Sestra ima neki problem sa gore pomenutim monitorom. Naime, ne znam detalje, nisam to video svojim ocima. Prema njenom objasnjenju, radi bilo sta na kompu, i monitor se ugasi sam od sebe. Dugme za turn on/off ne funkcionise, vec mora da restartuje masinu da bi se povratila. Razmaci izmedju gasenja su razliciti, nekad se gasi na 15min, nekad radi po par sati ok, pa se ugasi. Neka pomoc?
Penzionisi to. Star je sigurno preko 5 godina, tako da nemoj da se cudis sto ima takve probleme. Moguce da je kabl, ali mislim da ti se ne isplati da ga nosis u servis... __________________ Scourge of PCBerza
ti tj. ona grafiku za svaki slučaj. Pošto kažeš da mora da resne mašinu meni smrdi na to, a i lično sam imao priliku da palim komp tako što sačekamo 5 min da se grafa zagreje(do tad samo crni ekran), pa onda jedan hard reset i sve proradi. Btw nek proveri da se grafa nije izvukla delimično pa čas oće čas neće. Nasiljem protiv argumenata...
... posalji 753 kroz prozor u servis .. sestri kupi nov TFT ..
.. nemoze graficka da se zagreva pa da baci sliku za 10min ... to je nemoguce ... ono sto je moguce .. da na monitoru crkne preheat katode i tada monitoru treba 5-15min da se upali ...(nepali se hladan) ...
Hehe, ja bas imam takav problem sa CRT TV-om kod kuce, dok je bio nov trebalo je 10-tak sekundi, sada ostane i po 15 minuta da dodje slika (upali se on, ima zvuk, ali nema slike nego samo crn ekran)
Pricao sa dva servisera : Prvi kaze da je 90% otisao Visokonaponski transformator (ako ne grijesim) te da treba vremena da se ugrije pa da dodje slika... Problem je u tome sto on nema dijelova za taj TV, inace bih mu vec odnio...
Drugi kaze da je to 90% do samog ekrana i da nema veze sa drugim stvarima, ali treba da mu odnesem da pogleda, ali ko ce ga znati...
Sta ti mislis ?
Hvala unaprijed !
SONY VAIO VGN-FW285J
:: :: ... posalji 753 kroz prozor u servis .. sestri kupi nov TFT . :: :: . :: nemoze graficka da se zagreva pa da baci sliku za 10min ... to je nemoguce ... ono sto je moguce .. da na monitoru crkne preheat katode i tada monitoru treba 5-15min da se upali ...(nepali se hladan) ...
Da samo znaš koliko te usrao taj model sa kojim nemaš problema. Ali bukvalno. Skoro svaki već posle godinu dve ima probleme sa mutnom slikom, a to je samo početak problema. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: ... vec 8 godina i radi ko zmaj, retko kad zakaze :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: ::
Bax, nije MaliA jedini kome valja 753s, moj je radio i jos uvek radi (al nije kod mene) 8 godina na rezoluciji 1280x1024 bez ikakvih defektnih prikaza pri osvezenju 60Hz... naprotiv ti monitori su jako dobro uradjeni, mozda si pomesao sa 793s oni su jako velika katasttrofa retko koji izdrzi duze od 4 dine bez defektizma!
Sad odogovor proveri graficku tj. temperaturu na grafickoj...
Da li sam ja jedini koji tu vidi problem...???!!!
:: :: Da samo znaš koliko te usrao taj model sa kojim nemaš problema. Ali bukvalno. Skoro svaki već posle godinu dve ima probleme sa mutnom slikom, a to je samo početak problema :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: ... vec 8 godina i radi ko zmaj, retko kad zakaze :: :: :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: ::
Auuu... pa kakve su oci tom coveku koji gleda u pomenuti monitor pri tom osvezenju? Od toga hoce i glava da boli...
Probaj i varijantu, da ne gasis racunar, to jest da ga ne resetujes vec samo da izvuces VGA kabl iz graficke ili monitora, sacekas 5-10 sekundi i vratis. Moze se desiti da ce upaliti... ai sta ti to vredi ako se gasi na 15-tak minuta. Jedino je zgodno sto se cesce ustaje od racunara, pa je zdravije.. Dodje kao neka verzba na 15-tak minuta, a to se i preporucuje..:) Sala mala
3. Gazda mora da je totalno poludeo kada daje monitor za 3 piva.
:: Imam ja Phillips-ovu 17icu bukvalno dajem je za 3 piva...super radi.. :: @panto mojne se ljutis ja je poklanjam : :: :: :: Imam ja malo koristene monitore na prodaju, SAMSUNG 17`` SyncMaster793df i SyncMaster753dfx.. :: :: POVOLJNO!!! :: :: 064470019 :: :: :: ::
Ma da ocu da je prodam ne mogu, ko oce to da kupi?!
Dao bi ga za 10-15e kad biga prodaavao al sta kad niko nece...tako da bolje onda nekog da usrecim jer meni stoji DZ
:: Imam nekoliko mogucih objasnjenja za tvoj stav :: :: 1. Gazda poludeo. :: :: 2. Gazda nacisto poludeo. :: :: 3. Gazda mora da je totalno poludeo kada daje monitor za 3 piva. :: :: ___________________________________ :: :: Oh drat these computers, they`re so naughty and so complex, I could pinch them. :: :: :: Imam ja Phillips-ovu 17icu bukvalno dajem je za 3 piva...super radi.. :: :: @panto mojne se ljutis ja je poklanjam : :: :: :: :: :: Imam ja malo koristene monitore na prodaju, SAMSUNG 17`` SyncMaster793df i SyncMaster753dfx.. :: :: :: POVOLJNO!!! :: :: :: 064470019 :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647188. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.