Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
ATI 4870X2 Full Vmod And Cooler Guide
STRANA 1 OD 1
nemanja23 ATI 4870X2 Full Vmod And Cooler Guide 15.04.2009. 20:26 T16807

status: user
broj poruka: 77

Vredi pogledati......
http://www.octeamdenmark.com/forums/showthread.php?p=28080
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire ... 15.04.2009. 21:13 #108494

broj poruka: 18472
Manje,vise za vmod,to vec znamo al sta je dobio onim struganjem oklopa od ventilatora i prosecanjem zica na back plate-u od karte?!!!Ovo nema veze sa mozgom od poboljsanja hladjenja.Bre ATI 4870 X2 je ziska karta i od stock cooler-a za vmod nema sanse ni u snu.Samo vodeni block i voda tu pomazu,vazduh nema sta da trazi!

I Want to believe - The truth is out there

dukiduledu hmmm 15.04.2009. 22:03 #108508

broj poruka: 826
Hm,to navodno da poveca protok vazduha...licno mislim da to nema nikakakav efekat,ili ako da ima on je vrlo mali....a i brate da neko lemi na karticu i rizikuje da upropasti tolike pare zarad par posto poboljsanja....ne znam,meni je to bzvz...na stranu to sto to retko ko ume...

tortojed Komletna AMD/ATi produkcija, (dakle: 16.04.2009. 00:30 #108541

broj poruka: 10999

centralni procesori ,graficke karte i chipset-ovi) je LEGENDARNA po gutanju struje i zagrevanju. I, analogno tome, po problemima vezanim za odvodjenje toplote.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
I dan danas uzasnem se kada se setim kako sam nekada imao Athlon-a 2000+, pa zatim RadeOn 2600 AGP. Desava mi se - trgnem se iz kosmara (sanjao sam da imam neku AMD-ovu komponentu), pogledam moj komp (na njemu stikeri Asus-a i Intel-a), i ponovo slatko zaspim.
Bilo, ne povratilo se!
cele1988 ... 16.04.2009. 00:30 #108542

broj poruka: 1424
razumem da neko voli da se zeza sa hardware-om...
Ali ovaj covek nije normalan... Aj da je to uradio sa neznam 4830 i dobio performanse 4890 pa kazes ludak :D.... Pogotovu ovo sa kidanjem resetki, predpostavljam da se one usijaju pa kao da ne prenose toplotu nego vreo vazduh da izlazi direktno napolje...

SkyFire Re: ... 16.04.2009. 00:48 #108547

Ma ovo je jedna cista glupost.Malo je vise pratio xtreme systems pa se tesko istripovao.A i ovo sa volt modovanjem je prosta stvar.Nadjes semu ko je to vec prvi provalio,kupis odredjene trimere i podesis otpor koji potrazuje da se dobije stabilan OC i kraj.Kad meris voltazu nadjes merne tacke i to je to..Nikakva mustra.E jedino ako nemas mirnu ruku za lemljenje i ako to nisi nikad radio pa da to i preskocis.Inace volt modovanjem 4830 bi dobio clockovanu 4850 ,nista vise..
Hardverski volt mod pogotovu kod ovako vrucih chipova se radi iskljucivo sa dobrim vodenim blockom na dobrom vodenom sistemu.Ovaj lik cenim da je i za test ako ga je uopste uspeo da odradi drzao 100% fan i tresla mu se kuca.
Nisam nikad video otvorenu 4870X2 do sad ali sam sistem hladjanja za stock cooler mi se uopste ne svidja jer je jako los.Em sto se greju sami chipovi,em sto je sistem los jos ovaj ludak nasao da volt moduje.Stvarno je neka dijabola do bola

P.S.Ova kartica je umrla u kratkom vremenskom roku vec odavno

:: razumem da neko voli da se zeza sa hardware-om..
:: Ali ovaj covek nije normalan... Aj da je to uradio sa neznam 4830 i dobio performanse 4890 pa kazes ludak :D.... Pogotovu ovo sa kidanjem resetki, predpostavljam da se one usijaju pa kao da ne prenose toplotu nego vreo vazduh da izlazi direktno napolje..
::
NMY Re: @ tortojed 16.04.2009. 01:18 #108553

broj poruka: 1509
Malo pretjerujes...
CPU-ovi i novi i stari se uopste ne greju mnogo, sta vise vrlo malo...
Graficke se greju mnogo sa stock kulerima i ventilatorima koji su neefikasni, ja imam Gainward 4850 GS i temperatura mi ne prelazi 35 C u idle ni pod razno...
Sto se tice chipsetova, to ne znam, ali koliko znam da se Intelovi vrlo lijepo griju, a to je sve zato jer su u 99% slucajeva pasivno hladjeni...

Lupas...

A ovaj ninja sto je Vmod-ovao grafiku... Ne znam je li to potrebno sa grafickim kartama ove kategorije...

Kao da uzmes Bugatti i kazes, odoh kod majstora da mi ga CHIP-uje jos malo, da ide 500 km/h !

SONY VAIO VGN-FW285J

:: centralni procesori ,graficke karte i chipset-ovi) je LEGENDARNA po gutanju struje i zagrevanju. I, analogno tome, po problemima vezanim za odvodjenje toplote
:: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
:: I dan danas uzasnem se kada se setim kako sam nekada imao Athlon-a 2000+, pa zatim RadeOn 2600 AGP. Desava mi se - trgnem se iz kosmara (sanjao sam da imam neku AMD-ovu komponentu), pogledam moj komp (na njemu stikeri Asus-a i Intel-a), i ponovo slatko zaspim.
:: Bilo, ne povratilo se!
dukiduledu tako je 16.04.2009. 10:41 #108571

broj poruka: 826

broj poruka: 3232 Ma ovo je jedna cista glupost.Malo je vise pratio xtreme systems pa se tesko istripovao.A i ovo sa volt modovanjem je prosta stvar.Nadjes semu ko je to vec prvi provalio,kupis odredjene trimere i podesis otpor koji potrazuje da se dobije stabilan OC i kraj.Kad meris voltazu nadjes merne tacke i to je to..Nikakva mustra.E jedino ako nemas mirnu ruku za lemljenje i ako to nisi nikad radio pa da to i preskocis.Inace volt modovanjem 4830 bi dobio clockovanu 4850 ,nista vise..
Hardverski volt mod pogotovu kod ovako vrucih chipova se radi iskljucivo sa dobrim vodenim blockom na dobrom vodenom sistemu.Ovaj lik cenim da je i za test ako ga je uopste uspeo da odradi drzao 100% fan i tresla mu se kuca.
Nisam nikad video otvorenu 4870X2 do sad ali sam sistem hladjanja za stock cooler mi se uopste ne svidja jer je jako los.Em sto se greju sami chipovi,em sto je sistem los jos ovaj ludak nasao da volt moduje.Stvarno je neka dijabola do bola

P.S.Ova kartica je umrla u kratkom vremenskom roku vec odavno

nemanja23 Re: Re: ... 16.04.2009. 11:34 #108575

Napisao sam da vredi pogledati bas iz tog razloga sto ni ja nisam video 4870x2 otvorenu, cekam da se pojavi Accelero XTREME 4870X2 pa eto makar imam semu kako da je otvorim.
SkyFire Re: Re: Re: ... 16.04.2009. 16:19 #108614

A sto nebi uzeo ovu :

http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=e6cpGSCg4rWEtodb&templete=2

:: Nisam nikad video otvorenu 4870X2 do sad ali sam sistem hladjanja za stock cooler mi se uopste ne svidja jer je jako los.Em sto se greju sami chipovi,em sto je sistem los jos ovaj ludak nasao da volt moduje.Stvarno je neka dijabola do bola
:: Napisao sam da vredi pogledati bas iz tog razloga sto ni ja nisam video 4870x2 otvorenu, cekam da se pojavi Accelero XTREME 4870X2 pa eto makar imam semu kako da je otvorim
Ognjeni ... 16.04.2009. 16:59 #108620

broj poruka: 4521
jeli iko od vas uopste procitao text ili samo bacio pogleda na slike ?

I have done 5 cards this way now and it works great the cooler can be run at higher
fanspeed with the same noise and the card is about 20-25c lower at load temps.
And the cores can be run at 1.40-1.425v without a problem on stock cooler.
I have got my card up to 950 on both cores and the mem on 1090 stable and
1125 not stable but i have water on the card.
Note dont go any higher than 1.75-1.80v on the mems becaus they will articfact alot.
Happy modding from https://www.Octeamdenmark.com And me(riska)

25c manja temperatura nije par procenata.
Ajd uzdravlje

SkyFire Re: ... 16.04.2009. 17:02 #108621

I na tarabi pise znas sta vec
To sto je on napisao nema veze sa mozgom.Znaci cista laz.Ne postoji nacin da se ta karta ohladi sa stock coolerom na tolikoj voltazi i sa toliko velikom frekfencijom (Jesi cuo kad za disipaciju?).Ljudi da bi dobili takve performanse ovu kartu stavljaju pod LN2 a ne pod vodu a ovaj sve to drzi na vazduh.E ajde sad da se gadjamo slonovima.Ta prica moze da prodje nekom laiku ali ne i onima koji znaju bar neke osnovne stvari.

:: jeli iko od vas uopste procitao text ili samo bacio pogleda na slike
:: I have done 5 cards this way now and it works great the cooler can be run at highe
:: fanspeed with the same noise and the card is about 20-25c lower at load temps
:: And the cores can be run at 1.40-1.425v without a problem on stock cooler
:: I have got my card up to 950 on both cores and the mem on 1090 stable an
:: 1125 not stable but i have water on the card
:: Note dont go any higher than 1.75-1.80v on the mems becaus they will articfact alot
:: Happy modding from https://www.Octeamdenmark.com And me(riska)
:: 25c manja temperatura nije par procenata
:: Ajd uzdravlje
Ognjeni Re: Re: ... 16.04.2009. 17:06 #108622

broj poruka: 4521
cim nadjem par komata slonova , eto me

Ajd uzdravlje

:: I na tarabi pise znas sta vec
:: To sto je on napisao nema veze sa mozgom.Znaci cista laz.Ne postoji nacin da se ta karta ohladi sa stock coolerom na tolikoj voltazi i sa toliko velikom frekfencijom (Jesi cuo kad za disipaciju?).Ljudi da bi dobili takve performanse ovu kartu stavljaju pod LN2 a ne pod vodu a ovaj sve to drzi na vazduh.E ajde sad da se gadjamo slonovima.Ta prica moze da prodje nekom laiku ali ne i onima koji znaju bar neke osnovne stvari
:: I Want to believe - The truth is out there
:: :: jeli iko od vas uopste procitao text ili samo bacio pogleda na slike
:: ::
:: :: I have done 5 cards this way now and it works great the cooler can be run at highe
:: :: fanspeed with the same noise and the card is about 20-25c lower at load temps
:: :: And the cores can be run at 1.40-1.425v without a problem on stock cooler
:: :: I have got my card up to 950 on both cores and the mem on 1090 stable an
:: :: 1125 not stable but i have water on the card
:: :: Note dont go any higher than 1.75-1.80v on the mems becaus they will articfact alot
:: :: Happy modding from https://www.Octeamdenmark.com And me(riska)
:: :: 25c manja temperatura nije par procenata
:: :: Ajd uzdravlje
SkyFire Re: Re: Re: ... 16.04.2009. 17:07 #108623

Vid` nekako da zapnes dobro,trebace ti mnogo snage da dobacis do mene

:: cim nadjem par komata slonova , eto me
:: Ajd uzdravlje
:: :: I na tarabi pise znas sta vec
:: :: To sto je on napisao nema veze sa mozgom.Znaci cista laz.Ne postoji nacin da se ta karta ohladi sa stock coolerom na tolikoj voltazi i sa toliko velikom frekfencijom (Jesi cuo kad za disipaciju?).Ljudi da bi dobili takve performanse ovu kartu stavljaju pod LN2 a ne pod vodu a ovaj sve to drzi na vazduh.E ajde sad da se gadjamo slonovima.Ta prica moze da prodje nekom laiku ali ne i onima koji znaju bar neke osnovne stvari
:: :: I Want to believe - The truth is out there
:: :: :: jeli iko od vas uopste procitao text ili samo bacio pogleda na slike
:: :: ::
:: :: :: I have done 5 cards this way now and it works great the cooler can be run at highe
:: :: :: fanspeed with the same noise and the card is about 20-25c lower at load temps
:: :: :: And the cores can be run at 1.40-1.425v without a problem on stock cooler
:: :: :: I have got my card up to 950 on both cores and the mem on 1090 stable an
:: :: :: 1125 not stable but i have water on the card
:: :: :: Note dont go any higher than 1.75-1.80v on the mems becaus they will articfact alot
:: :: :: Happy modding from https://www.Octeamdenmark.com And me(riska)
:: :: :: 25c manja temperatura nije par procenata
:: :: :: Ajd uzdravlje
nemanja23 Re: Re: Re: Re: ... 16.04.2009. 18:06 #108630

Ma imam ja 4870x2 ali nisam je otvarao tj. rasklapao zato cekam da izadje taj cooler za grafiku.

:: A sto nebi uzeo ovu :
:: http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=e6cpGSCg4rWEtodb&templete=
:: I Want to believe - The truth is out there
:: :: Nisam nikad video otvorenu 4870X2 do sad ali sam sistem hladjanja za stock cooler mi se uopste ne svidja jer je jako los.Em sto se greju sami chipovi,em sto je sistem los jos ovaj ludak nasao da volt moduje.Stvarno je neka dijabola do bola
:: :: Napisao sam da vredi pogledati bas iz tog razloga sto ni ja nisam video 4870x2 otvorenu, cekam da se pojavi Accelero XTREME 4870X2 pa eto makar imam semu kako da je otvorim
SkyFire Re: Re: Re: Re: Re: ... 16.04.2009. 22:45 #108681

Mislio sam da hoces da kupis,ovaj Asus-ov model je odlican.
Nemoj samo da modujes kao ovaj lik sa linka,da seckas plastiku i seces zice.
Ih bre,pa ja da sam je imao i na 5 min da je licno moja bila otvorio bih je odmah bez razmisljanja a pogotovu zbog paste koja se fabricki stavlja a kao zvaka je,uzas~!
Obavezno cekaj na cooler i menjaj to.

:: Ma imam ja 4870x2 ali nisam je otvarao tj. rasklapao zato cekam da izadje taj cooler za grafiku
:: :: A sto nebi uzeo ovu :
:: :: http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=e6cpGSCg4rWEtodb&templete=
:: :: I Want to believe - The truth is out there
:: :: :: Nisam nikad video otvorenu 4870X2 do sad ali sam sistem hladjanja za stock cooler mi se uopste ne svidja jer je jako los.Em sto se greju sami chipovi,em sto je sistem los jos ovaj ludak nasao da volt moduje.Stvarno je neka dijabola do bola
:: :: :: Napisao sam da vredi pogledati bas iz tog razloga sto ni ja nisam video 4870x2 otvorenu, cekam da se pojavi Accelero XTREME 4870X2 pa eto makar imam semu kako da je otvorim
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647187.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs