Imam C2D E 6600, e sad posto imam stariju plocu MSI 975x platinum power up edition 1066mhz magistrala ja mislim da nemogu novije procesore da stavim preostaje mi da nabavim Quad E 6600. 1. Sta bi dobio vise sa Quad procesorom u odnosu na C2D 2. Da li bi diobio u pereformansama (igricama) - (surf net)??
Ne postoji Quad E 6600, samo C2Q 6600. Ne bi dobio gotovo nista. Igre ne vide vise od 2 jezgra, surf pogotovo. Jedino kompresija podataka,i veci OC potencijal (G0 stepping) i bolji sotck cooler.
Ipak nemaju sta da traze dva pored cetiri jezgra.Vec sada sve vise igara izlaze koje podrzavaju vise od dva jezgra a u buducnosti ce ih biti sve vise.I one koje ne podrzavaju sa q6600 se ima par frejmova manje od duala a to nema nikakvog uticaja.A sto se tice multimedije,programa i svega ostaloga nema diskusije.Q6600
Ako nisi zahtevan koriznik i ako ne radis neki rendering i sl i ako nemas para na `bacanje` nemas ni potrebe da uzimas Quad!Ako racunar koristis samo za igre ne diraj tog E6600 vec ga samo malo OC-uj radi boljih performansi i to je to. Generalno Quad CPU-i su superiorniji i bolji izbor ali u tvom slucaju je bacanje para.
Mislim da ti se za igre ne isplati zamena CPUa. Tj. cena nije srazmerna dobijenim performansama...Bolje ulozi u grafiku...
Q6600 je nista drugo nego dva E6600 procesora vezana na jednu plocicu...A vise jezgara je znacajno povecanje performasi u aplikacijama,naravno da ces imati dobitak i u igrama,ali ne priblizno kao u aplikacijama... Tesko ces naci Q6600...Trenutno je to trenutno najtrazeniji procesor,a Intel je prekinuo njegovu proizvodnju...Moze im se...
:: Grafika je Leadtek 8800GTS 320mb/320bi To je `stara` verzija 8800GTS(g90)...Za 155 jura imas ATI 4870 ili nVidia GTS250 i ATI 4850 za po 135 jura... Ove kartice ce ti dati vece ubrzanje u igrama nego li zamena CPUa.
Na CPU koji nije clockovan osetice veci pad performasni sa ATI-jem jer zauzima vise resursa CPU-a i samim tim stvara usko grlo.Za ATI sto jaci CPU,Quad je pozeljan.Njegov nije bukvalno preslab ali nije ni nesto specijalno (mali defaultni clock) da bi se nosio sa 4850/4870 !Bolje je nVidia samo iz tog razloga.
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647188. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.