Ko voli OC grafe ,ovo su novi momenti vazi samo za HD4000 seriju. Catalyst 9.4 includes a new ATI Overdrive auto-tune application to estimate the over-clocked engine and memory values for ATI Overdrive supported ATI Radeon Graphics accelerators Designed for the ATI Radeon HD 4000 Series.
Resolved Issue Highlights `World of Warcraft` or `World of Warcraft - Wrath of the Lich King`: Flickering no longer occurs when Shadow is set to medium/high using ATI CrossFire configurations Google Sketchup no longer displays blank screen Resolutions above 1024 x 768 will now full screen properly for specific HDMI displays Artifacts no longer visible while playing Age of Conan DX10 VC-1 progressive disc playback no longer exhibits block corruption. The Compute Abstraction Layer (CAL) driver now functions properly under Windows XP.
Jel neko probao?.Ajde ako jeste nek mi kaze jel ogranicen OC u overdrive kao u proslim driverima???U ostalim mogu da poguram sve do 790 Mhz za GPU i 1100 Mhz za memoriju a to nije nista!
@skyfire Evo samo za tebe probacu ujutro cim ustanem da mozes sutra da spavas. PNY, Gainward ili MSI? Koju da testiram? Po tvom izbotu Nebeska Vatro ! Hehehe. Inace na 9.3 islo je za MSI 780/1180 Mhz bez ATI Override PNY 740/1202 i Gainward 760/1085 Mhz. Govorim o stabilnim vrednostima, koje mozete da koristite.
Ma meni Sapphirove rade na 790/1100 al treba mi jos iznad...Ajde ako ti nije tesko,probaj drivere i reci kako se ponasaju.Inace meni je bitno da vrednost u overdrive-u nije ogranicena vec da ima slobodan hod za veci overclock! Problem je sto kad stavim Cross Fire Riva ne prepoznaje drugu kartu i OC-uje samo jednu.Ni jedan tool mi ne radi da poguram obe odjednom..
I Want to believe - The truth is out there
:: @skyfir :: Evo samo za tebe probacu ujutro cim ustanem da mozes sutra da spavas. :: PNY, Gainward ili MSI? :: Koju da testiram :: Po tvom izbotu Nebeska Vatro :: Hehehe :: Inace na 9.3 islo je za MSI 780/1180 Mhz bez ATI Overrid :: PNY 740/1202 i Gainward 760/1085 Mhz :: Govorim o stabilnim vrednostima, koje mozete da koristite :: :: ::
Jeste. Mada ako si totalno prso ko lajsna, imaš Ati Tray Tools pa cepaj koliko hoćeš. Kod mene je max 700 / 1200. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Odlicno.Jel ogranicen OC u overdrive?? :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: Za 400 bolji rez u 3DM06. Nije loše.....19300. Kartica na defaultu :: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: :: ::
Nece,ni Ati Tools ne radi sa CF!Sve sam probao pa cak i AMD GPU OC TOOL!
:: :: Jeste. Mada ako si totalno prso ko lajsna, imaš Ati Tray Tools pa cepaj koliko hoćeš :: Kod mene je max 700 / 1200 :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: Odlicno.Jel ogranicen OC u overdrive?? :: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Za 400 bolji rez u 3DM06. Nije loše.....19300. Kartica na defaultu :: :: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: :: :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Pa nisam siguran, ali samo za tebe probacu da vidim na kojem kloku rade. Nisam ni jednom probao da OC-kujem 3 grafike i to od razlicitih proizvodjaca, ali cu probati sutra, prije nego odem na posao u banku. Inace, ova kriza je i mene naterala da radim u banci i da imam stalni priliv svezeg novca. Ipak je 1100 evrica sigurna para, a kod kompova jedan mesec 2500, a drugi 500, a treci 450, pa onda 1800. To je sr.nje, jer nam je trziste zasiceno i nema dovoljno zivog kesa, na moju zalost, kako bi stalno imao konstatan priliv svezeg novca. Razmisljao sam o prodaji preko E-bay-a za stalno, a da ugasim maloprodaju, jer se sve vise traze proizvodi preko net-a, a kod nas je jako lose, posto se drzava ne zauzima za male prodavce i proizvodjace, vec samo za konglomerate, korporacije i udruzenja gradjana, a ne za male privrednike, od kojih bi i trebala da zavisi. Javljam se ujutro.
JE_i ga, meni je on cepno oba jezgra, e sad dve karte...... _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Nece,ni Ati Tools ne radi sa CF!Sve sam probao pa cak i AMD GPU OC TOOL :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: Jeste. Mada ako si totalno prso ko lajsna, imaš Ati Tray Tools pa cepaj koliko hoćeš :: :: Kod mene je max 700 / 1200 :: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: :: :: :: Odlicno.Jel ogranicen OC u overdrive?? :: :: :: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Za 400 bolji rez u 3DM06. Nije loše.....19300. Kartica na defaultu :: :: :: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: :: :: :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
pa ćemo da vidimo dal ima poboljšanja u toku dana. Ali ako veliki Baks kaže da ima, onda nema šta da sumnjamo. Šteta samo što Skaja zeza OC u CF-u, pa da vidimo šta će da napravi od Radeona.
@Skyfire U pravu si sto se tice da alati nece da OC u CF-u! Ali mozes update-tovati BIOS grafike i dignuti klokove grafika na zeljenu vrednost. Evo ja sam digao sa update-TOVANIM bios-OM do: -Gainword 4870 512 MB na 780/1160 -PNY 4870 1 GB GDDR5 na 760/1220 MSI 4870 1 GB GDDR5 na 790/1180 ( izgleda da je ovo max za MSI). Rezultati u Vantage ti ne bi bili interesanntni, jer koristim samo E7200/7400/E6320. Primeti se malo poboljsanje u drajverima. a sa ovim drajverima Gainward nema problema sa treperenjem slike prilikom snimanja u HD rezoluciji satelitskih kanala, dok kod MSI u poredjenju sa PNY primeti se da je slika malo mutnija u 2560x1600 sa AA i AF. Od ova tri proizvodjaca PNY je glava, a MSI i Gainward su kesa, bar u ovom slucaju.
P.S skoro da nema razlike da li grafika ima 512MB ili 1GB. Razlika je u Vantage oko 320 poena sto je smesno. Konacni rezultat se je povecao sa ovim drajverima za 310-480 sto je pristojan napredak, s obzirom na update drajvera. Dve rade PNY i Gainward i PNY MSI, ali MSI i Gainward nikako stabilno preko kloka od 710/1100 na zalost. Inace 3 CF grafike nisu htele da se pokrenu, ali ni u ludilu. S obzirom da smo testirali sa 1020w napajanjem, nije do napona, vec izgleda do nekompatibilnosti Gainward-a i MSI-a, sto je bitno napomenuti za ljude sa ovih prostora, koji bi da OC-u.
Eh bas steta..Pretpostavio sam da ce se nesto tako desiti.Jedina solucija mi je da opipavam puls svaku zasebno pa da ih fleshujem posle i tek onda da pokrenem CF. To je sto je..Nista.Onda cemo tako pa javljam i ja svoje rezultate..Pozz.
:: @Skyfir :: U pravu si sto se tice da alati nece da OC u CF-u :: Ali mozes update-tovati BIOS grafike i dignuti klokove grafika na zeljenu vrednost :: Evo ja sam digao sa update-TOVANIM bios-OM do :: -Gainword 4870 512 MB na 780/116 :: -PNY 4870 1 GB GDDR5 na 760/122 :: MSI 4870 1 GB GDDR5 na 790/1180 ( izgleda da je ovo max za MSI) :: Rezultati u Vantage ti ne bi bili interesanntni, jer koristim samo E7200/7400/E6320 :: Primeti se malo poboljsanje u drajverima. a sa ovim drajverima Gainward nema problema sa treperenjem slike prilikom snimanja u HD rezoluciji satelitskih kanala, dok kod MSI u poredjenju sa PNY primeti se da je slika malo mutnija u 2560x1600 sa AA i AF :: Od ova tri proizvodjaca PNY je glava, a MSI i Gainward su kesa, bar u ovom slucaju :: :: P.S skoro da nema razlike da li grafika ima 512MB ili 1GB. Razlika je u Vantage oko 320 poena sto je smesno. Konacni rezultat se je povecao sa ovim drajverima za 310-480 sto je pristojan napredak, s obzirom na update drajvera :: Dve rade PNY i Gainward i PNY MSI, ali MSI i Gainward nikako stabilno preko kloka od 710/1100 na zalost :: Inace 3 CF grafike nisu htele da se pokrenu, ali ni u ludilu :: S obzirom da smo testirali sa 1020w napajanjem, nije do napona, vec izgleda do nekompatibilnosti Gainward-a i MSI-a, sto je bitno napomenuti za ljude sa ovih prostora, koji bi da OC-u :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647187. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.