Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Koji su limiti GDDR2?
STRANA 1 OD 1
Ispicutura Koji su limiti GDDR2? 16.04.2009. 13:47 T16814

status: user
broj poruka: 268
Hocu da overklokujem Palit 9600GT 1GB DDR2(650mhz/800mhz) Zanima me koliko smem da guram taktove, do koliko maksimalno moze da ide DDR2 memorija kod grafickih?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
philaemos zavisi... 16.04.2009. 13:56 #108589

broj poruka: 2743
Logicno je zavisi koju memoriju imas, tj koji su i kakvi memorijski cipovi (pronadji na netu)
Moja stara GeForce 7600GT je imala 265MB DDR2 800 (400MHz efektivno), max koji sam postigao je bio 445MHz (ddr 890) da radi ceo dan bez ikakvih losih pixela i artefakta, koji su pocinjali da izlecu na tacno 450MHz.
U pitanju je bila Gainward graficka sa Elpida memorijom, ne secam se oznake.

pufi re 16.04.2009. 14:42 #108597

broj poruka: 2196
20-30% od fabrickog,zavisis koja je memorija u pitnju,palit se odlicno klokuje

BIOSTAR THE WAY OF LIFE

GIGABYTE JE ĐUBRE,NUKLEARNI OTPAD!!!!!!!!!!

ICEsd TIP marka MEM 16.04.2009. 14:46 #108600

broj poruka: 2158

Zavisi koliko je memorija brza (ns) to mozes da vidis pomocu Google-a ili programa Riva Tuner, ddr2 memorija se oicno slabo overklokuje na grafickim karticama.Obicno sa 800mhz efektivno (400mhz x 2 ) mozes da je doguras do max 900mhz bar je tako kod mene bilo sa 7300gt, ali sve to zavisi od primerka memorije i kavliteta izrade iste, za preko 900mhz trebace ti dodatno hladjenje i prckanje po bios-u graficke da povecas napon memorije da bi radila stabilno(ne preporucujem ako neznas sta da radis i nemas graficku neku u rezervi dok ne nebavis novu ako ovu sprzis.)

Skini FRAPS ili XFIRE startuj neku igru i ukljuci prikaz FPS-a (NPr. Crysis ili cod4) sa default klokom graficke zapisi rezultate i onda je overklokuj pa proveri dali ti se povecao FPS.
Kada overklokujes dizi i procesor graficke i memoriju.Mislim da kod 9600gt moze da dogura do 700mhz.

Moj slucaj je da sam overklokovo graficku ali da nisam dobio neko ubrzanje jer mi je procesor bios slab (9800gt a procesor AMD x2 4200+) koji nije mogao da igrua ni default klok graficke kako treba.(ovo se zove overkill)Znaci overclok graficke ima smisla samo ako ti procesor moze izdrzati da obradi podatke koje mu graficka salje.
SkyFire Re: zavisi... 16.04.2009. 16:47 #108616

broj poruka: 18472
Najispravniji odgovor.Tacno tako.Zavisi od memorijskog chipa na kartici.
Najbolje do sad se clockuju Hynix chipovi i oni idu kao ludi.Stavljaju se na skuplje nVidia graficke kartice..

I Want to believe - The truth is out there

:: Logicno je zavisi koju memoriju imas, tj koji su i kakvi memorijski cipovi (pronadji na netu
:: Moja stara GeForce 7600GT je imala 265MB DDR2 800 (400MHz efektivno), max koji sam postigao je bio 445MHz (ddr 890) da radi ceo dan bez ikakvih losih pixela i artefakta, koji su pocinjali da izlecu na tacno 450MHz
:: U pitanju je bila Gainward graficka sa Elpida memorijom, ne secam se oznake
:: ________________________________________________
:: Hope is the first step on the road to disappointment.
::
::
tortojed U svakom slucaju, najstabilnije... 19.04.2009. 01:43 #108968

broj poruka: 10999

...ce se overklokovati `hardverski`, to jest editovanjem BIOS-a kartice (OPREZ!!!).
Koristiti nvFlash (za `skidanje` BIOS-fajla sa kartice) i NBitor (editovanje).
Naravno, ako ovo nikada nisi radio i ne nameravas da rizikujes, prepusti posao nekom drugom (potrazi ovde, na Berzi).

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647187.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs