Dakle, da li neko zna resenje (ako ga uopste ima) zasto mi se ekran igre (bilo koje) zumira kad stavim bilo koju rezoluciju preko 1024x768??? Menjao sam refresh rate u dxdiag, ali ista stvar. A ne verujem da je to anomalija zbog 2 crt monitora. Znaci, sta treba da uradim da bi mi bilo koju rezoluciju za 2 monitora svaka (ili bar neka) igra prikazivala kako treba? Recimo u mass effect-u, svaka rezolucija preko 1024x769 mi prakticno zumira ekran, i onda ne vidim cele opcije sa desne strane. To vazi i za sve druge igre...
Nece dalje... to mu je max rezolucija koju podnosi... ja sam na Samsung 753s drzao 1280x1024 60Hz, a kod druga na Samsung 759s nece da ide preko 1024x768, vijas misa po ekranu... ako imas ATI grafu (bar znam za starije) ume da ostane ukljucen S Video izlaz pa da brlja!!! proveri
Da li sam ja jedini koji tu vidi problem...???!!!
:: Dakle, da li neko zna resenje (ako ga uopste ima) zasto mi se ekran igre (bilo koje) zumira kad stavim bilo koju rezoluciju preko 1024x768??? Menjao sam refresh rate u dxdiag, ali ista stvar. A ne verujem da je to anomalija zbog 2 crt monitora. Znaci, sta treba da uradim da bi mi bilo koju rezoluciju za 2 monitora svaka (ili bar neka) igra prikazivala kako treba? Recimo u mass effect-u, svaka rezolucija preko 1024x769 mi prakticno zumira ekran, i onda ne vidim cele opcije sa desne strane. To vazi i za sve druge igre.. :: :: life`s a bitch...and then you die.
Hahaha, koji sam mentol...obe su 19`. Nisam instalirao drivere za njih. Jedan je Samsung SyncMaster 955b, a drugi je Samsung SyncMaster 997mb. Onaj prvi daje do 75hz za 1280x1024, a drugi 85 u 1280x1024. Dakle, kad stavim recimo 2048x768, ne vidi se 100% ekrana nego recimo 80%. A da, umalo da zaboravim, imam Palit 9800GT 512/256bit. Ali...pre toga sam imao 7600GS i isto je bilo. Je`s da je ocigledno, ali da naglasim, svaki savet i pomoc bi mi mnogo znacila:) E da, ako vec nisam pomenuo, stavio sam u dxdiag override od 75hz ali bez promene. Inace, igre rade xtra u visim (i do 3200x1600) ali ne vidi se sve To u principu i ne smeta u samoj igri, ali smeta za menije
life`s a bitch...and then you die.
:: :: A kad bi ti nama rekao koji su to monitori :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: ::
1. Skuplji je oko 10ak puta (u najmanju ruku bar 5-6 puta), a s obzirom da mi monitori ne donose zaradu (doduse, olaksavaju je), sto bi trosio te pare? (polako, vremenom) 2. Manji je od 2 crt-a (prilicno je lep uzitak u gledanju filmova na 84cm, plastika na sredini ne smeta) 3. Sluze me xtra, osim problema (zuma) sa pomenutim rezolucijama u igrama (naci cu ja resenje...),jer problem ne vazi za desktop
Svejedno, ako neko ima neku ideju, dobrodosao je:)
A jesi li probao da na tim visim rezolucijama `rucno`podesis na monitoru adjust horizontal,vertikal ili ako imas opciju zoom? Trebalo bi tako da radi,a i sam monitor ce upamtiti podesavanja za svaku rezoluciju ponaosob.
:: Dakle, da li neko zna resenje (ako ga uopste ima) zasto mi se ekran igre (bilo koje) zumira kad stavim bilo koju rezoluciju preko 1024x768??? Menjao sam refresh rate u dxdiag, ali ista stvar. A ne verujem da je to anomalija zbog 2 crt monitora. Znaci, sta treba da uradim da bi mi bilo koju rezoluciju za 2 monitora svaka (ili bar neka) igra prikazivala kako treba? Recimo u mass effect-u, svaka rezolucija preko 1024x769 mi prakticno zumira ekran, i onda ne vidim cele opcije sa desne strane. To vazi i za sve druge igre.. :: :: life`s a bitch...and then you die.
Re: Re: 2 CRT-a i problem sa visokim rezolucijama...
18.04.2009. 13:47
status: user broj poruka: 362
Ni to nije uspelo. U sustini, kao da ne prihvata refresh rate. Mislim da je Mass Effect rekorder, jer kao da nije isti gubitak u samim igrama kao u menijima. To vazi i za ostale igre. U dijalogu ne vidim sve, a kao da u samoj igri (iako je to sve valjda isto) posle dijaloga vidim. Doduse, to je mozda samo moja autosugestija. Nemam pojma. Ali voleo bi da mi daje makar normalne rezolucije 1280x1024 i 1600x1200. Ne znam zasto se ogranicava samo na 640x480, 800x600, i 1024x768. Neke igre i igram u 3200x1200 jer nije neka razlika. `bem ga...
:: A jesi li probao da na tim visim rezolucijama `rucno`podesis na monitoru adjust horizontal,vertikal ili ako imas opciju zoom :: Trebalo bi tako da radi,a i sam monitor ce upamtiti podesavanja za svaku rezoluciju ponaosob ::
:: Ni to nije uspelo. U sustini, kao da ne prihvata refresh rate. Mislim da je Mass Effect rekorder, jer kao da nije isti gubitak u samim igrama kao u menijima. To vazi i za ostale igre. U dijalogu ne vidim sve, a kao da u samoj igri (iako je to sve valjda isto) posle dijaloga vidim. Doduse, to je mozda samo moja autosugestija. Nemam pojma. Ali voleo bi da mi daje makar normalne rezolucije 1280x1024 i 1600x1200. Ne znam zasto se ogranicava samo na 640x480, 800x600, i 1024x768. Neke igre i igram u 3200x1200 jer nije neka razlika. `bem ga.. :: :: life`s a bitch...and then you die :: :: :: A jesi li probao da na tim visim rezolucijama `rucno`podesis na monitoru adjust horizontal,vertikal ili ako imas opciju zoom :: :: Trebalo bi tako da radi,a i sam monitor ce upamtiti podesavanja za svaku rezoluciju ponaosob :: :: :: :: :: :: life`s a bitch...and then you die.
Hvala ti za driver. Uspeo je i pored toga sto pise xp a ne xp64. Nisam jos probao za drugi monitor (ali cu vrlo uskoro), medjutim, ono sto je cudno i mozda zanimljivo je sto mi u device manager pise dva puta `default monitor` i dva puta `plug&play monitor`! Sada pise ime na osnovu drivera koji si mi dao, ali i dalje stoje 3 druga koja sam pomenuo. To me bas cudi. Zasto bi stojala 4 monitora??? Usput, nema uzvicnika, upitnika, sve radi xtra, tako da ne verujem da je to anomalija...
Super!E,a za drugi potrazi na driverguide.com,meni je istekao free akaunt.
Odradi free registraciju i pichi.
:: Hvala ti za driver. Uspeo je i pored toga sto pise xp a ne xp64. Nisam jos probao za drugi monitor (ali cu vrlo uskoro), medjutim, ono sto je cudno i mozda zanimljivo je sto mi u device manager pise dva puta `default monitor` i dva puta `plug&play monitor`! Sada pise ime na osnovu drivera koji si mi dao, ali i dalje stoje 3 druga koja sam pomenuo. To me bas cudi. Zasto bi stojala 4 monitora??? Usput, nema uzvicnika, upitnika, sve radi xtra, tako da ne verujem da je to anomalija.. :: :: life`s a bitch...and then you die :: ::
Sve je ok sa driverima, ali nista nije promenilo sa igrama i rezolucijama...jbg, ko zna sta je problem...
:: Super!E,a za drugi potrazi na driverguide.com,meni je istekao free akaunt :: :: Odradi free registraciju i pichi :: :: :: :: Hvala ti za driver. Uspeo je i pored toga sto pise xp a ne xp64. Nisam jos probao za drugi monitor (ali cu vrlo uskoro), medjutim, ono sto je cudno i mozda zanimljivo je sto mi u device manager pise dva puta `default monitor` i dva puta `plug&play monitor`! Sada pise ime na osnovu drivera koji si mi dao, ali i dalje stoje 3 druga koja sam pomenuo. To me bas cudi. Zasto bi stojala 4 monitora??? Usput, nema uzvicnika, upitnika, sve radi xtra, tako da ne verujem da je to anomalija.. :: :: :: :: life`s a bitch...and then you die :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647187. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.