Kupujem neku konfiguraciju od kolege jer njemu skuplja prasinu, nije nista specijalno znam i sam, ali je za male pare plus je daleko bolja od moje postojece konfiguracije!
AMD Athlon 64 x2, dual core 4200 (2.2mhz), RAM memorija 2gb (ddr2, 800mhz) neznam koje marke MB Gigabyte m61pme-s2 + grafika integrisana 256mb, Nvidia G-force 6100 HDD Excelstore 250gb SATA Kuciste i napajanje 450W ne znam koje marke
S obzirom da je graficka integrisana kupio bih neku ali do nekih max 50-60E (tipa 8600GT, 3850) pa ako moze neki savet sta bi bolje radilo na ovakvoj konfiguraciji.
Zanimam me kakve su komponente (npr. kakva je ploca, procesor), tacnije da li mogu da guraju novije igrice? Ne mora da radi na velikim rezolucijama jer imam TFT 17 i ne moraju da budu MAX detalji!
radice ti cod4 u nizim rezolucijama i na max. radice i crysis.Imao sam slicnu masinu pre godinu dana i bila je ok nije sve radilo na max al je bilo podnosljivo.Mada ja mislim da mozes za te pare da nadjes 3870.
ali zasto 8600 kad je 3850 sotona za nju,i na 17` vise nego dovoljna za igre....pa skoro i na max detaljima... ja bih uzeo 3850,ja mislim za tu cenu da je MSI grafa koju koristi moj drug na 19` i prezadovojan je a taj hdd je govno kinesko..
rad je od coveka napravio majmuna
:: :: :: radice ti cod4 u nizim rezolucijama i na max. radice i crysis.Imao sam slicnu masinu pre godinu dana i bila je ok nije sve radilo na max al je bilo podnosljivo.Mada ja mislim da mozes za te pare da nadjes 3870.
ja sam preporucio 8600gt zato sto sam je imao ne kazem ni da je 3850 loas karta, samo sam napisao ono sto znam :DDD neak uzme ono sto nadje jeftinije .
Uzeo sam dotičnu lowend ploču za ortaka i bila je ok jedno 10 dana, ali kad sam uzo da mu montiram novi chipset cooler više se nije dizala. Ne verujem da sam je spalio statikom, vodim računa o tome i propisno se uzemljujem, hiljadu puta sam radio isto... al ploča crče. Inače, ne podržava nikakav OC, pa ti pre preporučujem nešto od biostar lowend modela. Nikako noname napajanje, koliko puta su ljudi pričali o tome na forumu. Minimum koji uzimaš je neki LC 420, stvarno je jeftin ili chieftec gps serija oko 400w. Za 60e imaš 3850, radiće sve samo poneka igra sa smanjenim detaljima ali bi bilo lepo da malo klokneš CPU.
Sad jeste bolje uzeti 3870, ili 3850 ili 4670 ja bi ti zadnju savetovao,nije sporija mnogo od ove dve a najmanje trosi e sad pazi da nadjes sa ddr3,to najvise zbog potrosnje jel mozda nemas sad para za napajanje ako imas onda sve jedno.Pozdrav...
Znaci uzimaj ATi 4670 GDDR3 512MB ili ATI 3850 sa 256MB ili 512MB GDDR3. Preporucio bih ti da pogledas malo oglase, imash za oko 70e nVidia 8800GT 512MB GDDR3, ili 9600GT
imam slican komp, samo sto imam 8600GT. Ne zalim se. E sad sve nove igre mi rade u manjim rezolucijama solidno (1024, medium ili high detail, zavisi od igrice...) Ako tebi ne treba bolje uzmi slobodno, ali napajanje ces morati bar malo kvalitetnije, ja imam CM 380W. Ako je cena izmedju 8600 i 3850 male razlike, uzmi ATI jer je 256bit-na. Toliko od mene
Kuci sam testirao HD3850 i 8800GTS, nVidia je brza 3-5%, (8800, a ne 8600, tako da je ati brzi od tog 8600), ali zato trosi i greje sa mnoogo vise ATI-ja. Za tu knfiguraciju ATI HD3850 je najbolje resenje, nista skuplje ti ne treba _________________________________________________ Hope is the first step on the road to disappointment.
iste snage (umesto tog amd stoji intel d 805,bolji je malo amd al to se u igrama ne oseca) imam 8600gt 256b radi ono sto igram,dota,wow,h.a.w.x. mi radi sve do kraja stoji zakucano na 62 fps,ponekad padne na 45 a ponekad ode na 90,cod 4 i 5 najaca rezolucija (1280 x 1024) medium detealji fps 50-60 na netu ,e jedino je grafa losa za crysis mogo tu iznad 1024x768 low ili eventualno medium vise ne moze ,i tu je fps oko 30 na low ,25 na medium! hteo sam da menjam ,to ovde vecina zna,al kad bolje sagleda,sta ce mi ,pes mi radi na najacoj rezouluciji na 60 fps,bolja igra od warcrafta III po meni nije izasla(zbog dota) a i wow igram na najacoj rezoluciji i ukljucenim aa i af detalji na medium(5 komada) i 3 na high(tri komada)
zavisi sta ces da radis!! meni jos ne treba videcemo sa novim pesom i starcraftom II i diablom III!!
Ne znam sta da kazem sem SVE RECI HVALE SVIMA za ovako veliki broj odgovora za veoma kratko vreme. Koliko sam video 8600 je otpala u startu, ostalo je da odlucim izmedju nekog ATI-ja 3850, 3870 i 4670.
Sto se napajanje tice danas kad uzmem racunar videcu marku, ukoliko je neko kinesko, zamenicu ga sa nekim boljim ali ne odmah.
Neko me je pitao koliko kesa, koliko sam video na berzi oko 200e idu slicne konfiguracije, mislim da je realna cena oko 160-170e, ja mislim da cu je dobiti za 130-140e.
Racunar je za kucno koriscenje, nema zahtevnih aplikacija CS3, X4, OFFICE, NET slabo igram igrice jer godinama nemam kad a i imao sam zastarelu konf. vise je to zbog mladjeg brata.
Jos jednom hvala svima!
P.S. Nisam apsolutni laik ali sam malo ispao iz hardwer fazona :-/
Batali klokovanje sa takvim napajanjem, a taj komp je sasvim ok sa tom 3850. A ja sa 4850 ne mogu da teram Crysis na very high detaljima na 1280X1024, znaci high je neki max, a sve ostale igre oko 70 fps.
Bolje odustani od grafike nego da kupuješ noname napajanje. Koristi integrušu dok ne skupiš za 3850. Taj CPU ide do 2.7 - 2.8 ako je windsor, trebalo bi do 3 ili možda malo jače ako je brisbane. Ko što rekoh, na toj ploči neće ići preko 2.2
Voleo bih cuti jos jedan vas komentar, jer smatram da su ovde ljudi koji se bave racunarima!
Postavio sam isto pitanje na sk forumu jer sam hteo cuti vise misljenje i jedan od odgovora je bio:
`Re: Mala pomoc oko odabira Ta konfiguracija realno vredi oko 110-120e, ako trazi vise, ne isplati ti se davati vise od toga. MSI 3850 trenutno je najbolja kupovina za samo 5100 dinara. Jaci je dosta od 8600gt, koja polako ide u istoriju `
Pa sad predpostavljam da ovde ima brdo hardverasa i dilera, pa me zanima koliko kosta ova konfiguracija???
Pa nova je 14500 bez kućišta i napajanja, cena polovne zavisi od toga šta je u garanciji i koje je napajanje. Pretpostavljam da CPU, MB i RAM u garanciji CPU - 30 MB - 27 RAM - 15 HDD - 28 kućište - ? PSU - noname ne bih uzeo ni džabe
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647188. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.