Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
koji tip povezivanja(konekcije)
STRANA 1 OD 1
Kovle koji tip povezivanja(konekcije) 05.04.2009. 02:53 T16606

status: user
broj poruka: 976
Ocu da povezem tv i komp, graficka je asus 8800GT TOP. Izlazi i ulazi na tv-u su
Input & Output(Side)
• HDMI x1
• composite (AV) x1
• S-Video x1
• Headphone x1

Input & Output(Back)
• HDMI x3
• composite (AV) No
• S-Video xNo
• PC input (D-sub) x1
• Component(Y/Pb/Pr) x1
• RF Input x1
• Headphone No
• Video Monitor out, L/R No (Audio only)
• Optical sound out x1
• RS232C (for Service only) x1
• Scart x2
Inace tv je Samsung LE-32A656
E sad sta mi preporucujete, mislim na tip konekcije, ja mislim da je najpametnije DVI to HDMI. Jel ima negde da se kupi takva vrsta kabla (sigurno postoji ali je jos nigde nisam nasao), i gde mogu da ga kupim. Ortak mi je rekao za kanibal na nbgd-u u maloj piramidi ali sam cuo da su dosta skupi, i ne znam koliko se ceka na izradu meni treba nekih 5 do 6 metara. Hoce li se gubiti nesto na kvalitetu. DA ne zaboravim, znaci hocu sa kompa da saljem sliku na tv. Unapred zahvalan
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
operator re 05.04.2009. 04:33 #106825

broj poruka: 4266
Ne znam za BG, ali u Pin-u u NS imas, ali uzmi prvo DVI to HDMI adapter i kabl 15 m HDMI to HDMI. To je trenutno najduzi u Pin-u.

Intex IT-HDMI-MM50 MONITOR Cable, HDMI/HDMI M/M, 5m je oko 1000 dinara
IT-HDMI-MM100 MONITOR Cable, HDMI/HDMI M/M, 10 m je oko 2000 dinara i napomena da nema garancije na te kablove !!!

Inace slika je brutalna na mom Omicron TV 42`. Jos malo je moj, a ne stignem ni da ga pogledam ili da se nadjem sa drusatvom da uzivamo u HD rez.
Scyter Re: 05.04.2009. 08:50 #106831

broj poruka: 8138
Nemoj da uzimas kabl hdmi to dvi.Imao sam takav kabl i nonstop mi je pravio probleme.Najpametnija varijanta ti je hdmi to dvi adapter i kabl hdmi-hdmi.

The Way It`s Meant To Be Played

FSamir Šta ćeš sa zvukom? 05.04.2009. 09:16 #106832

broj poruka: 777
Sa tim hardverom i na način koji si opisao mislim da nećeš imati i zvuk po HDMI kablu.
Mora da si nešto propustio, taj TV bi trebali da ima DVI konektor i analogni audio ulaz odmah pored njega, bar tako je na mom LE-40A656. Ti konektori su i grupisani tako jer DVI konekcija ne prenosi zvuk. Slika ide preko DVI-a a zvuk preko analognih činčeva. Ako imaš neki AV risiver onda ti se otvaraju mnoge mogućnosti, a ako ne planiraš i zvuk na TV-u onda svakako DVI to HDMI adapter i HDMI kabl.

Proveri u uputstvu TV-a, trebalo bi da PC povežeš na konektor sa oznkom HDMI-2 i da takvu konekciju iz menija TV-a nazoveš PC.
Tada je slika prava, 1:1 mapiranje, mislim da tako daješ doznanja TV-u da želiš da ga koristiš kao običan PC monitor, isključiće ti se sve napredne opcije u TV meniju.
Opcije tipa 100Hz, DNIe i šta ti ja znam ti za sliku sa PC i netrebaju.
Ja sam tako uradio i slika je frapantna, ali stvarno, piksel na piksel u 1920X1080 40 inči PVA panela, još samo Sony Sony Sony

Mani se kanibala i pravljenja kablova.
Imaš kablove svuda, TehnoMax, Elekroniki, TehnoMarket, Merkur, Euro Salon (kod Sajma)...
gman eseses 05.04.2009. 09:46 #106834

broj poruka: 1111
tako je
mada je meni ista slika na dvi2vga adapter i vga kabl
ja imam neki samsung fullHD, 40` ili 42`, uglavnom veliki je, a kod keve u stanu je, tako da ne znam tacno, ja jos uvek koristim malo stariji crt sa visom rezolucijom, valjda 1366* xxx, mrzi me da proveravam sada, i njega za igre spajam preko vga, a za film komponentni, tada hdmi nije postojao

ulsi

Kovle ... 05.04.2009. 11:11 #106842

Znaci ipak bolje da uzmem adapter pa onda hdmi kabl. Ja sam mislio ono adapter gubi se na kvalitetu pa jos poduzi kabl.
Fsamir:
Da hteo sam zvuk ali zaboravio sam da pitam pa evo sad si me podsetio, dakle kako zvuk iz kompa u tv. Pa onda je sve isto kao i kod mene posto ti isto imas sestu seriju.
Pa gledao sam ja juce u onom uscu Bigbang se zove prodavnica kabl dvi to hdmi 5m 3.900 kad sam video reko aj pali.
Onda cu da uzmem adapter i kabl hdmi jel ima toga u tehnomarketu ili u onom neptunu na novom bg-u ili u nekoj radnji koja radi danas bilo bi bolje da ima na novom beogradu. pozzz

Kovle .... 06.04.2009. 01:35 #106982

Evo ovo sam slikao sa mog tv-a. Odatle se najbolje vidi

http://img5.imageshack.us/img5/1381/img1957uqa.jpg
http://img5.imageshack.us/img5/2109/img1953m.jpg
http://img5.imageshack.us/img5/9454/img1956i.jpg

Nasao sam adapter u tehnomarketu danas 1200 din. da li se to isplati. Premerio sam ponovo sad ispade 5.55 metara u ku**c, gde sad da nadjem od 5.5 ili od sest metara, svugde je 1,2,3,5,10m.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647187.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs