Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Temperatura!!!!!!
STRANA 1 OD 1
AcaFCRS Temperatura!!!!!! 07.05.2009. 03:04 T17226

status: user
broj poruka: 65
Evo ovako, imam procesor intel q9550,asus maximus II formulu i asus gtx260 top. Posle sat vremena igranja temperature u asus smart doctoru idu za GPU i do 75-85 stepeni, a za RAM oko 70-75. Jel to OK ili je ipak mnogo? Imam kuler ThermalTake V1, hoce li biti manje temperature da stavim neki drugi? I koji, do 50-60e? Hvala uapred.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed `Leba ti, reci kako si izmerio temperaturu RAM-a??? 07.05.2009. 03:48 #112391

broj poruka: 10999

Ako se oslanjas na ono sto ti kaze Asuss-ov `doktor`, onda zaboravi rezultat. Sto se tice GPU-a, temperatura je u granicama prihvatljivog. Vruce, ali dozvoljeno.
Cooler koji pominjes (odlican izbor!) je predvidjen za CPU - ne znam zasto ga pominjes obzirom da se zalis na temp. graficke karte i RAM-a. Ako se nadas da ce topao vazduh koji duva od CPU-a hladiti RAM i GPU, veoma se varas. Pod pretpostavkom da je kruzenje vazduha u kucistu dobro reseno, jedini izbor ti je ugradnja boljeg cooler-a za graficku k. i ugradnja malog ventilatora koji bi duvao na RAM.
mikruli Pitanje? 07.05.2009. 09:14 #112408

broj poruka: 56

Posto imam istu plocu, a nameravam da kupim Q9550 zanima me kolike su ti temperature procesora i kako si zadovoljan kombinacijom ploce i procesora?

gile23 ... 07.05.2009. 09:38 #112412

broj poruka: 9121
Skini everest i vidi da li su stvarno te temperature.

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
dorabi1 brate minli 07.05.2009. 17:32 #112477

broj poruka: 939

kakve veze ima cpu kuler(ThermalTake V1) sa temperaturama grafike i RAM-a?
Temperatura GPU-a je u granicama normale,imam utisak da ti kuciste nije bas provetreno najbolje pa se toplota sa grafike vrti po celom kucistu.
Ne znam kako ti hladi taj TT,ali ako ces da klokujes taj procesor,a steta je to ne uciniti,uzmi CM V8,i zaprepastices se.Meni na 4 GHz u full ne prelazi 50(mereno everestom +otvorena stranica),a core temp su 60-65 (kako koje jezgro).Pri tome vent nije podesen na maximum.Jedino mi je ploca maximus formula I.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647188.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs