Leadtek PX7950GT 256 ddr3 256 bita za 40 evrica ili ne? Pih kakvo li je ovo sad pitanje, e pa pitam jerbo imam modernu mashinu sa integrushom i igram se 2 puta godisnje a predstoji mi par dana kada cu moci da odigram Empire TW, nije mi bitan directx 10 (stavise Gigabyte 8500GT sam prodao pre par meseci jel shvatih da mi ne treba). Pa eto, samo zelim vase misljenje poshtovani berzashi! Znam da je karta vrh !Hvala unapred! Da li imate neki bolji predlog za isti cash?
directx 9 - Leadtek PX7950GT 256 ddr3 256 bita, posto 64bitna vista bi trebalo da radi sa directx 10. Mislim, znam da nema problema ali kakvi bi mogli biti? Planiram da je pazarim pa eto ....
Kartica je dobra i još sa njom možeš dosta stvari da igraš....što naravno zavisi i od ostatka mašine. E sad pošto je ona brža kartca od 8500GT meni sve ovo nije jasno..... _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Re: da li sa 64bitnom Vistom ova grafika ima problem
13.04.2009. 21:36
status: user broj poruka: 18472
Zasto bi trebala da ima problem? Inace karta je sasvim ok i dodacu jos nesto,ispravljam gosn Bax-a,nije samo brza od 8500 GT ,vec i od 8600 GT-GTS..Za nijansu je sporija od 7900 GTO/GTX. To ti je to,ako si odlucio uzmi grafuiljicu.
I Want to believe - The truth is out there
:: directx 9 - Leadtek PX7950GT 256 ddr3 256 bita, posto 64bitna vista bi trebalo da radi sa directx 10. Mislim, znam da nema problema ali kakvi bi mogli biti :: Planiram da je pazarim pa eto ... :: :: ::
Ako hoces da se igras, mislim da bi ipak trebalo da izdvojis bar 60e(nova) za MSI ati 3850 256mb koji je ipak brza kartica, a podrzava i dx10 ako pozelis neku igru da odigras na Visti koja ima dx10 mod...Mislim da je to jedino smisleno ulaganje a da ne kosta previse...A daje dobre performanse...
Ne znam koliko je ta 256mb sporija od 512mb verzije, ja sam imao 7950GT-a 512 i na 19` wide je fino islo na high(80% bar na high) ProStreet, Bioshock i igre sl. zahtevnosti. Za 40e je verovatno ok kupovina mada i ja mislim da je mnogo bolji izbor 3850 za 60e ako se moze naci. P.S 8600GT je sporiji u nekim starijim naslovima u novijim je verovatno i brzi nesto od 7950, a GTS mislim da je ipak malo brzi od 7950GT uopste.
Pa obzirom da sam radio uporedni test 8600 GTS vs 7900 GTO nebih bas rekao.8600 GTS ne moze recimo da proguta tako dobro Crysis kako to odradi 7900 GTO jer ipak dolazi do izrazaja 256-bit-na magistrala.Isto tako se recimo desavalo u Dark Messiah i sl..Ali definitivno si upravu da ima udela u odredjenim novijim naslovima u odnosu na stari G71 Chip.
I Want to believe - The truth is out there
:: Ne znam koliko je ta 256mb sporija od 512mb verzije, ja sam imao 7950GT-a 512 i na 19` wide je fino islo na high(80% bar na high) ProStreet, Bioshock i igre sl. zahtevnosti :: Za 40e je verovatno ok kupovina mada i ja mislim da je mnogo bolji izbor 3850 za 60e ako se moze naci :: P.S 8600GT je sporiji u nekim starijim naslovima u novijim je verovatno i brzi nesto od 7950, a GTS mislim da je ipak malo brzi od 7950GT uopste.
Ako planiras da se prebacis na Vistu i ako ti je hardware aktuelan (u fazonu Vista certified:) onda idi na nesto DX10 ... recimo Ati 4650 ili slicno.
Ako napajanje moze da ti izdrzi takvu kartu onda je uzmi, izigraj se do mile volje. Uvek ces moci da je prodas za 30 ili u najgorem slucaju 20 E, sto znaci da ces se za tu razliku u parama od 10-20 Eura balzamovati od igrica :)
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647187. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.