Re: 4870X2 ili 4890 ili neka nevidia koje je u rangu sa ove dve???
15.04.2009. 15:27
status: user broj poruka: 9121
Za to ide jak proc sto si nabrojao Core I7 gledaj ako hoces brzinu, a nisam siguran da li one ATI Fire GL mogu da operiraju AutoCad i ostale slicne programe.
Pozdrav!
:: Pa sta vi mislite?? :: Prioritet mi je 3d MAX i slicni programi, mozda po koja igrica naravno sve bi na max volim lepu grafiku ::
Q9550 će da pojede Max bez leba. Ja sa mojim ATIjem teram OpenGL u Maxu i nemam probleme. A to da li je X4554 ili HDdevetnaesthiljadašesto u maxu nećeš ni primetiti.
i7 je bacanje para. Q sa 12 MB keše prethodne generacije je sasvim dovoljan. A i 9400 je bombonica. Ali Quad svakako. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Pa nije bas bax i7 bacanje para..Presaltaj sad da vidis koliko moze da se sklopi konfiguracija.Za oko 500 Eur mozes da imas plocu,cpu i ram!
I Want to believe - The truth is out there
:: :: Q9550 će da pojede Max bez leba. Ja sa mojim ATIjem teram OpenGL u Maxu i nemam probleme. A to da li je X4554 ili HDdevetnaesthiljadašesto u maxu nećeš ni primetiti :: :: i7 je bacanje para. Q sa 12 MB keše prethodne generacije je sasvim dovoljan. A i 9400 je bombonica. Ali Quad svakako :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: ::
Za MAX ti ne treba jaka grafika,tu nema razlike izmedju Gf7600 i GTX280...Samo izbegavaj grafike sa dva GPUa(9800 GX2,GTX295 i ATI X2 katrice) jer su pravile dosta problema sa CADom i MAXom. Meni se nvidia bolje pokazala za 3D aplikacije nego li ATI... A kao sto rece Gile za 3D aplikacije ti je presudan CPU a ne GPU...Ako trazis ubrzanje u renderu preko grafike neces dobiti apsolutno nista i velika je zabluda sto ljudi ocekuju ubrazanje performansi rendera i 3D aplikacija na racun graficke karte...CUDA je jos uvek u test fazi tako da jos par godina nista od toga da ti render radi grafika i moraces da se oslanjas na suvu snagu CPUa. A ako hoces bolje ponasanje MAXa za vrme modelovanja,treba da trazis nvidia Quadro ili ATI FireGL karte koje ces tesko naci kod nas,a i kostaju od 300 evra(za osnovne) i do 4000 evra bolje `render` karte...Ali sa druge strane mozes da se oprostis od igrica sa ovim kartama.
A za 500e sklopiš celu mašinu koja iskpava Max-a. Pričam o onome što je potrebno za Max. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Pa nije bas bax i7 bacanje para..Presaltaj sad da vidis koliko moze da se sklopi konfiguracija.Za oko 500 Eur mozes da imas plocu,cpu i ram :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: Q9550 će da pojede Max bez leba. Ja sa mojim ATIjem teram OpenGL u Maxu i nemam probleme. A to da li je X4554 ili HDdevetnaesthiljadašesto u maxu nećeš ni primetiti :: :: :: :: i7 je bacanje para. Q sa 12 MB keše prethodne generacije je sasvim dovoljan. A i 9400 je bombonica. Ali Quad svakako :: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: :: ::
:: i7 je bacanje para. Q sa 12 MB keše prethodne generacije je sasvim dovoljan. A i 9400 je bombonica. Ali Quad svakako Core i7 nije bacanje para vec je neuporedivo isplatljiviji ako se ozbiljno bavis 3D modelovanjem...Najslabiji Ci7 920 je vise nego duplo brzi u renderu od Q9650 na difoltu. Po performansama u 3D aplikacijama je apsolutno neuporediv i minimum za dve klase bolji od bilo kog C2Q ili Phenoma.
:: :: A za 500e sklopiš celu mašinu koja iskpava Max-a. Pričam o onome što je potrebno za Max Zavisi koliko se ozbiljno bavis 3D modelovanjem...Ako si pocetnik uzmi C2D i pevaj,jer ni njegovu snagu neces moci da iskoristis.
Više nego duplo, ali juče. Ni u jednom testu ne dolazi do duplo veće brzine. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: :: :: i7 je bacanje para. Q sa 12 MB keše prethodne generacije je sasvim dovoljan. A i 9400 je bombonica. Ali Quad svakako :: Core i7 nije bacanje para vec je neuporedivo isplatljiviji ako se ozbiljno bavis 3D modelovanjem...Najslabiji Ci7 920 je vise nego duplo brzi u renderu od Q9650 na difoltu :: Po performansama u 3D aplikacijama je apsolutno neuporediv i minimum za dve klase bolji od bilo kog C2Q ili Phenoma :: :: :: DaSickSyste ::
Q9550 je odprilike u istom cenovnom rangu sa i7 920.Sve kad svedes plus memorija n 1333 Mhz i plocica dodje na isto.Na to sam ja mislio.Ako je sistem sacinjen od Q9550 onda bolje da ide na i7. Off topic: Dobio sam informaciju da se pojavio i7 950 ,Stepping D0,pricao sam vec o tome.Kolega ce da ga uzme prvi,ja cekam retail verziju,necu ES i taman da ga bocnem u moju novoosvojenu Gigabyte zvercicu i da vidimo kako fercera.Posto ce biti na istom radnom taktu po defaultu 3.0 Ghz taman da vidimo kolike su razlike u brzini.Naravno podrazumeva se da prisustvujes cinu. Danas ti javljam za ono sto smo pricali
:: :: A za 500e sklopiš celu mašinu koja iskpava Max-a. Pričam o onome što je potrebno za Max :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: Pa nije bas bax i7 bacanje para..Presaltaj sad da vidis koliko moze da se sklopi konfiguracija.Za oko 500 Eur mozes da imas plocu,cpu i ram :: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Q9550 će da pojede Max bez leba. Ja sa mojim ATIjem teram OpenGL u Maxu i nemam probleme. A to da li je X4554 ili HDdevetnaesthiljadašesto u maxu nećeš ni primetiti :: :: :: :: :: :: i7 je bacanje para. Q sa 12 MB keše prethodne generacije je sasvim dovoljan. A i 9400 je bombonica. Ali Quad svakako :: :: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: :: :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: :: :: :: :: ::
:: :: http://www.anandtech.com/bench/default.aspx?b=3 :: :: 3dsmax - SPECapc 3dsmax 8 CPU Tes :: :: i920 = 15. :: Q9559 = 11. :: :: Više nego duplo, ali juče Molim te ne luipaj ovo nije render test...Procitaj jos jednom sta sam ti napiso...Postoji vise oblasti u 3D aplikacijama koje se mere. Ako hoces procitaj pazljivo sta sam ti napisao,pre nego sto izbacis jos nesto ovako... 4 protiv 8 jezgra,pri tome je svako jezgro Ci7 brze oko 20-30% na istoj frekvenciji.
Molim te da me ne ucis o 3D aplikacijama,drzi se igrica to je tvoja oblast.
Imam,Don`t Worry,Be Happy P.S.Ako uspemo sa onim CF -om mislim da cemo DUPLO sve da oduvamo sa performansama i to sve na def.Hahhahahaha.
:: :: Važi, imaš mob, mail, MSN :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: Danas ti javljam za ono sto smo pricali :: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: ::
Samo ti pogledaj sve testove, pa se onda javi. Kad nađeš duplo javi se. Inače si poznat kao podcenjivač i iskusan igrač u vređanju i podbadanju. I uvek prvi počinješ. Igricu igram jednu, svaskih 15 dana po pola sata.
Grafikom se bavim deset godina. Nemam sa tobom više o čemu da razgovaram. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: :: :: :: http://www.anandtech.com/bench/default.aspx?b=3 :: :: :: :: 3dsmax - SPECapc 3dsmax 8 CPU Tes :: :: :: :: i920 = 15. :: :: Q9559 = 11. :: :: :: :: Više nego duplo, ali juče :: Molim te ne luipaj ovo nije render test...Procitaj jos jednom sta sam ti napiso...Postoji vise oblasti u 3D aplikacijama koje se mere :: Ako hoces procitaj pazljivo sta sam ti napisao,pre nego sto izbacis jos nesto ovako.. :: 4 protiv 8 jezgra,pri tome je svako jezgro Ci7 brze oko 20-30% na istoj frekvenciji :: :: Molim te da me ne ucis o 3D aplikacijama,drzi se igrica to je tvoja oblast :: :: :: DaSickSyste ::
:: Samo ti pogledaj sve testove, pa se onda javi. Kad nađeš duplo javi se :: Inače si poznat kao podcenjivač i iskusan igrač u vređanju i podbadanju, a igricu igram jednu, svaskih 15 dana po pola sata. Ovde si ti podcenio mene...Mozes da mi objasnjavas sta god hoces,ali za render i 3D modelovanje SIGURNO ne mozes ti meni da drzis lekcije... Znam da volis na svaku temu prvi da odgovoris i da tvoja bude zadnja i to je tvoja stvar,ali ima tema gde neki ljudi znaju vise od tebe... :: Grafikom se bavim deset godina. Nemam sa tobom više o čemu da razgovaram Ma vazi...Bavis se 100 godina a ne 10.
I pre nego sto pocnes sa onim ovo je Maxwell,a ne MAX da ti objasnim da se render svodi na cistu racunicu...Procesor i ram memorija i svako jezgo je zaseban procesor...Ovo vazi za apsolutno sve render aplikacije. Sto je kompleksniji 3D model to je veca prednost Ci7 u odnosu na druge procesore...A ako renderujes jedan box,sferu i cilindar razlika je minimalna...Zato sam podvukao u predhodnom postu `ako se ozbiljno bavis 3D modelovanjem`.
A u cemu je sramota igrati i igre?Respektujem svakog i skidam mu kapu ko poznaje vise oblasti.Jel to nesto dodje ako si gamer onda si i glup i ogranicen?Sta bi tek rekao za programere,ljude sa visokom IQ koji te igre i prave?!Mislim ukazujem samo na poentu besmislene rasprave. Svaka delatnost vezana za IT svet i tehnologiju se ceni.
:: :: Samo ti pogledaj sve testove, pa se onda javi. Kad nađeš duplo javi se :: Inače si poznat kao podcenjivač i iskusan igrač u vređanju i podbadanju. I uvek prvi počinješ :: Igricu igram jednu, svaskih 15 dana po pola sata. :: :: Grafikom se bavim deset godina. Nemam sa tobom više o čemu da razgovaram :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: :: :: :: :: http://www.anandtech.com/bench/default.aspx?b=3 :: :: :: :: :: :: 3dsmax - SPECapc 3dsmax 8 CPU Tes :: :: :: :: :: :: i920 = 15. :: :: :: Q9559 = 11. :: :: :: :: :: :: Više nego duplo, ali juče :: :: Molim te ne luipaj ovo nije render test...Procitaj jos jednom sta sam ti napiso...Postoji vise oblasti u 3D aplikacijama koje se mere :: :: Ako hoces procitaj pazljivo sta sam ti napisao,pre nego sto izbacis jos nesto ovako.. :: :: 4 protiv 8 jezgra,pri tome je svako jezgro Ci7 brze oko 20-30% na istoj frekvenciji :: :: :: :: Molim te da me ne ucis o 3D aplikacijama,drzi se igrica to je tvoja oblast :: :: :: :: :: :: DaSickSyste :: ::
:: A u cemu je sramota igrati i igre?Respektujem svakog i skidam mu kapu ko poznaje vise oblasti.Jel to nesto dodje ako si gamer onda si i glup i ogranicen?Sta bi tek rekao za programere,ljude sa visokom IQ koji te igre i prave?!Mislim ukazujem samo na poentu besmislene rasprave :: Svaka delatnost vezana za IT svet i tehnologiju se ceni Ko je rekao da je sramota? I kad sam rekao da su gejmeri glupi?
Hteo ti to ili ne,zvucalo je pocenjivacki da je tako i ispalo. U prevodu nemas pojma oko 3D Max-a i sl ,bolje se drzi igrica (sedi i pici,tu se mozak ne napreze,do duse zavisno od kog zanra igre koju preferiras),to je tvoh fah. Ne ulazim u tvoju struku i siguran sam da od mene dosta vise znas na tom polju ali mislim da ipak treba cuti i tudje misljenje.Ne branim nikog ali znam jednu stvar za sigurno da se ne moze suditi o nekom i njegovom znanju koga ne poznajes.Nadam se da ces bar ovde da se slozis sa mnom.E sad razmisli zasto ti je takav ton trebao u startu da nekog pocenis-tipa nemas ti pojma samo u blazoj formi. Molim te nemoj licno da sve ovo permutujes jer nemam nameru da se raspravljam i svadjam bez potrebe.
:: :: :: :: A u cemu je sramota igrati i igre?Respektujem svakog i skidam mu kapu ko poznaje vise oblasti.Jel to nesto dodje ako si gamer onda si i glup i ogranicen?Sta bi tek rekao za programere,ljude sa visokom IQ koji te igre i prave?!Mislim ukazujem samo na poentu besmislene rasprave :: :: Svaka delatnost vezana za IT svet i tehnologiju se ceni :: Ko je rekao da je sramota :: I kad sam rekao da su gejmeri glupi :: :: :: DaSickSystem
:: Hteo ti to ili ne,zvucalo je pocenjivacki da je tako i ispalo :: U prevodu nemas pojma oko 3D Max-a i sl ,bolje se drzi igrica (sedi i pici,tu se mozak ne napreze,do duse zavisno od kog zanra igre koju preferiras),to je tvoh fah :: Ne ulazim u tvoju struku i siguran sam da od mene dosta vise znas na tom polju ali mislim da ipak treba cuti i tudje misljenje.Ne branim nikog ali znam jednu stvar za sigurno da se ne moze suditi o nekom i njegovom znanju koga ne poznajes.Nadam se da ces bar ovde da se slozis sa mnom.E sad razmisli zasto ti je takav ton trebao u startu da nekog pocenis-tipa nemas ti pojma samo u blazoj formi :: Molim te nemoj licno da sve ovo permutujes jer nemam nameru da se raspravljam i svadjam bez potrebe Ne svadjamo se samo hocu da obrazlozim.
Citat:`Više nego duplo, ali juče.` Ne zvuci podcenjivacki?
99% ljudi na ovom forumu moze bukvalno da mi drzi predavanja o igrama i to ne sporim...I vrlo cesto se pominju naslovi igara za koje uopste nisam cuo. Ali ono sto radim SVAKI dan na poslu i privatno kod kuce je projektovanje,iscrtavanje projekata,3D modelovanje i rendering...Tako da svakodnevno radim u AutoCADu,Maxwellu,MAXu...I tu moc cenim kod procesora,dok me testovi u igrama ni najmanje na zanimaju. Imao sam priliku da testiram Ci7 920 i procesor je jednostavno neprikosnoven sto se tice 3D aplikacija...Ja sam ovu procesnu moc ocekivao da vidim tek posle 2010. godine i iskreno nisam mogao da se nacudim snazi ovog procesora,jer sam ocekivao maksimalno ubrzanje od 20% izmedju C2Q na istoj frekvenciji,a ostao sam zgranut kad sam video da nesto sto sam ranije renderovao 7-8 sati na Q6600 jedan Ci7 920(na difoltu) uradi za nepuna 3 sata. I onda se pojavi `neki` Bax i kaze: `Duplo,al juce...`...Ma vazi Bax,samo zbog tebe cu da se pravim da nisam video svojim ocima.
Core I7 je dobar za grafiku i multimedijalne aplikacije, ali za igre ne opravdava svoju cenu. Bax pogledaj ovu temu, nego momci jel moze neki screen nekog vaseg crteza iz AutoCad 2D okruzenja.
:: Core I7 je dobar za grafiku i multimedijalne aplikacije, ali za igre ne opravdava svoju cenu. Bax pogledaj ovu temu, nego momci jel moze neki screen nekog vaseg crteza iz AutoCad 2D okruzenja
Evo Gile nesto sveze..Ovo sam radio sad za vikend:
:: RESTEKPA što bi reko Ali G... : :: jel ovo u Maxwell-u renderovano...extra su teksture.. :: Maxwell v1.7.1...A teksture su isplae lose,ali je moralo da se zavrsi za utorak(juce) tako da nisam imao vremena ponovo da se vracam na 3D model... Ako obratis paznju na visoke stolice preko puta sanka videces zamrljane naslone...Kad sam uvozio 3D modele u MAX(Archmodels) i pri izvozenju OBJ fajla sam zaboravio da skinem VRay teksture koje mi uvek prave problem...A pre toga sam smanjio broj poligona jer je fajl zauzimao 1.5GB rama i to bez uvezenih svetla...Kad sam redukovao poligone na foteljama i stolicama MAX je razbio povrsine...To sam tek kasnije primetio,ali nema veze...Kolega ih je `zamrljao` u Photoshopu...
Ja nekako više volim VRAY. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: sve jedno dobro je ispalo...Maxwell ima stvarno bolesno dobru kolekciju materijala...svaki put se naježim kad gledam šta su sve ljudi pravili.. :: :: Overclocking is the way of life!!! :: ::
:: svejedno dobro je ispalo...Maxwell ima stvarno bolesno dobru kolekciju materijala...svaki put se naježim kad gledam šta su sve ljudi pravili.. :: Teksture poda,sanka i tapete na zidovima sam morao da napravim...Jer je investitor rekao da ima neki belo-ljubicasti i crveni granit koji hoce da iskoristi u lokalu...A sve ostalo su Maxwell materijali.
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647187. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.