dobra graficka, nije mnogo bucna, odlican overkloker
:: Da li je neko ima ovu kartu i kakva su vam iskustva :: Koliko je bucna u idle, da li trazi specijalno napajanje :: Kako se ponasa u GTA IV :: :: pozdrav
GTA IV, koji sam uzeo pre neki dan i instalirao klincu na: AMD 7750BE@3.1 GHz MSI 780 G 500 GB Hitachi 400 W Chieftech MSI 4830 512 MB OC a na 1680x1050 radi bez zapinjanja, osim u gradu gde ide oko 21 fps, mislim da je ok karta. Mozda gresim, razuverite me. Proverio sam sa Fraps-om.
Ja mislim da je ova firma jedna od najboljih,ali pogotovo za kupovinu ove karte...neverovatno je dobro izradjena i klokuje se ko nenormalna,e sad malo je skuplja od ostalih proizvodjaca lai ne puno...sve u svemu isplati se i to ti je moj savet. Hm vidim da igras igre u toj niskoj rezoluciji ,verovatno zbog monitora koji ne moze vise,tako da nemas potrebe za kupovinom neke skuplje karte jer u toj rezoluciji ce i ova da kida na high...
Nikako tu 9800gt,prvo zbog toga sto je to preslikana 8800gt,nasli ljudi budale pa guraju dok moze ccc,4830 je u svim testovima jaca od te 9800gt...4830 ti je maltene kao neka slabija 4850 pa ti vidi :p
sta fali 9800GT-u, karta je po performansama otprilike kao taj 4830, i ja mislim da vecina koja kupuje zna da je to prepakovani 8800GT ali sta fali kad se jos uvek jako dobro drzi u igrama, kad su na default cak je malo i bolja 9800GT od 4830. Ali taj XFX 4830 je odlicna karta kad je klokovana je bolja od 9800GT.
Da bi igrao GTA 4 ko covek treba da imas quad sa sto vise mb kesa i neku extremnu jaku kartu sa 1gb memorije.Pa sad ti vidi da li se isplati da zbog jedne smrdljive,neoptimizovane igrice bacas tolko para.A sto se tice graficke dodaj jos malo i kupi Gainward GTS 250 512 DDR3 za 13800din.Karta je bolja i od 4830 i od 4850.Manje trosi,manje se greje i jednostavno je brza(jos je i nvidia)
sad postoje varijacije jer je dozvoljeno proizvodjacima da stavljaju 1GB i 2GB memorije, dok je model GTS250 512MB isti kao 9800GTX+ samo malo manje trosi trazi jedan 6pin konektor za graficku, inace tu je negde kao 4850 po performansama zavisi od igre do igre, a od 4830 je bolji osetno. Dobra je kupovina za 13k dinara.
@ravenoss znam za XFX ali nema nigde da se kupi u gradu.. Ako znas gde ima posalji mi na email vladabuba@yahoo.com
A ima li smisla kupovati onda Sapphire 4830 sa 1GB rama? Nije ni mnogo skuplja...
Imam 22` TFT
Pozdrav :: Ja mislim da je ova firma jedna od najboljih,ali pogotovo za kupovinu ove karte...neverovatno je dobro izradjena i klokuje se ko nenormalna,e sad malo je skuplja od ostalih proizvodjaca lai ne puno...sve u svemu isplati se i to ti je moj savet. Hm vidim da igras igre u toj niskoj rezoluciji ,verovatno zbog monitora koji ne moze vise,tako da nemas potrebe za kupovinom neke skuplje karte jer u toj rezoluciji ce i ova da kida na high...
Ima smisla,kako nema.Novije igrice ce traziti vise od 512ddr3.Ako nije mnogo skuplja onda kupuj.
The Way It`s Meant To Be Played
:: :: A ima li smisla kupovati onda Sapphire 4830 sa 1GB rama :: Nije ni mnogo skuplja.. :: :: Imam 22` TF :: :: Pozdra :: :: Ja mislim da je ova firma jedna od najboljih,ali pogotovo za kupovinu ove karte...neverovatno je dobro izradjena i klokuje se ko nenormalna,e sad malo je skuplja od ostalih proizvodjaca lai ne puno...sve u svemu isplati se i to ti je moj savet. Hm vidim da igras igre u toj niskoj rezoluciji ,verovatno zbog monitora koji ne moze vise,tako da nemas potrebe za kupovinom neke skuplje karte jer u toj rezoluciji ce i ova da kida na high...
Ovo sto se tice IGRICA (u ovom slucaju GTA4) . U ko zna koliko postova, ljudi se otvore, daju od 500-700e za masinu i naravno pitaju za savet (gamerska masina). I ja se napravim pametan i preporucim Q6600 ili Q8200. I onda svi vi sa foruma oterate me u p**** m****. Pocnem ja pricu sve buduce igra bice optimizovane za Quad tipa GTA4 i Crysis, quad je buducnost, lepo ga OC na 3,5GHz i onda ujeda...itd....itd.... I eto ipak je to istina, bolje uzeti neki Quad tipa Q6600, Q9300 nego E8400 ili E7XXX..... Ali mene niko ne slusa....
:: Da bi igrao GTA 4 ko covek treba da imas quad sa sto vise mb kesa i neku extremnu jaku kartu sa 1gb memorije.Pa sad ti vidi da li se isplati da zbog jedne smrdljive,neoptimizovane igrice bacas tolko para.A sto se tice graficke dodaj jos malo i kupi Gainward GTS 250 512 DDR3 za 13800din.Karta je bolja i od 4830 i od 4850.Manje trosi,manje se greje i jednostavno je brza(jos je i nvidia :: :: P.S.Sad ce ATI-jevci da me napadnu. :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: ::
Ja sam svoju xfx 4830 kupio pre par dana u Amaze-u iskren da budem najblize mi je bila ta radnja a i cena je mislim najniza za tu kartu...E sad jedina prednost Asus kartica je ta sto oni daju 3god garancije a xfx 2godine mada ne verujem da ce iko od forumasa da izgura sa nekom kartom vise od 2god .)
Zao mi je moram opet da te ispravim..Crysis ne podrzava 4 jezgra a ni Warhead. Ne pratis forum a toliko sam pricao o tome . P.S.Evo do sad imam pun stap novih igara a ni jedna jos uvek ne podrzava Quad (Do duse,da budem realan,nisam palio real time control za pratnju iskoristivosti jezgara ali 99% sam siguran jer to mogu da zakljucim po broju FPS-a u igri..)
I Want to believe - The truth is out there
:: Ovo sto se tice IGRICA (u ovom slucaju GTA4) . U ko zna koliko postova, ljudi se otvore, daju od 500-700e za masinu i naravno pitaju za savet (gamerska masina). I ja se napravim pametan i preporucim Q6600 ili Q8200. I onda svi vi sa foruma oterate me u p**** m****. Pocnem ja pricu sve buduce igra bice optimizovane za Quad tipa GTA4 i Crysis, quad je buducnost, lepo ga OC na 3,5GHz i onda ujeda...itd....itd.... I eto ipak je to istina, bolje uzeti neki Quad tipa Q6600, Q9300 nego E8400 ili E7XXX..... Ali mene niko ne slusa....
Citiram clanak iz SVET KOMPUJETERA: `Što se zabavnog softvera tiče, većina novih igara svakako podržava dual core. Jedna od retkih igara koja ima podršku za procesore sa više od dva jezgra je Supreme Commander, a spisku bi trebalo da se pridruže i udarni naslovi koje očekujemo – Crysis, Alan Wake i sve igre koje će koristiti Unreal Tournament engine.`
:: Jel` mogu i ja da se prikljucim sa pitanjem vezanim za ovu temu, a to je sta preporucujete izmedju :: :: ATi Radeon HD 483 :: :: nVidia GeForce 9800 G :: :: sa po 512 DD3, i zasto (cene su slicne cini mi se :: :: thank
Apsolutno: 9800GT! Ni u ludilu jadnu, osiromasenu 48xx, narocito ako ces se igrati i sa starijim OpenGL naslovima (Quake4, Doom3 itd)!
Dzabe citiras.I na tarabi pise..Znas sta vec..Hehhe.Mozes i sam da probas da se uveris,nije nista tesko.Ukljucis u Rivi plugin i pustis na realtime monitoring i prati pa ces videti da ne pipa ni jedno jezgro ni 10-15% opterecenja a kamo li 4 jezgra!
I Want to believe - The truth is out there
:: Citiram clanak iz SVET KOMPUJETERA: `Što se zabavnog softvera tiče, većina novih igara svakako podržava dual core. Jedna od retkih igara koja ima podršku za procesore sa više od dva jezgra je Supreme Commander, a spisku bi trebalo da se pridruže i udarni naslovi koje očekujemo – Crysis, Alan Wake i sve igre koje će koristiti Unreal Tournament engine.`
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647187. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.