Problem se pojavio kada smo juche uneli nov TFT Nec VW22. Kada se pokrene igra monitor pochinje da treperi, ali ne odmah nakon ukljuchenja u igru vec posle 1 min. Kosu pochinjem da chupam kada izadjem iz igre a on i dalje treperi na desktopu i uopshte u bilo chemu drugom. Posle nekog kraceg vremena se smiri. Probao sam tri igre, grafika je HD4850 sa najnovijim XP 9.4 drajverima. Isto se ponashao i sa starim 8.11 drajverima i probao sam oba izlaza na karti. Pomagajte ako znate, glupo mi da vratim prodavcu monitor a nisam siguran da je on u pitanju, mislim na monitor.
Ja ne razumem zašto svi rokate te smile smajliče u temi gde čovek ima probleme. Reklamacija, na žalost. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Rezolucija je 1680x1050, refresh rate 60Hz. Probacu to sa kablom od struje mada sumnjam da je to jer bi trebalo da stalno treperi, zatim cu probati na drugom kompu pa tek onda reklamacija. I dalje ne verujem da sam toliki baksuz!
Proveri koliko imaš potrošača na tom utikaču ,mome šogoru se dešavala ista stvar kad je punio ta peć ,probaj da rasteretiš i prebaciš na više utikača.Možda je do napona.
to se desava i na mom acer x223w, ali ne stalno vec pri startu igrice, posle 1 min otprilike, ali to je kao podrhtavanje i ne desava se uvek, pa mislim da ima veze sa nekom vrstom virusa, trojanca i sl. Da li je moguce?
Da li je u tvom slucaju virus to se ne moze znati ako ne preskeniras komp,ali ako pitas da li postoji virus koji ti zeza monitor,odgovor je POSTOJI!!! Ja imam takav virus(naravno nije instaliran) na kompu,i kad sam probao da ga instaliram namerno na sistem koji mi sluzi za testiranje virusa i sl. monitor je poludeo nacisto!!!Treperi,menja boje,dobija crtice sarene,ma haos...
KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!!
:: to se desava i na mom acer x223w, ali ne stalno vec pri startu igrice, posle 1 min otprilike, ali to je kao podrhtavanje i ne desava se uvek, pa mislim da ima veze sa nekom vrstom virusa, trojanca i sl :: Da li je moguce ::
jel stvarno mislis da je to virus koji deluje na monitor??? razmisli malo, to je program koji se pokrece sa harda i prikazuje ti takvu sliku, ne moze monitor da se zarazi, to je nebuloza :)
Nisi me dobro razumeo!!! NARAVNO da virus deluje preko operativnog sistema na monitor a ne na monitor direktno,to sam ja i rekao!!! Lepo sam napisao `kad sam ga instalirao`,monitor je poceo da blesavi...Pa nisam ja pocetnik u oblasti virusa pa da lupam gluposti!!! Pavler je pitao da li je moguce da podrhtavanje slike na njegovom Acer monitoru moze biti uzrokovano virusom,i dobio je jasan odgovor-MOZE!!!
KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!!
:: jel stvarno mislis da je to virus koji deluje na monitor??? razmisli malo, to je program koji se pokrece sa harda i prikazuje ti takvu sliku, ne moze monitor da se zarazi, to je nebuloza :)
Nije mozda nego je 90% do napona, kakve su instalacije po zgradama i ko ih sve radi nije ni cudo....
:: :: :: Proveri koliko imaš potrošača na tom utikaču ,mome šogoru se dešavala ista stvar kad je punio ta peć ,probaj da rasteretiš i prebaciš na više utikača.Možda je do napona ::
Sad je racunar poceo da se gasi u igrama. Ne restaruje, vec se ugasi. Shta je sad, graficka karta? Pomagajte!!! `Ne obra se bostan dok shljive ne popadaju`
Koje ti to napajanje voziš ? Neče komp da se gasi od problematične grafe. Ploča/napajanje. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Sad je racunar poceo da se gasi u igrama. Ne restaruje, vec se ugasi :: Shta je sad, graficka karta? :: Pomagajte!! :: `Ne obra se bostan dok shljive ne popadaju` :: ::
To sto kaze covek jel to kinez neki? I ako je na produznom kuku meni kako ih prave
:: :: Koje ti to napajanje voziš ? Neče komp da se gasi od problematične grafe. Ploča/napajanje :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: Sad je racunar poceo da se gasi u igrama. Ne restaruje, vec se ugasi :: :: Shta je sad, graficka karta? :: :: Pomagajte!! :: :: `Ne obra se bostan dok shljive ne popadaju` :: :: :: ::
Izvro vecine problema lezi u losem naponskom stepenu. To je prvo sto se uzima kvalitetno. Naravno i ostalo. Ti proveri najpre: PSU, zatim VGA i tek na kraju MB. Ako je i sa drugim PSUom isto ond aje verovatno grafika t akoja brljavi i sliku i gasenje masine, mada, kao sto rece bax, vrlo retko moze VGA da tako utice
Ochistili smo prashinu sa hladnjaka Sapphire dual slot 4850, pokrenuli igru i opet isto. Treperi, izadjem na desktop a igricu ostavim ukljuchenu i ladno vidish kako vremenom pojachava treperenje. Pritisnem Escape u igri i racunar se ugasi. Probacu josh da ga povezem na integrushu sa ploche pa da iskljuchim tu Safirku iz problematike. Baxe, OCZ 500W Stealth Gigabyte 780g ds3h x2 5000 TakeMS 2Gb 800Mhz WD500AAKS Interesantno je da je problem nastao poshto je kupljen novi Tft monitor, a racunar se koristi vec punih 6 meseci bez problema shto naravno nishta ne znachi. Probao sam monitor na mom kompu i uverio se da je ispravan.
A sto ne okacis na tu masinu drugi monitor??? Ako je analogni imas DVI konverter na DSUB. Ako i dalje treperi verovatno grafika...posto je PSU kvalitetan, ipak bi pre bila grafika pa onda ploca, zbog gasenja...
Shta time dobijam? Neverovatno je da je u monitoru problem jer kada se upali igrica pochinje da treperi posle minut igre a kad je ugasish smanjuje treperenje i onada ispravi sliku. Plus da se gasi zbog monitora koji na mojoj mashini radi, probao sam takodje sa igricom. Verovatno je grafa jer se ona u igri zagreva i tada treperi a posle izlaska iz igre se hladi i prestaje da treperi. Neka moja logika.
`Ne obra se bostan dok shljive ne popadaju`
:: A sto ne okacis na tu masinu drugi monitor??? :: :: :: A N G E L :: :: ::
pomenuo analogni VGA, zato sto su RAMDAC signali na grafici odvojeni. Ako hoces da testiras grafiku skini i pokreni ovo u full screen sa complex pattern 8, probaj i u window mode:
Monitor je sa analognim ulazom, isti adapter sam koristio i na mojoj grafi. Izgleda da opet moram probati drugi monitor na njegovoj grafi. Da li je moguce da adapter pravi ta zezanja ali samo u igrama?
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647188. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.