Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Ponuda koja se ne odbija
STRANA 1 OD 1
dbqp Ponuda koja se ne odbija 24.04.2009. 15:28 T16990

status: user
broj poruka: 1368
U pitanju je Benq E2200HDA, bez DVI-ja i HDMI-ja, 21.5` dijagonale i rezolucije 1920x1080, a ono što ga čini posebnim je cena od 9700 din (u Metrou).
Ima li ga ko, kakav je taj monitor u praksi?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 24.04.2009. 15:32 #109902

broj poruka: 12057

Full HD rezolucija bez DVI-a ? Heka hvala.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

dbqp Svejedno ali... 24.04.2009. 15:36 #109903

Nigde nećeš naći ovakvo nešto za te pare
Erestun re 24.04.2009. 15:44 #109908

broj poruka: 1797
Nije zlato sve sto sija.

dbqp Dobro, 24.04.2009. 15:51 #109909

a jel možete sada da pustite nekoga ko eventualno ima tu spravu da iznese svoj sud, ovo što ste rekli vas dvojica sam znao i ranije :)
Dachman Monitor 24.04.2009. 15:54 #109910

broj poruka: 630
Zapitaj se i dobro razmisli zasto su te pare u pitanju! Nista nije dazbe,pogotovo ovde u Srbiji.
P.S. Daj boze da ti se neko javi,ali bojim se da se niko nije usudio tako nesto sebi da uzme.
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Erestun re 24.04.2009. 15:59 #109911

Ne da se niko nije usudio, nego onima kojima je bitna Full HD rezolucija oni ce platiti vise i tacno ce znati sta kupuju. Dok onima kojima nije bitna oni ce uzeti taj monitor zbog veoma niske cene.
Od 1680x1050 treba imati DVI jer je slika, zavisno od lcd-a, osetno bolja. I ono sto sam uvek govorio, uz DVI slika je uvek setovana kako treba, nema potrebe za AUTO dugmencetom.

XXXL Heh 24.04.2009. 16:04 #109914

broj poruka: 537
Pozdrav svima!

Vidim da skepticizam radi uveliko...

Nekoliko mojih prijatelja je kupilo bas taj BenQ (pre akcije u metrou doduse) i imaju taj monitor vec neko vreme i svi su extra zadovoljni. Imao sam prilike i da vidim kako radi, stvarno ima lepu sliku. Ni dizajn nije los. E sad, `full hd bez DVI i HDMI bljak fuj` i ti fazoni - stoji. Ko ima 60 000+ din i zeli da ih da za monitor neka kupi pravu stvar. Ko ima 9000+ din, moze da kupi ubogu 19ticu Wide ili tog BenQ-a. Moja preporuka je BenQ ! Pitanje je odnos Cena vs ono sto se dobija za te pare a u ovom slucaju je BenQ dobar izbor. Sad ce neko da kaze `dodaj jos 15 000 dinara pa kupi normalan monitor` i slicno, al ako nemas neke extra velike prohteve, ovaj BenQ zavrsava posao. Bice dobar i za Igrice, i za Filmove (pogotovo za filmove) i za svakodnevni rad..

Erestun re 24.04.2009. 16:21 #109916

Zadovoljstvo je subjektivna stvar i sve sto si rekao stoji. Da pojednostavim, neko voli kompromise, neko mora da prihvati iste, dok drugi nece i ne moraju. Svaka roba nadje svog kupca. Radice taj Benq, ali moje misljenje je, ako se kupuje monitor onda se uzima prava stvar jer to nije nesto sto ces menjati u skorije vreme i cesto.

edit: Moje iskustvo sa jeftinijom robom je uvek bilo katastrofalno. Uzeo sam nekome na poklon Take MS Mp3/4 plejer za 4700din. Radio je svega 2 meseca, crkla baterija, salji na reklamaciju itd.
Dok sa Sony-jem kojeg sam platio 9000din nemam problema vec duze vreme, savrseno radi, brzo prebacuje muziku, brzo se baterija puni, kvalitetan ekran o zvuku i slusalicama koje idu uz isti da ne pricam.
Ovo je samo jedan primer.

pajsgudgud Cena je tragično smešna. 24.04.2009. 17:14 #109920

broj poruka: 3742
Generalno kada kupujem stvari gledam da uzmem što kvalitetnije/skuplje odnosno gledam da cena opravda kvalitet. Tako sam recimo iskeširao za mp4 player 200€, dok sam za kancelarijski monitor 22inča pljunuo 12500din i ni u jednom slučaju nisam pogrešio. Dakle sve zavisi zašta ko planira da korisiti proizvod.
Nasiljem protiv argumenata...

codeus re 24.04.2009. 17:44 #109924

broj poruka: 4054

kad su se pojavili kod nas benQ ... he he he pa sha je ovo .. trenutno imam 2 kom 20`` .. uz neko turbo snizenje koje sam dobio kod ortaka u radnji po ceni jednog samsunga ... pa da ga *bem za te pare ... jedina zamerka koja mi nesmeta je probijanje neonki u mraku .. jedina mana ...zato su i jeftini.. ostalo je OK totalno ...

lllo 24.04.2009. 18:38 #109927

broj poruka: 319

dbqp,

Da sam na tvom mjestu, ne bih se previse oslanjao na savjete dezurnih PCB filozofa (koji ispisuju 1000 strana kritike, iako nikad nijesu vidjeli/testirali konkretan proizvod), nego bih otisao u prodavnicu ili u neki od super-hiper-mega marketa, tamo je sigurno izlozen, i detaljno analizirao pros & cons. Doduse, i vizuelni dozivljaj je cesto subjektivan, pa ce, recimo, nekim lljudima Samsungova N serija biti sasvim odgovarajuce resenje.

Pravilo je da jeftina roba funkcionise po sablonu `koliko para, toliko muzike`, ali Benq proizvodna gama je, uz Microlab zvucnike, rijedak izuzetak, a povremeno cak uspije da izazove wow efekat .
Taj monitor, uz G2010WAP, ima ubjedljivo najbolji odnos cijena/kvalitet, a ja ti jos jednom preporucujem da odes i provjeris to.

Erestun Nema sta... 24.04.2009. 19:28 #109934

Illo, ne razumem crnogorski/bosanski.
Jbg, al vazno je da znas bold i italic da iskoristis u postu. Pametno kuche.

Sto je najgore, svi su samo komentarisali, niko nije kritikovao bas taj model. Osvrtali smo se samo na jeftinu robu. Al ti si nam rek`o!!! Bez tebe bih slep ostao.

ttate re: kad smo vec kod jeftinoce.. 24.04.2009. 20:40 #109948

broj poruka: 366

Ima u mom kraju ciganka Djudja -pusi za 5 evra!

piki ne znamo 24.04.2009. 22:04 #109959

broj poruka: 136
jel DJUDJA full hd ,elem salu na stranu sve zavisi od toga sta ti je vazno i za cega ti sluzi,
evo kod mene surak ima analogni ulaz 22 inca i kad odem kod njega jebote meni sve mutno pa trljam oci ,a on kad dodje kod mene(dvi) kaze jebote tvoja slika ko CRT e sad on totalna flegma i boli ga uvo skine film cim izadje odgleda ga ,malo net po koja igrica i to je to, a ja svaki neki k*rac vidim i smeta mi i jebiga volim kad igram da mi ne secka ,kad gledam da je cisto i to ti je bez neke preterane kenjaze to sve zavisi kakav si i sta ti treba jebiga nema tu mnogo filozofije.
pozdrav.

Mashinac :) 24.04.2009. 23:38 #109968

broj poruka: 192
Trla baba lan, da joj prodje dan.... .)
Uzeo ga u List-u za 10k ono kad je prva tura doshla, ima ja cenim oko pola godine...
Ko god je cuo, isto ovako skeptik, ko je doshao video, samo je rekao korektno...
Korektno izgleda spolja, identican modelu sa HDMI i DVI prikljuckom koji naravno nije u ovoj cenovnoj klasi i ima drugu oznaku, nema puno probijanja po ivicama, crna je crna, bela je bela itd... Mislim za prosecnog korisnika mislim da je ok, da li ima boljih i loshijih, ima.. Da li mu je cena realna -nije... Ali da li je sve shto je na akciji za pljuvanje - ne znam... Tako da,svaka roba nadje svog kupca, tako ce i ova, pa makar zbog cene .)
Cronnin ehm 24.04.2009. 23:49 #109974

broj poruka: 257

A sta planiras da radis na tom monitoru?

Veruj mi da je to dosta sitna slika, rezolucija je jako visoka, igrice ti nikako nece raditi, a slika ce verovatno biti primetno losija nega na digitalnom kablu.

MilosNBG ... 24.04.2009. 23:51 #109975

broj poruka: 1586
Za prosecnog korisnika puna kapa... Ko moze vise da se isprsi, samo napred

Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!

gile23 ... 24.04.2009. 23:55 #109978

broj poruka: 9121
Ako neko nadje za te pare bolji monitor, ja mu skidam kapu.

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647188.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs