Nedavno sam kupio msi 6600gt i imam problem sa igranjem vecine igrica, pre toga sam ima 9600xt i nisam imao nikakvih problema ni sa jednom igricom! Jednostavno iz nekih me samo izbaci u sred igre na desktop a u nekima mi prijavi neki eror i izbaci, dok u jednoj(call of duty 2) mi samo zakoci kada treba da loduje autosave! I sve to posle odredjenog vremena igranja ne odmah. Ne znam u cemu je problem drajveri su novi 84.21 sve je instalirano kako treba, formatirao sam nedavno disk upravo zbog tog problema jer sam imao sp2 a sad sam stavio sp1 i ista prica. Kada me izbaci iz igrice odem na nvidia podesavanja i vidim da se temperatura podigla na 70, 72, da li sme toliko?! Molio bih nekoga za savet da li je do graficke, da li da je reklamiram ili do neceg drugog, mozda memorije?! Konfiguracija:sempron 64 2500,asus k8n-e,1 giga kingston dvostrana,hdd wd 80g i doticna graficka!!!
Takvi sipmptomi vise ukazuju na memoriju mada ni ta temperatura graficke mi se ne cini normalna. Isprobaj sa drugom memorijom ako se ponovi znaces da je do graficke.
Da samo gde da nadjem drugu memoriju? I ovu sam menjao dvaput jer su mi pre toga dali dve dvostrane pa mi se komp restartovao svaki put kad dize sistem! I kako da istestiram memoriju i dokazem da nije uredu?!
Pozajmi na par sati od nekog drugara ili komsije. To je bar lako. Memoriju testiraj programom Gold memory kojeg mozes naci na adresi: http://www.goldmemory.cz/download.php Ako ovaj program prodje test tri puta za redom memorija je OK 99.999999% a ako ne prodje odmah vracaj to.
Pozajmi na par sati od nekog drugara ili komsije. To je bar lako. Memoriju testiraj programom Gold memory kojeg mozes naci na adresi: http://www.goldmemory.cz/download.php Ako ovaj program prodje test tri puta za redom memorija je OK 99.999999% a ako ne prodje odmah vracaj to.
Ako Gold memory ništa ne nađe (uradi normal test ne quick, meni kad je crko 512MB dvostrani PQI nije ništa našao sa quick testom, tek sa normalnim), pogledaj podešavanja za RAM u BIOS-u, pa probaj da memoriju setuješ na AUTO, BY SPEED ili neki default. Možda je loše setovana.
Moj drug ima ASUS 660GT PCI-E i užasno se greje, naročito memorija iako na njoj ima bakarne hladnjake i to dobre. tu je negde oko 80 stepeni, ali ne zakucava ni u jednoj igri.
6600 GT troši više struje od 9600XT, to ti govori i dodatni priključak za napajanje na njoj. Koji imaš ispravljač ?
ISTI PROBLEM SAM IMAO SA ISTOM GRAFICKOM,ISTI SIMPTOMI. DVA MESECA SAM POKUSAVAO SVE STO SE DALO POKUSATI.NE TROSI VREME VEC REKLAMIRAJ KARTICU U NJOJ JE PROBLEM. JA SAM DOBIO DRUGU I ZA SAD RADI O.K. PRIPAZI MALO I NA STRUJU POZDRAV
Pa ne znam evo danas sam zamenio memoriju pa cu da vidim ako mi se opet dese isti problemi onda sam siguran da je graficka!!! Nema sta drugo?! A sta da kazem ovima gde sam kupio posto kartica u nekim tj. pro evolution socceru radi normalno i stabilno?! I ovako je stabilna, u windows-u itd.???
Imam chiftec napajanje od 420w, i na njega prikacen 2500sempron,k8n-e,dvd-rw,cd-rom,hdd 80giga, 6600gt,1giga mem Da li bi trebalo da prikacim grafiku na napajanje ili je dovoljno sa ploce?! p.s. memorija ima hladjenje na sabi!!!
I MENE SU POCELI DA SMARAJU U RADNJI JESI LI OVO LESI LI ONO,TREBA OVO TREBA ONO I KADA SU NAPOKON POSLE DVADESET MINUTA PAMETOVANJA UBACILI KARTICU U NJIHOVU MASINU IMAO SAM SRECE DA JE ZAKUCALA POSLE PAR MINUTA PA SAM IZBEGAO NEPOTREBNO SMARANJE SA RAZNIM BUDALAMA KOJI DANAS PRODAJU RACUNARE PO SRBIJI. STO SE TICE NAPAJANJA IMAM CODEGEN 400 I GRAFICKA PRIMA STRUJU SA PLOCE I HARD 160 ,DVD RV I NE ZNAM STA BIH TI REKAO...NE BI TREBALO DA SA TVOJIM NAPAJANJEM IMAS PROBLEMA ,MADA ONA ZNA DOSTA DA POVUCE. NA ISTOM STEKERU MI JE I TV I ZVUCNICI 5,1 I AKVARIJUM I ZENIN USISIVAC ,ZURKA, SAMO CEKAM STA CE PRVO DA ZASVETLI,MOLIM BOGA DA TO BUDE TV.STARA GRADNJA J... GA
A sta se tebi tacno desavalo, odma kad udjes u if=gricu ti zakoci ili ne?! Posto meni ne odmah, na primer col2 igram pola sata i kad treba da mi loduje autosave on zabode, a iz nfs me samo izbaci posle 10 min, isto iz civ4 igram i kad autosavira samo me izbaci posle 15, 20 min. Zanimljivo ali pes5 igram normalno po 5 sati ga pustim i sve super?! 420w bi trebalo da je dovoljno!
:: Pa ne znam evo danas sam zamenio memoriju pa cu da vidim ako mi se opet dese isti problemi onda sam siguran da je graficka!!! Nema sta drugo?! A sta da kazem ovima gde sam kupio posto kartica u nekim tj. pro evolution socceru radi normalno i stabilno?! I ovako je stabilna, u windows-u itd.?? :: :: :: Prvo ,420W je dovoljno i za mnogo jace kartice a kamoli 6600GT.Da kartica nije u redu (pregrevanje) dolazilo bi do blokiranja a ne do izletanja u Win.A i PES ti radi.Ako necesh da se cimash odnesi njima da vide shta je.
Nije mi jasno dali ti je karta pcie ili agp posto je k8n-e agp ploca. Ja sam imao probleme sa k8n4-e i pcie Eagle GF6600 prolazila je 3D Mark 2003 ali u 2005 na zadnjem testu je obavezno zakucavala. Obicno kada video karta nije u redu ona zablokira a ne izlece u Win (kao sto rece Garson), u svakom slucaju probaj 3D Mark. Inace kartu su mi zamenili i sad je OK drzim je overklokovanu 500/650 i pod punim opterecenjem mi je temp oko 65-70.
Proveri da li su ti grane napajanja koje napajaju graficku karticu i hard disk slobodne tj. da ne dele struju ni sa jednom drugom komponentom (ovo sam malo brzopleto rekao ali nekako ces vec snaci) Ja sam imao slican problem dok sam imao agp, sve grane napajanja sam povadio i posle ih postavio tako da grana koja ide u graficku i grana koja ide u hard disk ne deli struju ni sa cim.
Pa i ja mislim da je 420w dovoljno, provericu ovo sa granama ali ne verujem da je to problem. Odradi sam sve testove, 3dmark, 03 i 05 i akvamark 2005 i pc mark i sve je uredu, rezultati su ok. Da li to sigurno znaci da je kartica ok?! Izbacivanja su se uglavnom desavala prilikom nekog autoloadovanja ili savovanja tako da je meni to sve licilo na memoriju!!!
420w previse, znaci ne sumnjaj u napajanje. Ja imam chiftec 360w, pokrece 7800 gtx. Radi besprekorno. 6600gt se napaja samo sa pcie iz ploce. Nista dodatno ti ne treba. Imao sam istu. Temperatura joj dolazi do 90 u radu. Znaci, temperatura od 70 je smesna. Pokusaj da instaliras drajvere sa msi sajta, oni imaju svoje drajvere, mozda joj ne prijaju svi drajeveri. Pokusaj reinstalaciju sistema, mada sam procitao da si to vec radio. Ako instaliras windows, nemoj instalirati kopije koje imas,vec pronadji drugu kopiju, nisu svi isti. Ne znam sta da ti kazem vise ali ako ti to ne uspe onda je reklamiraj.Srecno!!!! Jos nesto, 6600gt trosi samo 200w u radu a 7800gtx 250w. Napajanja imas za dve.
ja sam imao 6600gt msi,ali agp varijantu,i skviknula je posle tacno mesec dana (bar sam odigrao fear). pocela je cudno da se ponasa u cod 2 i swat 4,i jedno jutro vise nije htela da se druzi. temperatura je bila normalna (43-45),ali su teksture igrale i boje su se mesale. nemam drugi savet nego da je nosis kod prodavca i reklamiras (nadam se da je nisi clockovao-ako jesi vrati normalne postavke da te ne bije maler). srecno.
Problem je resen. Ipak je bilo do memorije, kao i sto smo uglavnom svi predpostavili. Kartica je ok, sve radi col2, civ4, itd.. Stabilna je temperatura ne skace preko 68 c i posle 3,4 sata igranja cal2 u 1024 sve na high! hvala svima u svakom slucaju!
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647169. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.