Planiram da zamenim HD3850, pa me zanima koja bi graficka mogla najbolje da iskoristi C2D E7300 klokovan na 3.5GHz za svaki dan? Ploca je DFI DK P45, memorija 4x1GB ddr1200, napajanje 750W, monitor 19`` Mogu odgovore da trazim i na stranim sajtovima, ali me zanima necije misljenje provereno u praksi. Unapred hvala _________________________________________________ Hope is the first step on the road to disappointment.
Ja sam takodje vlasnik pomenute graficke karte. Za sad podmiruje moje potrebe ali je ipak vreme da se menja. Naravno, pozeljno je da je istog cenovnog ranga. Ja sam razmisljao o HD4850 posto je ista klasa samo novija serija sa boljim karakteristikama.
i ja sam vlasnik pomenute graficke i planiram da je promenim.Postavio sam temu ovde nedavno i najbolji izbor je 4770 kad bude dosla kod nas.tako da cim dodje ima da je ugrabim
Ja imam taj E7300 i u kombinaciji sa GeForce 9600GT tera sve zivo na HIGH. Jedno vreme sam ga drzao OC na 3,3GHz, ali sada je na default zato sto i ovako iskoriscava graficku do kraja. Planirao sam i ja kasnije da ga OC na 3,6GHz i da stavim neku jacu graficku. E sad po mom misljenju se ne isplati menjati ATI 3850 za ATI 4850 / GeForce 9800GTX, zato sto ponovo za nekoliko meseci ces traziti jacu. Znaci ako hoces da do maksimuma iskoristis procesor kupi graficku tipa GeForce GTX260 216SP ili ATI 4870. Po meni je to neki minimum, e sad ako imash vise kinte pazari nesto jace.
zamenuti je za jacu kartu pa posto imas dobar cpu,ja mislim da je 4830 prava karta,da nemas brines...ali sve zavisi koliko kesa hoces da das za grafu..ako vec mozes dati oko 15000rsd ja bih uzeo 4870 bez razmisljanja
rad je od coveka napravio majmuna
:: Planiram da zamenim HD3850, pa me zanima koja bi graficka mogla najbolje da iskoristi C2D E7300 klokovan na 3.5GHz za svaki dan :: Ploca je DFI DK P45, memorija 4x1GB ddr1200, napajanje 750W, monitor 19` :: Mogu odgovore da trazim i na stranim sajtovima, ali me zanima necije misljenje provereno u praksi :: Unapred hvala :: ________________________________________________ :: Hope is the first step on the road to disappointment.
Posto vidim da volis ati onda uzmi nju, a i da nemoras da reinstaliras win zbog drajvera!!! Sad je jeftina ima za 14k! Koju memoriju imas posto ima istu plocu i e7200, pa me interesuje zbog oc?!!!
Ma wow radi extra sa 8xAA na max detaljima, ali je ipak matora igra
Hvala na brzim odgovorima, i razmisljao sam o HD4870 valjde ce proc moci da je izgura, sto se tice 4770 ona je ipak slabija od 4870, a za GTX 260 mi se nesto ne daju pare.
@urosk: Memorija je ocz Reaper 1200, ali se nije bas proslavila u mom kompu, naime stabilno mi radi na kloku na kojem je Geil BD Evo 1066 radio takodje, ali poteran preko specifikacije tj 1166MHz CL 5-5-5-15, tako da kupovinom ovog ocz-a nisam dobio nista, jer sam racunao da ce raditi na preko 1200, a on ne moze ni na toliko (moze sa CL5-5-5-18) Poz _________________________________________________ Hope is the first step on the road to disappointment.
ti je sasvim dobra zamena za tu 3850... Ako imas pare najbolje je naravno 4870, taj procesor na 3,5Ghz sasvim ti je dovoljan i za 4850 i za 4870, mada posto imas monitor 19` ne znam sto bi uzimao 4870, ali kako hoces...
Ti si potpuno u pravu, ali nisam naveo glavni razlog zasto zelim da menjam graficku.... planiram da kasnije uzmem veci monitor _________________________________________________ Hope is the first step on the road to disappointment.
:: ti je sasvim dobra zamena za tu 3850... Ako imas pare najbolje je naravno 4870, taj procesor na 3,5Ghz sasvim ti je dovoljan i za 4850 i za 4870, mada posto imas monitor 19` ne znam sto bi uzimao 4870, ali kako hoces.. :: :: ::
zavisno od budzeta. Prava je steta da na masinu sa Intel-ovim chipset-om i CPU-om ugradis AMD-ovu kartu. Igre ce ti raditi bolje nego sa 4850 (o, da, daleko bolje!).
Pa ok, ali ne verujem da ce raditi nesto mnogo bolje od 4870, a vise volim ATI (aj` da kazem AMD), najverovatnije cu nju uzeti.
@ Slavuj ........ veci monitor od 22`` necu uzimati, znaci 1680x1050 _________________________________________________ Hope is the first step on the road to disappointment.
:: :: :: :: zavisno od budzeta. Prava je steta da na masinu sa Intel-ovim chipset-om i CPU-om ugradis AMD-ovu kartu. Igre ce ti raditi bolje nego sa 4850 (o, da, daleko bolje!).
Druze posto znam da gotivis vise ATI nego nevidiju onda nemoj uzimati 4870 kad sad imas dosta povoljniju karticu i noviju seriju ATI 4890 .Sa njom si bar miran za rezoluciju 1680x1050.Ja ti kazem da je bacanje para sad uzimati ATI 4870 veruj mi.Sto se tice 1680x1050 za tu rezoluciju je TATA GTX280 ali predpostavljam da ti budzet nije toliki..Prema tome,ili ATI 4890 ili u krajnjem slucaju neki GTX260 SP 216,nista drugo od ta dva da se kasnije nebi kajao.Eto,to ti je moj savet.
1. Svrbe te pare u dzepu ? Ne razumem potrebu da zamenis ATI 3850 ?! Jel` nesto ne mozes da poteras sa njom u visokim detaljima ? Sta je to ?
Mislim da zdrav razum prihvata samo onu staru americku poslovicu:
`If it`s not broken, dont fix it.`
Dakle, nemoj da popravljas nesto sto nije pokvareno. Samo ces napraviti gore ili bezveze potrositi pare.
2. U cemu je svrha ovoga: menjati ispravan monitor 19` za 22` ? Ta tri inca (7,5cm) dijagonale ekrana je nesto bitna razlika? Gledao sam oba monitora i meni su skoro pa isti. Jaka stvar da li je 17 ili 19, odnosno 19 ili 21 ili 22.
3. Sacekaj, brate, da 3850 postane opsolentna, pa je promeni. Ljudi se igraju kao nenormalni i na mnogo slabijim karticama, Ima toliko drugih nacina da se pametno potrose pare.
4. Monitor zameni kada postojeci crkne.
У политици, лако је водити рачуна о интересу богатих.
Pa i razlika izmedju mog predhodnog 17`` monitora i ove 19-ice je samo 2`` (5 cm) pa kada sam ga zamenio preporodio sam se, na ovaj sam navikao i sada mi je taj monitor suvise mali, kod drugara bas gledam 22`` i za sada mi to najvise odgovara. Drugo, 3850 je nedovoljna za igranje novijih igrica cak i u rezoluciji 1440x900 za moj monitor, COD4 mi ozboljno shtuca na max detaljima i AA, i druge igre, a po meni je totalno bezveze igrati bilo koju igru na mid detaljima sa 30 fps-a. Kada bih je terao u rez 1680 to bi bilo zalosno. Pare me ne svrbe, jer da je tako ja bih uzeo 4870 jos davno kada sam uzimao komp. U svakom slucaju hvala na savetu.
@Sky Pa mozda i taj GTX260 nije lose resenje, jes` da vise preferiram ATI, ali nije to presudno, imao sam ja i nVidiu ranije (7600GT me je lepo sluzio) _________________________________________________ Hope is the first step on the road to disappointment.
:: 1. Svrbe te pare u dzepu ? Ne razumem potrebu da zamenis ATI 3850 ?! Jel` nesto ne mozes da poteras sa njom u visokim detaljima ? Sta je to :: :: Mislim da zdrav razum prihvata samo onu staru americku poslovicu: :: :: `If it`s not broken, dont fix it. :: :: Dakle, nemoj da popravljas nesto sto nije pokvareno. Samo ces napraviti gore ili bezveze potrositi pare :: :: 2. U cemu je svrha ovoga: menjati ispravan monitor 19` za 22` ? Ta tri inca (7,5cm) dijagonale ekrana je nesto bitna razlika? Gledao sam oba monitora i meni su skoro pa isti. Jaka stvar da li je 17 ili 19, odnosno 19 ili 21 ili 22 :: :: 3. Sacekaj, brate, da 3850 postane opsolentna, pa je promeni. Ljudi se igraju kao nenormalni i na mnogo slabijim karticama, Ima toliko drugih nacina da se pametno potrose pare :: :: 4. Monitor zameni kada postojeci crkne :: :: :: У политици, лако је водити рачуна о интересу богатих. :: ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647188. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.