Imam veliki problem sa navedenom grafickom kartom. Naime, desi mi se da dok igram neku igricu izbaci na desktop i kaze driver recovered ili tako nesto. Karta je na defaultu, a smart doctor pokazuje temperature 51C za GPU i 39C za VRAM. O cemu se radi? Instalirani su najnoviji driveri, ali se to dogadjalo i sa proslim (samo mi se cini malo redje)...
Ukloni drivere sve driver clenerom, instaliraj ih ponovo, vidi da dli ti se kartica ppregreva tj dali se ventilator na njoj radi kako trba. Stavi ga da radi sa 100% brzine. Ako odo ovoga nista ne pomogne, ako imas granciju nosi je na reklamaciju jel karta umire. Verovatno je memorija ostecena. Jel ti kartica radila pre kako treba?
To se Vista baguje, radi to i sa nVidiom i sa ATIjem. Nema pravila. Skini drajvere, driver cleaner, pa stavi sveže. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Sad sam uninstalirao drajvere, usao u safe mod, pokrenuo driver cleaner, resetovao komp, instalirao drajvere, i igrao mozda 3 minuta pre nego sto se opet desilo... strasno Bas nema nikakvog leka? i sta sad da radim? da igram na windows 7???
:: :: :: Sad sam uninstalirao drajvere, usao u safe mod, pokrenuo driver cleaner, resetovao komp, instalirao drajvere, i igrao mozda 3 minuta pre nego sto se opet desilo... strasn :: Bas nema nikakvog leka? i sta sad da radim? da igram na windows 7???
Nista ti drugo ne preostaje nego da probas sa sveze instaliranim windowsom i samo osnovnim potrebstinama na njemu, naravno podrazumeva se poslednji nvidia driver za tvoju kartu i directx. Tek nakon toga ce se moci dati neko drugo misljenje ako bude bilo problema i dalje.
Imao sam leadtek 8800gts 320mb, skoro godinu kartica zna da se ugreje i do 70 stepeni. Ali nikad ovakvih problema nisam imao. Koje napajanje imas?? koliko wati ??
Cooler master real power 650w, e6420 @ 8*400, geil ultra 4*1GB 800mhz, GA P35-DQ6
:: :: :: Imao sam leadtek 8800gts 320mb, skoro godinu kartica zna da se ugreje i do 70 stepeni. Ali nikad ovakvih problema nisam imao. Koje napajanje imas?? koliko wati ?? ::
Ako dje iste simpome i u WIN-u 7, karta umire. Ako si je klokovao a pri tome nisi znao sta radis, tu lezi odgovor. Za sve sto overklokujes, bilo da je to procesor, memorija, kartica, potrebno je pored test programa, malo i osecaja da tako kazem. Nekako olsusnes kako te komponente rade pratis pa donosis zakljucak da li si odradio dobro ili ne, naravo i stress testovi. Ako se OC odradi kako treba ne bi trebalo da ima posledice. OC kompa treba da donese bolje performanse ali uz MAX ocuvanu stabilnost. A ta je riknula na keca, nosi na reklamaciju ako je u garanciji. Nemoj gubiti vreme. Eventualno probaj da instaliras sve iz pocetka OS drivere i td., ali sumnjam da ce to pomoci.
:: :: Nisam nista dobio, jel bi mogao opet da posaljes direktno na mucacaca@hotmail.com :: :: :: pogledaj mai :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Jeste. Sto :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: da nije slucajno ASUS :: :: :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647188. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.