Ati 4890 daje 15 % bolje rezultate sa directix 10.1
STRANA 1 OD 3
obradmi
Ati 4890 daje 15 % bolje rezultate sa directix 10.1
08.04.2009. 13:26
T16659
status: user broj poruka: 7723
XFX prodaje Ati 4890 sa Tom Clancy`s H.A.W.X ,igricom koja podrzava directx 10.1. Igrica je testirana u dosta benchmarka sa i bez directx 10.1 i utvrdjeno je da igrica daje dosta vise frejmova sa ukljucenim directx 10.1.
Na 2500 x 1600 bez directx 10.1 kartica daje 45 frejmova,na istoj rezoluciji sa ukljucenim directix 10.1 kartica daje 51 frejm.
Na 1920 x 1200 bez AA i bez directx 10.1 kartica daje 48 frejmova ,a sa ukljucenim directx 10.1 kartica daje 57 frejmova.Govorimo o 10-15 % razlici koja je znacajna.Sa Nvidia karticama nema opcije u igrici da se ukljuci podrska za directx 10.1 ,posto i ne podrzavaju directx 10.1.
Koliko ti znas igrica sa dx 10.1 i na koliko igara je odradjen taj test da bi bio relevantan ako je samo na 1 igri onda to uopste nije relevanto nego cist marketing.Poredjenje 2 kartice od koje 1 nema podrski za dx10.1 a na testu je igra koja ima dx 10.1 je isto ko da poredis 2 stare graficke od koji jedna ima podrsku za dx9.0 a drugan nema i na testu stavis igru koja je dx9 neke igre nece da rade uposte ako kartica ne podrzava dx9 zakljucak bi bio da su te kartice sranje a u stvari lepo zavrsavaju posao za ono zasta su napravljene.
Nemam ja nista protiv AMD/Nvidije samo test na 1 igri ne pije vodu kod mene isto je bilo tako i kad se Crysis pojavio pa se posle ispostavilo da je skroz nepotimizovan i da nije bio problem u grafickim karticama nego u samomo kodu programa.
H.A.W.X je peta po redu igra na top 20 U.K game. U igricama Stormrise i Battleforge koje takodje podrzavaju directx 10.1 dobitak je cak 30 % na perfomansama Battleforge je dvadeseta na top 20 UK game. Perfomanse su merene sa Fraps imas na Youtube.
Poredjenje 2 kartice od koje 1 nema podrski za dx10.1 a na testu je igra koja ima dx 10.1 je isto ko da poredis 2 stare graficke od koji jedna ima podrsku za dx9.0 a drugan nema i na testu stavis igru koja je dx9 neke igre nece da rade uposte ako kartica ne podrzava dx9 zakljucak bi bio da su te kartice sranje a u stvari lepo zavrsavaju posao za ono zasta su napravljene.
To je isto ko da poredite Dula core i Single core procesore i sad je ovaj dula core jaci jer ovaj single core nema drugo jezgro.Kad Nvidia izbaci cip sa podrskom za dx 10.1 onda test moze da bude relevantan ovako je AMD vec u startu 2x bolji od nvidije : 1. Po brzini je je optimizovan za rad na dx10.1 2.Po lepoti grafike jer dx10.0 cip nemoze da prikaze ono sto moze dx10.1 cip (Vidi razliku izmedju dx9.0 i dx 9.0c katica koliko je lepse na dx9.0c )
Ponavalj ne branim Nvidiju niti napadam AMD samo gledam realne cinjenice testa.Sutra prekosutra sledeceg meseca ili godine ce da Nvidia izbaci cip sa dx11 ili dx50 a AMD ce da sotane na dx10.1 ili dx49 i neko ce da postuje test slican ovome i isto ovako da se raspravlja nemoze to tako.Mada kod nas u SRB sve moze.
Inace jel ste culi da motor od kamiona ima vecu snagu oid motora automobila, juce sam citao test.UPRAVO OVO VI POREDITE malo sam sarkastican al ovaj TEST se SVODIi na PREDHODNU RECENICU.
Ako je ovo zaista tako ,verovali ili ne meni je drago ali cisto sumnjam da je ovo izvodljivo jer DX10.1 bi trebao da obezbedjuje bolji kvalitet grafickog prikaza obogacen efektima ,znaci jos bolji od DX10.Sama logika govori da sto su vise efekata ukljuceni grafici je teze za obradu podataka i samim tim performanse padaju.Podseticu da je razlika u FPS izmedju DX9 i DX10 oko 10 FPS nize kad se setuje DX10 i to sve bez AA i AF !Malo je za ne poverovati da sa DXD10.1 performanse idu na gore i to koliko sam ja primetio za oko 10 FPS u odnosu na DX10~!Da li je moguce da je taj DX10.1 toliko dobro odradjen da poboljsava performanse uprkos boljim mogucnostima u grafickom prikazu ja ne znam a ako je tako i to je nesto sto me raduje jer mi daje nadu da ce OS biti sve vise kompletniji i optimizovaniji za igre. Gledam ovaj grafikon i deluje neverovatno za poverovati da u rezoluciji od 2560x1600 ima 49 FPS!Da budem iskren ovo je sve tako klimavo i neuverljivo. Postavlja se pitanje?Zasto bas sad da se testira sa DX10.1?Nekom palo na pamet kao?4890 je pristuna vec neki period a koliko se secam karte se odmah testiraju i izbacuju rezultati! Nesto je trulo u drzavi danskoj!
Covek ti si promasio temu ,zao mi je stvarno ,ovde niko nije kritikovao Nvidiu ,nego se u tekstu sa Fudzille govorilo o povecanju frejmova u igrici ,kad se ukljuci directx 10.1 .Znaci Test je vazio za Ati ne za Nvidia.Test je bio za Ati sa ukljucenim directx 10.1 i iskljucenim directx 10.1.,a to o lepoti grafike da je directx 10 bolji od directx 10.1 ,u to i sam ne verujes .imas o tome dosta na net-u
ova poredjenja na youtube, mislim da je ovo cist marketing, a taj DX10.1 glupost da ati kao bolje prodaje karte. To je isto ko kad Ati (AMD) izbaci novu kartu i na svom sajtu izbaci neko poredjenje sa nekom nVidia grafikom i svuda je kao Ati duplo bolji...
Ali you tube ne da nije validan dokaz nego je cista budalastina..Ama bas nista nisu prikazali,nit setovanja,nit rezoluciju a ni koji je koriscen DX !Na onoj mutnoj slici kad se i dobro zagledas razlike nema a mogao bi se izvesti zakljucak da je cist fake odradjen na DX10 sa AA i bez AA taman za tu razliku u FPS..Ja bih voleo bas pravi testovi da se pojave a ne neke vesti sa fudzile i gluposti sa you tube-a!Ovako nista zapravo neznamo nit se o ovom moze ozbiljno voditi polemika!
Ispada da je 8800GT jedno 6 puta bolji (citaj jaci) od jadne 2900XT...
Necu uopste da komentarisem...
A sto se tice ATI-ja , ATI je tvrdio da je HD4870X2 na najjacim podesavanjima rezolucije, AF-a i AA-a pojacanim do MAX-a ima bolji tj veci framerate nego GTX295 u Crysis-u i jos nekim igrama i to je tako, ali to nije nikakvih 2 x nego mozda 10%, lupam...
SONY VAIO VGN-FW285J
:: ova poredjenja na youtube, mislim da je ovo cist marketing, a taj DX10.1 glupost da ati kao bolje prodaje karte :: To je isto ko kad Ati (AMD) izbaci novu kartu i na svom sajtu izbaci neko poredjenje sa nekom nVidia grafikom i svuda je kao Ati duplo bolji.. :: ::
Prijatelju neko te debelo slagao.GTX295 je upravo za nekih 15% brzi u Crysis u maximalnim rezolucijama i sa AA i AF tako da je i to bio marketinski potez jer je Crysis institucija kao igra.Inace mozes sam da presaltas po netu gde ces videti da 80 % testova je sa slicnim rezultatom dobijeno u korist GTX295.Ja ovako nebih pricao da je nemam a ne mogu ni da vam opisem koliko je karta nehumano jaka..Evo jedan link cisto malo da vam zagolicam mastu :
Sto sam postovao bas Far Cry 2?Pa upravo bas zbog toga sto ova igra radi pod DX10 u Visti bolje za oko 10-15 % od XP-a,kakva li koincidencija sa ovom temom?
I Want to believe - The truth is out there
:: To sto ti spominjes radi nVidia a ne ATI, nasao sam samo jedan link, ali ce biti dovoljno... Tako isto je bilo i sa novijim kartama.. :: :: http://www.legitreviews.com/images/reviews/585/nvidia_versus_ati.jp :: :: Ispada da je 8800GT jedno 6 puta bolji (citaj jaci) od jadne 2900XT.. :: :: Necu uopste da komentarisem.. :: :: A sto se tice ATI-ja , ATI je tvrdio da je HD4870X2 na najjacim podesavanjima rezolucije, AF-a i AA-a pojacanim do MAX-a ima bolji tj veci framerate nego GTX295 u Crysis-u i jos nekim igrama i to je tako, ali to nije nikakvih 2 x nego mozda 10%, lupam.. :: :: :: SONY VAIO VGN-FW285 :: :: :: ova poredjenja na youtube, mislim da je ovo cist marketing, a taj DX10.1 glupost da ati kao bolje prodaje karte :: :: To je isto ko kad Ati (AMD) izbaci novu kartu i na svom sajtu izbaci neko poredjenje sa nekom nVidia grafikom i svuda je kao Ati duplo bolji.. :: :: :: ::
Jer obicno od Fudzilla posle preuzmu drugi sajtovi i testiraju ,jer i naucnici kazu nista nije validno dok se ne dokaze ekspirimentom.Znaci ako imate linkove dajte ,bilo da su za ili protiv.
Ma OK, u svakom slucaju, obje firme moraju nekako privuci kupce, makar i na pogresan nacin...
To sto smo pokazali The Bear i ja dokazuje da obje firme rade isto, u fazonu, ti si to uradio pa cu i ja ...
Ja mrzim grafove koji pocinju od neke odredjene vrijednosti (tipa od prvi podiok 50 fps, drugi 60 i ona koja je na drugom izgleda duplo brza od one na prvom ==> CIST MARKETING )
Ove slike sto si ti Bear pokazao, dvije su OK , dvije NISU (naveo sam gore sta je fazon), e sad ne znam da li su tacni ti framerateovi, u to necu da ulazim...
4890 je sjajna kartica, ali onaj dijagram gde 4830 polupava 9800GT svuda skoro za pola je čista glupos. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Citiram se 2.Po lepoti grafike jer dx10.0 cip nemoze da prikaze ono sto moze dx10.1 cip (Vidi razliku izmedju dx9.0 i dx 9.0c katica koliko je lepse na dx9.0c )
Ovde gore lepo pise da dx10.1 ima lepsi prikaz od dx10.0 isto kao sto dx9.0c ima lepsi prikaz od dx9.0.
Ostalo sam lepo obajsnio, marketing prodaje, sve ostalo su trice i kucine.Ne kazim ja da je AMD los niti da je Nvidija bolja samo kazem da marketing hoce debelo da prevari ljude tj. kupce.
Samo oni neka se bore to obara cene i tera programere ( sa lovom) da optimizuju igre i programe za jednu ili drugu firmu.
Jos jednom da ponovim imao sam i ATI i NVIDI-u i obe kartice su me odlicno sluzile i po pitanju performansi i po pitanju dugovecnosti i po pitanju overcloka tako da samo napred obarajte cene, pa kad dodje pravi trenutak da menjam graf. ponovo za nesto jace i novije.
:: Covek ti si promasio temu ,zao mi je stvarno ,ovde niko nije kritikovao Nvidiu ,nego se u tekstu sa Fudzille govorilo o povecanju frejmova u igrici ,kad se ukljuci directx 10.1 .Znaci Test je vazio za Ati ne za Nvidia.Test je bio za Ati sa ukljucenim directx 10.1 i iskljucenim directx 10.1.,a to o lepoti grafike da je directx 10 bolji od directx 10.1 ,u to i sam ne verujes .imas o tome dosta na net-u
Pa poznato je da ono `.1` predstavlja samo (neuspeo) pokusaj zdruzenih M$/AMD snaga da opravdaju losije performanse AMD-ovih graf karti u odnosu na Nvidijine (u vreme kada su se poredile 4870/50 i GF280/60). AMD je platio M$-u da `izmisli` `upgrade` da bi ovi prvi mogli da kazu: Da! Nvidia je brza ali je i skuplja. A osim toga, nase karte podrzavaju `novi` DX. Onda AMD napravi duplu 4870, koja, opa bato, UOPSTE NIJE JEFTINA A GUTA O N O L I K O, pa jos i jedva da parira 280-ici u fps-u.
Nista licno, ali cu se uvijek nasmijati kada neko kaze ovakvu glupost... Nista licno Tortojed-u, ali kada bilo ko kaze da je HD4870X2 losija od GTX280...
Da trosi struje i energije , trosi, ali to nije nikakva mjera za snagu, sta vise, ATI ima bolji omjer snage i potrosnje...
HD4870X2 ce uvijek biti jaca od GTX280, i nema potrebe da se trudis da mi sada pokazujes nekakve screenshot-ove ili bilo sta slicno...
To bi bilo kao da ja tebe uvjeravam da je 4850 jaca od GTX260, a znamo obojica da nije...
JA RAZUMIJEM DA TI VOLIS nVIDIA GRAFICKE KARTE, ALI NE MOZES ME UBJEDITI U NESTO STO NIJE TACNO...
Posto mi se cini da bax ima 4850X2 neka kaze on koliko njegova kartica trosi, i koliko je jaka u poredjenju sa GTX280... Takodje, i cijena je bitna...
AKO NIJE BITNA CIJENA, TO JE MOZDA TVOJ SLUCAJ, MENI JE BITNA... SADA KORISTIM ATI JER JE ISPLATIVIJI, KADA nVIDIA BUDE IMALA BEST BUY KARTICU U BILO KOM TRZISNOM SEGMENTU KUPICU nVIDIU...
TI DRUZE AKO NE ZNAS STA JE ATI UCINIO nVIDIA-i SA SVOJIM SERIJAMA HD3800 I HD4800 STVARNO NE PRATIS NOVOSTI U IT SVIJETU ...
OPET DA KAZEM : NISTA LICNO...
SONY VAIO VGN-FW285J
:: Pa poznato je da ono `.1` predstavlja samo (neuspeo) pokusaj zdruzenih M$/AMD snaga da opravdaju losije performanse AMD-ovih graf karti u odnosu na Nvidijine (u vreme kada su se poredile 4870/50 i GF280/60). AMD je platio M$-u da `izmisli` `upgrade` da bi ovi prvi mogli da kazu: Da! Nvidia je brza ali je i skuplja. A osim toga, nase karte podrzavaju `novi` DX :: Onda AMD napravi duplu 4870, koja, opa bato, UOPSTE NIJE JEFTINA A GUTA O N O L I K O, pa jos i jedva da parira 280-ici u fps-u :: :: 10.1=hoa :: :: ::
4870x2 jedva parira gtx280?! Koji vic :D.Samo zagrizeni nvidijini fanboji mogu reci da 280 pa cak i 285 (sto nikako nisu) su brze od 4870x2!Oni koji su iole racionalni ovako nesto ne bi ni pomislili da kazu a ne da ovako lupe i da ostanu zivi :). P.S. bas me zivo interesuje sta moze da pokaze da je 280 ili 285 jaca i brza od 4870x2 :: Pa poznato je da ono `.1` predstavlja samo (neuspeo) pokusaj zdruzenih M$/AMD snaga da opravdaju losije performanse AMD-ovih graf karti u odnosu na Nvidijine (u vreme kada su se poredile 4870/50 i GF280/60). AMD je platio M$-u da `izmisli` `upgrade` da bi ovi prvi mogli da kazu: Da! Nvidia je brza ali je i skuplja. A osim toga, nase karte podrzavaju `novi` DX :: Onda AMD napravi duplu 4870, koja, opa bato, UOPSTE NIJE JEFTINA A GUTA O N O L I K O, pa jos i jedva da parira 280-ici u fps-u :: :: 10.1=hoa :: :: ::
Kako?U cemu i gde?Kad mi postavis sve krajnje rezultate iz svoje kucne radinosti,licnih testova a ne nekih govana sa neta ja cu da kazem da je istina!Inace 4870 X2 je brza od GTX280/285 u 1920x1200 pa cak ne u vecini igara (procentualno ima losiji prosek od GTX-a u ovoj rezoluciji) i u 2560x1600 (tu vec nema sta da trazi GTX ni jedan osim 295 koji to odvaljuje)..E sad ,izostavi pricu o boljem driver-u i sl jer kartu imam kuci tako da je generalno gledajuci slika o sabijanju i gutanju i slicnim izrazima kojim se koristis jako smesna jer zaista nije tako. Iskreno sam se umesao jer sa sigurnoscu tvrdis nesto sto nisi 100% probao a ja znam da nisi..Zbog toga sam samo zatrazio da me neko razuveri,samo ne znam kako jer sve argumente ja imam kod sebe licno.
@tortojed@ Malo si preterao..Mada iskreno kako god ljudi to gledali 4870X2 je u klasi sa GTX280 i samo se sa njom i poredi i u toj klasi generalno je brza karta.
Price guta,sabija i jede su smesne jer se za tu titulu brze kartice jedva izborila i zato nema potrebe za tolikim izdizanjem u nebesa.
Nego ja bih bas voleo da vidim tu 4850X2 vs GTX280,evo ako je Bax raspolozen mozemo praviti uporedni test
@gile23@ To malo sporija od GTX295 je nekih 20-25% negde i 50% a negde i 100% zavisno od igre,ne moras da mi verujes na rec ali GTX 295 je mnogo iznad 4870X2,najlakse objasnjenje je da nisu u istoj klasi a i nisu jer je to klasa za GTX280 uvek i bilo.
P.S.Juce sam dosao iz BG-a a svakako sam obisao i neke firme i video sam Sapphire 4870 sa 1 GB memorije.Kartica je tako lepa i kvalitetno uradjena da ja nemam reci.
Samo da ti kazem neki su rekli da je ta 4850X2 brza od 4870X2, a svi budze ATI vide da nVidia pravi karte od pola metra .
Pozdrav!
:: Kako?U cemu i gde?Kad mi postavis sve krajnje rezultate iz svoje kucne radinosti,licnih testova a ne nekih govana sa neta ja cu da kazem da je istina!Inace 4870 X2 je brza od GTX280/285 u 1920x1200 pa cak ne u vecini igara (procentualno ima losiji prosek od GTX-a u ovoj rezoluciji) i u 2560x1600 (tu vec nema sta da trazi GTX ni jedan osim 295 koji to odvaljuje)..E sad ,izostavi pricu o boljem driver-u i sl jer kartu imam kuci tako da je generalno gledajuci slika o sabijanju i gutanju i slicnim izrazima kojim se koristis jako smesna jer zaista nije tako :: Iskreno sam se umesao jer sa sigurnoscu tvrdis nesto sto nisi 100% probao a ja znam da nisi..Zbog toga sam samo zatrazio da me neko razuveri,samo ne znam kako jer sve argumente ja imam kod sebe licno :: :: @tortojed@ Malo si preterao..Mada iskreno kako god ljudi to gledali 4870X2 je u klasi sa GTX280 i samo se sa njom i poredi i u toj klasi generalno je brza karta :: :: Price guta,sabija i jede su smesne jer se za tu titulu brze kartice jedva izborila i zato nema potrebe za tolikim izdizanjem u nebesa :: :: Nego ja bih bas voleo da vidim tu 4850X2 vs GTX280,evo ako je Bax raspolozen mozemo praviti uporedni test :: :: @gile23@ To malo sporija od GTX295 je nekih 20-25% negde i 50% a negde i 100% zavisno od igre,ne moras da mi verujes na rec ali GTX 295 je mnogo iznad 4870X2,najlakse objasnjenje je da nisu u istoj klasi a i nisu jer je to klasa za GTX280 uvek i bilo :: :: :: P.S.Juce sam dosao iz BG-a a svakako sam obisao i neke firme i video sam Sapphire 4870 sa 1 GB memorije.Kartica je tako lepa i kvalitetno uradjena da ja nemam reci :: :: Mislim da je bila ova kartica :: :: http://www.sapphiretech.com/us/products/products_overview.php?gpid=278&grp= :: :: Inace ova je tek opasna :: :: http://www.sapphiretech.com/us/products/products_overview.php?gpid=295&grp= :: :: Sapphire bez sumnje pravi jako,jako kvalitetne karte,stvarno za respekt :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: 4870 x2 melje GTX 280 i 285 kako god da okreneš :: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: :: ::
Taj Sapphire, ASUS Matrix, Palit i Gainward GS imaju ubedljivo najbolja rešenja za hlađenje 4870 serije.
Možemo da cepamo 4850 X2, samo kakav će to da bude uporedni test sa različitim hardverom (RAM/CPU/Chipset) ? _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: :: http://www.sapphiretech.com/us/products/products_overview.php?gpid=295&grp= :: :: Sapphire bez sumnje pravi jako,jako kvalitetne karte,stvarno za respekt :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: 4870 x2 melje GTX 280 i 285 kako god da okreneš :: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647187. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.