Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Kuler za GTX260TOP???
STRANA 1 OD 2  
AcaFCRS Kuler za GTX260TOP??? 12.05.2009. 21:26 T17334

status: user
broj poruka: 65
Moze li mi neko reci kako da smanjim temperaturu ove grafe, ide mi i do 75-80 stepeni?! Neki kuler ili tako nesto? Hvala unapred.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 12.05.2009. 21:39 #113409

broj poruka: 12057

Ako ti kartica radi bez problema, uživaj. Obzirom na ove nenormalne majske temperature i nije strašno.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

philaemos .... 12.05.2009. 21:41 #113411

broj poruka: 2743
Meni ati 3850 na sobnoj od 26c ide do 77, sa ventom koji ne prelazi 50%
Tako da ta temp nije uopste strasna, mozda 260-ca ne treba toliko da se greje, ali za nove graficke to nije nista nenormalno.
Ocisti vent od prasine, ako znas zameni pastu ispod metalnog dela kulera, i probaj da u nekom softveru povecas broj obrtaja ventilatora graficke, ako vec nisi, ugradi neki dodatni vent u kuciste ako vec nemas,...

TheBear Pa kad 12.05.2009. 21:47 #113412

broj poruka: 6502
sad ima 30 stepeni nije ni cudo da se karta greje... Povecaj obrtaje ventilatora ako hoces oborice malo temperaturu...

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ukimafija re 12.05.2009. 21:48 #113413

broj poruka: 263
To joj je normalna temperatura ne treba ti kuler. Ocisti postojeci kuler i dodaj neki kuler na kucistu i napravi dobar protok vazduha...Tek kad predje 90+ onda treba da vidis sta joj je...

gile23 ... 12.05.2009. 22:08 #113418

broj poruka: 9121
A sta ja da radim sa mojom 4850, kada je u idle 88.

Pozdrav!

Equinoxe Re: ... 12.05.2009. 22:23 #113423

broj poruka: 12057

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

:: A sta ja da radim sa mojom 4850, kada je u idle 88
::
:: Pozdrav
FSamir *-*-*-*-*-*-*-* 12.05.2009. 22:38 #113430

broj poruka: 777

Temperatura ti je ipak OK, ali ako baš hoćeš...

Sreća da su dva najjača brenda i jedina koja imaju takve kulere.

Thermalright HR-03 GTX ili Arctic Cooling Accelero XTREME GTX 280

Oba se teško nalaze kod nas ali nije i nemoguće.

Thermalright sa montiranim ventilatorom zauzima grafički slot i još tri slota ispod ako ga montiraš `na dole`,
Arctic Cooling zauzima grafički plus dva ispod.
Uz Thermalright bih ti preporučio Noctua NF-P12 ventilator.

Vodi računa da ovi kuleri zbog svoje konstrukcije ne izbacuju vruć vazduh pravo napolje iz kućišta tako da moraš da vodiš računa i eventualno promeniš nešto u ventilaciji celog računara.

doncocos Re: 12.05.2009. 22:55 #113440

broj poruka: 417
Ljudi ne pricajte gluposti. Samo ATI kartice se preterano greju.

NMY re: 12.05.2009. 22:57 #113441

broj poruka: 1509
@ AcaFCRS : Nije to nista pretjerano visoka temperatura, u granicama normale za novije graficke karte...

@ gile23: Jesi li pokusavao da spustis taktove graficke ?
Ja recimo kod sebe na lap top-u spustim sa 110/800 koliko je inace u 2D modu(3D je 450/1200 OC @ 575/1550MHz) na vrlo niskih 60/140MHz i odmah mi duze drzi baterija, konkretno, produzi mi oko pola sata trajanje baterije u realnom vremenu i koristenju...
Koristim AMD GPU CLOCK TOOL, i sasvim dobro mi radi... Pokusaj spustiti frekvencije na recimo 100MHz GPU i 200MHz (400MHz efektivno) za RAM...

Druga i bolja opcija je da kupis AC Accelero S1 za 4850 i rijesis se briga i problema...

SONY VAIO VGN-FW285J

Slavuj Re: ... 12.05.2009. 22:59 #113442

broj poruka: 2236
Video sam pre neki dan ovde u oglasima Accelero S1, za 30 eura, pa, možeš njega da kupiš valjda, ali ne moraš i one dodatne gluposti Turbo nešto... ona 2 mala ljigava ventilatora, nego stavi neku 12icu i završi razmišljanje o tome da li će ti kartica sutra ujutru raditi ili ne.

Možda je i ta tvoja temperatura još uvek u nekim tolerancijama, ali opet, to je ~65°C razlike u odnosu na sobnu temperaturu, a, najsmešnije, bez opterećenja.
I tako jedno 4-5 puta dnevno uključiš/isključiš PC, a karta ``ode`` sa 22-23 na 90-100-110°C i ako ti preživi garantni rok, da pevaš.

Meni su poslednjih par dana sve temperature za oko 2 stepena više u IDLE-u. A grafička 54-55-56 u toku smaranja onim čupavim kvadrom iz ATT-a, ventilator i dalje držim do kraja usporen.

Dobar dan - dobar dan, tak`a i tak`a stvar !

:: A sta ja da radim sa mojom 4850, kada je u idle 88
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gile23 ... 12.05.2009. 23:22 #113452

Ma ne brinem se ja, posto cu ionako da menjam graficku kada izadje DX11 graficka i od tada nista ne menjam na kompu, a ako ne budem menjao razmislicu o nekom kuleru :).

Pozdrav!

FSamir gile23 = gluperda 13.05.2009. 09:57 #113489

broj poruka: 777

- - kad nećeš da slušaš starije - -

Ti i još nekoliko njih ste ludeli ovde na forumu 4850/70 to je dojaja...doduše cene su im bile atraktivne.

Pošto su im karakteristike iste znam da sam 97 puta rekao da je 9800GTX+ bolji izbor od 4850 ako zbog ničeg ono što se manje greje i što po svojoj konstrukciji vruć vazduh izbacuje dirktno van kućišta.

88 u idle, mislim šta čekaš više...
Imaš nekoliko Zalman modela, imaš taj Accelero, možda i naki Thermalright...da to valja.
Proveri i promeni nešto na provetravanju kućišta.

Taj AC Accelero S1 sam montirao na jedan 7900GT i to pasivno - bez ventilatora i rado OK, ne preko 65 stepeni. Kućište je Chieftec Dragon sa dve Noctue R8 na po pet volti. Na tih pet volti se okreću na vrlo malom broju obrtaja ali je ipak dovoljno. Sve u svemu čini se da je to dobar hladnjak za slabije i srednje kartice.

Pozdrav
NMY necemo se vrijedjati... 13.05.2009. 10:16 #113492

broj poruka: 1509
4850 i 4870 (4890) su sve dobre karte, kao i nvidia-ine, nista losije...

To sto se toliko grije nije do graficke nego do cooler-a i njegovog podesavanja u BIOS-u graficke karte...

Najvise su zasrali (da se tako izrazim) sa ovim cooler-ima na referentnim 4850 kartama, losi su a i Single Slot su, a karta je 110+ W ...

Ja recimo imam Gainward 4850 sa nereferentnim cooler-om i u IDLE mi radi od 32-34 stepena, ovih dana mozda do 36-37 jer je mnogo toplo i napolju a i u sobi...

Accelero S1 provjereno spusta temperature te grafe na nivo oko 30-40 stepeni sa jednom 12-icom na njemu...

SONY VAIO VGN-FW285J

gile23 Re: gile23 = gluperda 13.05.2009. 10:56 #113494

Kada sam kupovao 4850 kostala je 12000, a ta 9800GTX+ 16000, ja da dajem tolike pare za 2% bolju grafu, sa 10% boljim hladjenjem nije mi padalo na pamet, a za 16000 sam tada mogao uzeti 4870, pa ti sam prosudi sta je bolje.

Pozdrav!

:: - - kad nećeš da slušaš starije -
:: Ti i još nekoliko njih ste ludeli ovde na forumu 4850/70 to je dojaja...doduše cene su im bile atraktivne
:: Pošto su im karakteristike iste znam da sam 97 puta rekao da je 9800GTX+ bolji izbor od 4850 ako zbog ničeg ono što se manje greje i što po svojoj konstrukciji vruć vazduh izbacuje dirktno van kućišta
:: 88 u idle, mislim šta čekaš više..
:: Imaš nekoliko Zalman modela, imaš taj Accelero, možda i naki Thermalright...da to valja
:: Proveri i promeni nešto na provetravanju kućišta
:: Taj AC Accelero S1 sam montirao na jedan 7900GT i to pasivno - bez ventilatora i rado OK, ne preko 65 stepeni. Kućište je Chieftec Dragon sa dve Noctue R8 na po pet volti. Na tih pet volti se okreću na vrlo malom broju obrtaja ali je ipak dovoljno. Sve u svemu čini se da je to dobar hladnjak za slabije i srednje kartice
MaliAbner Re: Re: gile23 = gluperda 13.05.2009. 14:36 #113545

broj poruka: 7769
@Gile je matematicar i logiku koristi na pravilan nacin.
Svaka cast sto si istrpeo uvredu i sto se nisi spustio na nivo Fsamira.

Ali za razliku od njega Fsamir je cudo prirode, prilicno nekulturan, arogantan i gori od najveceg glasnogovornika nvidie/intela na ovom forumu. Srecom je prestao da radi copy/paste da je 9600gt zakon karta a sve ostalo boranija.

Inace onako uzgred moja nvidia leti ide do 97°C i nije me briga.

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: Kada sam kupovao 4850 kostala je 12000, a ta 9800GTX+ 16000, ja da dajem tolike pare za 2% bolju grafu, sa 10% boljim hladjenjem nije mi padalo na pamet, a za 16000 sam tada mogao uzeti 4870, pa ti sam prosudi sta je bolje
:: ::
:: :: - - kad nećeš da slušaš starije -
:: :: Ti i još nekoliko njih ste ludeli ovde na forumu 4850/70 to je dojaja...doduše cene su im bile atraktivne
:: :: Pošto su im karakteristike iste znam da sam 97 puta rekao da je 9800GTX+ bolji izbor od 4850 ako zbog ničeg ono što se manje greje i što po svojoj konstrukciji vruć vazduh izbacuje dirktno van kućišta
:: :: 88 u idle, mislim šta čekaš više..
:: :: Imaš nekoliko Zalman modela, imaš taj Accelero, možda i naki Thermalright...da to valja
:: :: Proveri i promeni nešto na provetravanju kućišta
:: :: Taj AC Accelero S1 sam montirao na jedan 7900GT i to pasivno - bez ventilatora i rado OK, ne preko 65 stepeni. Kućište je Chieftec Dragon sa dve Noctue R8 na po pet volti. Na tih pet volti se okreću na vrlo malom broju obrtaja ali je ipak dovoljno. Sve u svemu čini se da je to dobar hladnjak za slabije i srednje kartice
:: :: Pozdrav
SkyFire ... 13.05.2009. 15:01 #113553

broj poruka: 18472
@NMY@ chipovi se greju svakako.To je do arhitekture generalno samo sto je sada 4890 malo bolja po tom pitanju.Inace za cooler si 100% upravu.Jako lose odradjuju referentne cooler-e.Eno mozes recimo da pogledas 4870 X2 kad rasklopis,referentnu,uzas kako je osmisljen sistem hladjenja.Kad bi akcenat malo vise bacili na to mnogo bi bilo bolje i manje bi bilo problema sa pregrevanjem.Tu se slazem u potpunosti.
P.S.Jesi polozio?

@gile23@
Pametan si decko i razborit i obzirom da si na ovom forumu krenuo kao spamer i troler sad si vec dosta na ozbiljnijem stadijumu znanja i svesti.Inace ne trebaju ti drveni advokati ali vidim da ih dobijas for free

I Want to believe - The truth is out there

MaliAbner Neki su na ovom forumu poceli tako sto su placuci molili za podrsku na klupici... 13.05.2009. 16:50 #113588

SkyFire Neki imaju pomanjkanje inteligencije pa ih ovi ostali non stop prase kad god stignu~! 13.05.2009. 18:17 #113602

Muahahahahaha..Koja paljevina jeb_te.Strasno!

MaliAbner Re: Neki imaju pomanjkanje inteligencije pa ih ovi ostali non stop prase kad god stignu~! 13.05.2009. 20:26 #113621

Upravo su to i uradili na Benchmark Forumu isprasili te pa si ovde kukao kako su bezobrazni, a ljudi samo nisu imali razumevanja za pametovanje.

Pa si tata pozivao sve prisutne na PC Berza forumu da ti budu drveni advokati !!!

Samo sto se ucitreljici nisi zalio da te na Benchu vredjaju.

:: Muahahahahaha..Koja paljevina jeb_te.Strasno
:: I Want to believe - The truth is out there
SkyFire Ajde malo ukljuci mozak ako mozes.. 13.05.2009. 20:34 #113623

Pusti te decije fazone.Ja ne razumem likove kao sto si ti da ne mogu da ukapiraju da se igra ustvari po mojim pravilima..Tipujem da trljas ruke ono kao sad cu da ga nalozim ,hahahaha,kakav tupan i sl..E vidi sad,okreni situaciju naopacke pa ces da vidis ko je taj tupan ustvari.Ja pisem jer je meni dosadno i jedva cekam da mi se nesto `pametno` napise pa da igra zapocne ..Trebaju meni takvi pacijenti jer bi mi na ovom forumu bilo jako dosadno
E sad cekam sta ces jos `pametno` da mi kazes.Jedva cekam.
Mozda ako se drzis one stare `pametniji popusta` pa da opet nekim slucajes ispadnes pametan.Ovako kako progovoris izlazi samo glupost..glupost..propast..Kao sto rekoh.Pomanjakanje inteligencije.

MaliAbner Re: Ajde malo ukljuci mozak ako mozes.. 13.05.2009. 20:51 #113627

`PAMETNO` .-P

:: Pusti te decije fazone.Ja ne razumem likove kao sto si ti da ne mogu da ukapiraju da se igra ustvari po mojim pravilima..Tipujem da trljas ruke ono kao sad cu da ga nalozim ,hahahaha,kakav tupan i sl..E vidi sad,okreni situaciju naopacke pa ces da vidis ko je taj tupan ustvari.Ja pisem jer je meni dosadno i jedva cekam da mi se nesto `pametno` napise pa da igra zapocne ..Trebaju meni takvi pacijenti jer bi mi na ovom forumu bilo jako dosadno
:: E sad cekam sta ces jos `pametno` da mi kazes.Jedva cekam
:: Mozda ako se drzis one stare `pametniji popusta` pa da opet nekim slucajes ispadnes pametan.Ovako kako progovoris izlazi samo glupost..glupost..propast..Kao sto rekoh.Pomanjakanje inteligencije
:: I Want to believe - The truth is out there
gile23 ... 13.05.2009. 22:18 #113640

Hvala, ali nemojmo ni Samira pljuvati, coveku je puklo i to je to.

Pozdrav!

philaemos :))))) 14.05.2009. 10:35 #113773

Tebe brate nista ne ljuti.
Mogu ja da te izvredjam malo? Hehehe
Salim se.

:: Hvala, ali nemojmo ni Samira pljuvati, coveku je puklo i to je to
gile23 Re: :))))) 14.05.2009. 11:56 #113787

Ima raznih stvari koje me ljute, evo recimo onaj Wowscape 90% questova u Northendu ubagovano :),...

Pozdrav!

:: Tebe brate nista ne ljuti
:: Mogu ja da te izvredjam malo? Heheh
:: Salim se.
:: ________________________________________________
:: Hope is the first step on the road to disappointment.
:: :: Hvala, ali nemojmo ni Samira pljuvati, coveku je puklo i to je to
:: :: Pozdrav
philaemos Re: Re: :))))) 14.05.2009. 13:10 #113797

Hahaha.... znam te wow muke, pa jos quest vezan za klasu koju igras... ma idi...
Lepo sam ti rekao (ili to bese neko drugi) da igras retail, kosta 15 evrica mesecno ali vredi.
Ako ti se igra 2.4.3 moja preporuka je:
http://www.phoenix-wow.com/

To ti je bivsi Burning-WoW server, isti su GM-ovi, vecina igraca,...

Imaju i WOTLK test realm, sto znaci da ce kasnije najverovatnije imati i realm za regularno igranje, i bice sigurno bolji od ostalih. Batali taj Scape

:: Ima raznih stvari koje me ljute, evo recimo onaj Wowscape 90% questova u Northendu ubagovano :),..
:: :: Tebe brate nista ne ljuti
:: :: Mogu ja da te izvredjam malo? Heheh
:: :: Salim se.
:: :: ________________________________________________
:: :: Hope is the first step on the road to disappointment.
:: :: :: Hvala, ali nemojmo ni Samira pljuvati, coveku je puklo i to je to
:: :: ::
:: :: :: Pozdrav
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647188.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs