Hteo bi da kupim ovu graficku karticu pa me zanima da li je neko imao iskustva sa njom. Licno nisam imao Ati-jevu karticu dugo pa sam malo skeptican sto se tice kompatibilnosti sa igrama, a ako neko ima neko pametnije resenje sto se tice graficke kartice neka predlozi
Kupi,karta je extra,ne postoji igrica koja nije kompaktabilna sa ATI-jem,imam extra iskustvo sa xfx 4830,saphire 4830,asus 4850,saphire 4870,msi 4870X2,sve ove karte iz HD48xx serije su extra!!!
Trenutno imam 4850 ASUS TOP I prezadovoljan sam,ostale sam imao na testu!!!
Bax ti opet na pamet pricas ili to samo da razuveris coveka da ne baca sumnju na crvene zmajeve
@Pufica@ Ti si vec postao opasan crveni igrac..Silne si neke karte probao i testirao a testova nikad nema ni od korova.Jel treba da ti verujemo na rec ?
Prvi ko bude zaista probao 4890 nek lepo izbaci celokupan test i svoje licno iskustvo,tj impresije i onda moze da sudi o kvalitetu i performansama ove karte.Ovde je izgleda postalo moda da se rekla kazala ,interenet fazoni i lazi forsiraju..
I Want to believe - The truth is out there
:: :: Ne oklevaj, kartica je zmaj. Problema apsolutno nema :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: ::
Ne bih ipak relativizovo Bax ovo misljenje.Stvarno je niko jos nema tek je izasla.Covek je pitao za misljenje.Reci i ti cuo sam to to ili daj neki tvoj predlog.Da ne ispadne sada ovi nista ne znaju ,a kao ja znam sve.
@SkyFire Brate ako imas neku drugu karticu na umu bilo bi lepo da mi predlozis jer ja na osnovu tvog posta kapiram da ova kartica iz nekog razloga bas i nije toliko dobra ili mozda gresim ...
Pun je internet testova, što moram da čekam da https://www.samoticureklama.rs izbaci test da bi se uverio. Kartica je taman toliko brža od 4870 da neko ko je mislio o GTX-u 260 treba da stavi prst na čelo. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Evo pogledaj ovo ispruzis je jos malo i imas mnogo jacu graficku, ali ako nemas toliko kesa ova grafa je odlicna, a ATI ostavlja svaku nVidia u malo vecim rezolucijama.
:: Evo pogledaj ovo ispruzis je jos malo i imas mnogo jacu graficku, ali ako nemas toliko kesa ova grafa je odlicna, a ATI ostavlja svaku nVidia u malo vecim rezolucijama :: :: http://www.pcberza.rs/komponente/graficke-kartice/112-0-0-0/q=gtx28 :: :: Pozdrav :: Gile bre sta tripujes, koju mnogo jacu graficku pa gtx 280 je dostignut, a malo klokovana prestize gtx 280 ko od sale...Odlicna grafa sa odlicnom cenom, nek je slobodno kupi trenutno nema bolje kupovine...Volim i ja nvidiu, ali posto ovde nema GTX 275 nek pazari ati i nek vozi...
Na osnovu licnog iskustva i tek tada podvlacim crtu.Na internetu mogu da gledam i da formiram neko misljenje o nekom prozivodu ali nikako da tvrdim da je to istina sto se prezentira narodu.Iz mog licnog iskustva i godinama unazad doziveo sam da se te price koje su forsirane kose sa realnoscu i istinom tako da jedino sto moze da me razuveri jeste da ja to licno probam i osetim taj hw kako on zapravo radi.
Pitanje usera mex11 glasi ovako :`Hteo bi da kupim ovu graficku karticu pa me zanima da li je neko imao iskustva sa njom`
E sad ja vas pitam>Dokle cete se praviti pametni i postovati bez ikakve osnove i uveravati ljude u ono sto ni sami niste sigurni?! Covek je lepo pitao dal je neko imao iskustva sa njom? Posto niko od vas nije ne znam zasto se onda javljate uopste???
@ukimafija@ Zaista bi voleo da vidim to gde je dostignut a koja to prestize GTX280?Pricamo o 256 bit-noj kartici o istoj arhitekturi!
Ovom forumu fali mnogo realnosti..Najvise se prepricava i vode polemike sa neta.Ljudima je najbitnije licno iskustvo.Najlaksee je procitati na netu,u novinama ali nije to ono sto moze da da pravu sliku i pouzdan izvor potencijalnom kupcu koji bi resio dilemu sa lakocom.Svaki dan citam postove tipa,moze,extra,kupuj i sl. a pola vas nije to u zivotu videlo iz bliza a kamo li probalo.Kako bre onda sa kojim pravom i smeloscu smete da navodite nekoga koji trazi pomoc u neznanju da bi resio svoj problem? Od sad cu ,svaki put kad naidjem na takav glup odgovor da vam udaram packe jer je to cist bezobrazluk i obmanjivanje onih koji nisu upuceni!
Druga stvar.PC Berza forum bi trebala da ima bar jedan odeljak gde bi se iznosili razni testovi i licna iskustva dozivljenih sa svojim hw-om.. Evo PhenomII se pojavio i niko recimo nije izbacio ni jedan test a pricate o njemu uveliko! Setim se odmah Pufija koji je slikao telefonom monitor i rekao kako je OC-vao svoj CPU i ishvalio ga na sva usta a nista nismo zapravo videli,smesno..Mali milion primera.. A to sto na netu ima `milion` testova je tako irelevantna stvar da je to strasno.Nemojte da vas podsecam raznih lazi i gluposti koje su se sirile i za kojim ste dizali toliku prasinu pa je na kraju bilo `Tresla se gora,rodio se mis` !Ne trcite pred rudu,sacekajte malo nek neko iznese svoje licno iskustvao,pa neko drugi,treci,onda gradite glavni zakljucak. Kad bi se zivelo od rekla kazala danas bi sve bilo moguce..Dajte malo realnosti..
@mex11@ Druze zaista bi zeleo da te uputim ali ja ne mogu da gradim mislljenje neceg sto nisam probao..
Jbg kome sam ja mogao da verujem kad sam uzimao 4850 X2 ? Da čekam da ovde neko kupi ? Oću boli me uvo.
I kakve veze ima da li je testirao neko odavde ili sa drugog kontinenta? Svi koriste iste baterije testova. Ako se testovi slažu i govore isto na 4-5 mesta, šta ja ima da mudrujem. Ostaje samo da se izabere dobar brand, što XFX svakako jeste. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
@mex11@ Jedino sto bi mogao d ti kazem je da trenutno nemas sredinu..Ta kartica je ja cenim brza od GTX260 216 SP a za te pare ne mozes da kupis GTX280 i sl a GTX270 nema.Ono sto ja znam da je to fakticki ista karta rv770,prepravljen u rv790..Imaju referenti izgled,defaultni clockovi sa 750 na 850 Mhz i sl..Znaci neke su promene uradjene ali sta je to zapravo i koliko slicnosti ima ja ne znam!Na tebi je da sam rasudis .Ako ce ti pomoci imas kod nas na benchu test ako je i njemu verovati jer covek nije detaljista i radi totalno ofrlje :
@trogdor@ Nisi cuo za marketing?Jel znas sta je tele shop i sl?Sta mislis kako se ti proizvodi prodaju?Reklama je cudo i prodace i g@vn@ kao parce zlata!Govorim generalno,ne odnosi se na ovu temu!Sve se placa i to nije nikakva tajna.Ljudi plate da se nihov prizvod reklamira kao naj,izbace se testovi u korist tome i kraj.Primer,evo ja sam uzeo Asus GTX295 jer sam bio u ubedjenju da se Asus najvise OC-uje jer koji god sam primerak imao on je imao izuzetno visok potencijal,odnosno ja sam imao mozda samo srece sa primercima,a mozda i nisam,mozda to jeste zapravo tako ali mala verovatnoca da jeste.Tamo silni testovi Asus razbija,OC 730 Mhz za Core i sl. a ono u stvari svi brendovi referentni,svi se vrte oko 700 Mhz prosek itd..O cemu mi onda zapravo pricamo?Asus jednostavno plati reklamu koja ljudima bode oci i onda mnogo lakse plasira svoj proizvod..Jedan mali primer.Toga ima milion razlicitih samo sto je ljudima lakse da poveruju nego da razmisle svojom glavom.Lakse je da budu u ubedjenju da je nesto tako a nije,lazu sami sebe!
@bax2003@ Kad nikog nema,mora neko i led da probije to je tacno.Ali zato ti sad mozes ljudima da preneses iskustvo sa tvojom kartom.To se trazi...
Odlucio sam da ipak uzmem tu graficku jer kao sto rece SkyFire gtx270 jos uvek nema , gtx 260 SP216 takodje nisam uspeo nigde da nadjem (ono sto sam uspeo da nadjem kosta preko 20000 sto mi se ne isplati) a i ne mogu da cekam da se pojavi , u svakom slucaju hteo sam da probam neku Ati-jevu karticu pa eto prilike .
Razmisli i o Palit GTX 260 SP 216 Sonic,kosta oko 18000 dinara.
The Way It`s Meant To Be Played
:: Odlucio sam da ipak uzmem tu graficku jer kao sto rece SkyFire gtx270 jos uvek nema , gtx 260 SP216 takodje nisam uspeo nigde da nadjem (ono sto sam uspeo da nadjem kosta preko 20000 sto mi se ne isplati) a i ne mogu da cekam da se pojavi , u svakom slucaju hteo sam da probam neku Ati-jevu karticu pa eto prilike :: :: ::
Ako se pojavi 5 testova na razlicitim sajtovima sa slicnim rezultatima bilo da su pro ili kontra Ati ,prosta logika kaze da je rec o dobroj karti, mislim da tu ne treba veliki IQ da bi se doneo neki zakljucak. Relativno je i to probanje CPU , Phenom II mozes da probas na 780 chipsetu davace drugacije rezultate od onog na 790 gx chipsetu tako da ni to nije merodavno.Znaci u pitanju je koji je southbridge u pitanju. Neko je rekao uoci pojavljivanja 4890 da ta kartica nece moci da se klokuje i to nije bilo tacno. Postavlja se pitanje sad i sto bi ja verovao nekom testu sa benchmark.rs ,kako da znam da oni nisu omasili u testu.
Znaci Sky cenim tvoje misljenje ,isto kao i od Bax i od Pufi-ja.
Moj je savet da forumasi daju svoj komentar o hardveru iako ga licno nemaju i ako mogu neka daju neki link sa nekog testa sa net-a ,a onaj ko pita za misljenje neka sam proceni sta ce da kupi.
Ja to testiram za svoju dusu,4830 XFX je ko neka najslabija 4850,nju sam imao i odma prodao za 100e,4830 Saphire sam testirao tako sto sam stavio u CF sa mojom 4850,ali taj CF je bio neuspesan,inace karta rastura kako se klokuje,4850 imam trenutno,4870 saphire je odlicna karta,lepo se klokuje,ali kad bi isklokovao moj 4850 na 750/2250 bio bi skoro kao najslabija 4870. a sto se tice trenutno najjace karte 4870X2 MSI, to mi je kartica od druga,odma sam mu je sutradan vratio, inace se klokuje na 830/3800 bez problema!!!
BIOSTAR THE WAY OF LIFE
GIGABYTE JE ĐUBRE,NUKLEARNI OTPAD!!!!!!!!!!
:: Bax ti opet na pamet pricas ili to samo da razuveris coveka da ne baca sumnju na crvene zmajeve :: :: @Pufica@ Ti si vec postao opasan crveni igrac..Silne si neke karte probao i testirao a testova nikad nema ni od korova.Jel treba da ti verujemo na rec ? :: :: Prvi ko bude zaista probao 4890 nek lepo izbaci celokupan test i svoje licno iskustvo,tj impresije i onda moze da sudi o kvalitetu i performansama ove karte.Ovde je izgleda postalo moda da se rekla kazala ,interenet fazoni i lazi forsiraju. :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: Ne oklevaj, kartica je zmaj. Problema apsolutno nema :: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: :: ::
@ eseses & thebear , svuda sam trazio tu palit gtx 260 sp216 ali koju god firmu da sam pitao ili me zavlace nedelju dana ili mi kazu da nece biti ni za mesec dana pa mi ponude Gigabyte ili MSI za 22000,a sto se tice tog asus-a , nasao sam , ali za 20500 dinara , tako da posle mesec dana zajebancije po firmama na kraju se pojavila ova 4890 koja trenutno ima da se kupi na vise mesta i iz principa sad necu da kupim gtx260 pa neka je i 18000
Pitaj u atomu.Ako nemaju i ako ti nude neku drugu oteraj ih u p.m!Pise im na sajtu da kosta 18200din.
The Way It`s Meant To Be Played
:: @ eseses & thebear , svuda sam trazio tu palit gtx 260 sp216 ali koju god firmu da sam pitao ili me zavlace nedelju dana ili mi kazu da nece biti ni za mesec dana pa mi ponude Gigabyte ili MSI za 22000,a sto se tice tog asus-a , nasao sam , ali za 20500 dinara , tako da posle mesec dana zajebancije po firmama na kraju se pojavila ova 4890 koja trenutno ima da se kupi na vise mesta i iz principa sad necu da kupim gtx260 pa neka je i 1800 ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647187. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.