Poštovani gledaoci i stručnjaci foruma, Treba mi dijagnoza i mišljenje nekoga ko se razume ili je imao slučaj sa sledećim problemom.. Monitor Belinea, 17``, TFT.. prvo je počelo crvenilo na gornjoj polovini ekrana ( kada se tek upali jače, kada malo radi slabije, sve do bledog crvenila koje se primećuje samo kada je bela podloga ) da bi u poslednje vreme počeo da se gasi..ugasi se, svetli zelena lampica..i kada bi monitor ``ugasio`` na dugme i ponovo ga upalio, on bi radio neko vreme i opet u krug.. Ako monitor ne bi radio neko vreme ( ohladio se ) crvenilo bi se smanjilo a i period gašenja monitora produžio.. Sad, jel neko zna šta mu je..jel ima svrhe popravljati ga ( da ga imam kao back up monitor ) ili je to skupa zajebancija i zna li neko nekog dobro majstora i gde.. Ako ne.. gde bacate inače elektronsko đubre pošto kao monitor ne bi bilo pametno bacati u kontejner i na otpade.. pa da budem i ja fini .-)
pa ocigledno je da treba da ide u djubre, da li u kontejner ili kroz prozor, isto mu dodje, to niko ne popravlja niti se isplati popravljati, pogotovu EKRAN. Mogao bi da iskoristis za rezervu, tipa za neki test, ili sl.
Da nisi mozda stavljao blizu monitora neki magnet? Ja sam imao takav slucaj sa CRT monitorom, blizu njega sam stavio magnet, i kad ga upalim u gornjem desnu uglu su bile razne boje (zelena i crvena). Nekako sam provalio da ga je magnet ostetio. Od kolege sam uzeo neki uredjaj koji razmagnetisava, i na tom mestu gde su bile te boje (stavio sam uredjaj sa zadnje strane) i drzavo 5sec i problem je nestao.
Nije to od magneta jer na tft monitore magnet ne deluje kao na crt monitore. Najverovatnije je problem ili u lampi (koja osvetljava ekran) ili u invertoru koji tu lampu (ili te lampe jer je moguce da ih ima vise) napaja. U svakom slucaju dolazi do preopterecenja napajanja pa se monitor gasi. To u sustini moze da se popravi ali kod koga i po kojoj ceni to zaista ne znam. Pogledaj oglase, mozda nadjes nekoga da to radi.
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647188. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.