Kad upalim komp posle inicijalnog iscitavanja periferija, na tft monitoru umesto windowsa slika je skroz bela, kad ugasim pa upalim monitor slika je neki put normalna neki put monitor ode u stand by tako sto se slika prvo blago i jednolicno zatamni pa ugasi na std byi, neki put opet beo ekran,restartovao sam komp i isto. Otkacim monitor, vezem na laptop i ceo dan radi bez problema pa zato verujem da nije do njega. Najcesce je dovoljno kad upalim komp, posle belog ekrana, tft ugasim-upalim i slika je tu, igram igrice da vidim jel opterecenje uzrok i nista sve ok. Mozda je i do napajanja jel imam neko staro od 400w i radeona 3850 koga nikad ne klokujem, ne greje se uopste a i radio je na tom napajanju 5 meseci bez incidenta. Jel neko ima slicna iskustva i kako je resio problem.
Znaci on ti ucita periferije,hard i optiku i ti to vidis na ekranu da je napisano,ako sam razumeo tako onda nije monitor,da je napajanje komp bi se ili restartovao ili gasio ili ne bi uopste davao sliku ili ga ne bi mogao upaliti,grafika je a da li si probao da oboris sistem i da ga ucitas iznov? ja mislim da je do grafike,monitor i napajanje nisu!!!
jebem li ga, nisam hteo sad da gazim xp jer nemam nikakvih problema osim ovog, evo sad ga dig`o normalno bez ikakvog belog ekrana, on se pojavi kad on oce i neki put ne mogu da ga se resim 2 dana. dobio sam dobro napajanje da probam ali kako sam uneo napajanje u sobu tako beli ekran vise nije uporan i pojavi se normalna slika kad tft ugasim i upalim. Nije mi jasno sta je jer uvek odreaguje drugacije i ne mogu problem da vezem sa sigurnoscu ni za napajanje ni tft ni grafiku, zato pitam jel neko imao slican problem.
Radeon HD3850 zahteva 6-pinski 12V konektor za napajanje PCIe da bi radio kako treba, moguce da ti napajanje daje nedovljno struje na toj grani, ukoliko si stavio nesto na granu od 12V pa ti sad stuca malo, ili ako koristis dodatak za molex ukoliko nemas 6-pin 12V, pa malo gubi kontakt, ili tako nesto. Rekao bih da je tu problem, jer ti radi ok sa novim napajanjem. Prekontrolisi malo kontakte tog starog napajanja, pa probaj da rasteretis granu od 12V (iskljuci sve nepotrebne hardove, optiku, ventilatore,...) da vidis kako ce da se ponasa. Ako je staro napajanje problem, kupi drugo. Pozz _________________________________________________ Hope is the first step on the road to disappointment.
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647187. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.