MB DFI Lanparty DK 790FX T2RS CPU AMD 5000+ Black Edition + Skythe Katana II DIMM OCZ DDR2 800MHz ATI certified 2 x 1GB VGA Sapphire Radeon 3850 256MB DDR3 (crvena sa turbina kulerom) PSU TTake TR2 500W
Problem: Čist XP SP3, sve na default-u. Nakon instalacije drajvera 9.3, pokretanje 3D Mark 06, nakon par sekundi crn ekran, pljas VPU Recover prebaci ga u rezoluciju 1280*1024. Ista situacija je i po instaliranju novog directX-a, kao i kod promene drajvera na verzije 9.2 ili 8.1 (sa originalnog diska) Ista grafa probana u drugom kompu, radi savršeno.
Pomagajte, šta da radim ???
p.s. kada isključim VPU Recover onda dobijam samo crn ekran, preostaje mi samo hard reset.
Ako imas ukljucen SISTEM RESTORE onda vrati na tacku kad si instaliro 9.3 drajvere.A ako nemas RESTORE onda probaj sa MINI XP SA HIREN CD pa pobrisi sve od take kad si instaliro drajvere 9.3
Napravio sam full backup u Acronis-u, tako da mogu da vratim na stanje pre instalacije drajvera grafike, jer sam njih ostavio za kraj. Upravo sam vratio u pređašnje stanje, šta sad da radim ? Probao sam i 9.2 i 8.1, situacija je identična.
:: Ako imas ukljucen SISTEM RESTORE onda vrati na tacku kad si instaliro 9.3 drajvere.A ako nemas RESTORE onda probaj sa MINI XP SA HIREN CD pa pobrisi sve od take kad si instaliro drajvere 9.3 :: :: ::
Nisi rekao da li je to nov kompjuter, tek sklopljen, pa ti se tripuje, ili je vec koriscen, pa mu samo menjas stare drajvere. Ako je sve radilo ranije sa nekim starim drajverima, onda je do drajvera, Windows-a, DX-a, ili, i jedno i drugo i trece. To se meni desavalo ranije sa starim Radeonima, pa sada uvek temeljno obrisem stare drajvere pre stavljanja novih. Inace imam dfi plocu i HD3850 512MB i rad mi ok, cak sam probao 9.3 drajvere na Windows 7 build 7057. pozz _________________________________________________ Hope is the first step on the road to disappointment.
Komp sa ovom memarom i ostalim komponentama radi besprekorno već izvesno vreme. Grafika radi u drugom računaru besprekorno već izvesno vreme. Prosto sam premestio Sapphire 3850 i instalirao čist sistem. Instalacija drajvera i nakon toga 3DMark 06, čisto probe radi. Isto se ponaša na dve igra koje sam probao, Quantum of Solace & Crisis.
:: Nisi rekao da li je to nov kompjuter, tek sklopljen, pa ti se tripuje, ili je vec koriscen, pa mu samo menjas stare drajvere :: Ako je sve radilo ranije sa nekim starim drajverima, onda je do drajvera, Windows-a, DX-a, ili, i jedno i drugo i trece :: To se meni desavalo ranije sa starim Radeonima, pa sada uvek temeljno obrisem stare drajvere pre stavljanja novih :: Inace imam dfi plocu i HD3850 512MB i rad mi ok, cak sam probao 9.3 drajvere na Windows 7 build 7057 :: poz :: ________________________________________________ :: Hope is the first step on the road to disappointment. :: ::
Situacija slicna mojoj, takodje HD4850 koji se zabada sa svim verzijama drivera. Ali uspeo sam da iskopam resenje. Instaliraj ATI tray tools v.1.6.xxx beta ili sveziju verziju i u HW OC delu podesi recimo da ti clock GPUa i DDRa konstantno bude isti, primer GPU 625MHz, a DDR 1000 MHZ i to tako da te vrednosti budu ucitane prilikom starta OSa. Posle podesavanja istog ne bi trebalo da imas problema sa VPU recover prozorom. Izgleda da driver ima problem da u 2d ili 3d aplikacijama isprati promene na brzini GPUa koji je ATI postavio u BIOSu kako bi smanjio potrosnju struje i zagrevanje GPUa (sa 625 na 500MHz i obrnuto). E sada mozda tebi ovo ne pomogne, ali eto meni jeste pa napisah ovo knjizevno delo ... he he. Pozdrav
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647187. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.