Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Pitanje za ATI-jevce!
STRANA 1 OD 1
SkyFire Pitanje za ATI-jevce! 03.04.2009. 01:40 T16564

status: user
broj poruka: 18472
Imam brdo hardvera na test pa medjuostalom treba da pokrenem i jedan lep CF.Ono sto me interesuje da mi kazete da ne trazim i ne instaliram po 100x driver pokusavajuci da dobijem najbolje performanse,znaci reci te mi koji je najbolji driver tj koji se najbolje pokazao za vase crvendace,mozda i za CF ako ga neko vozi?!

I Want to believe - The truth is out there

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
2m4Y re: 03.04.2009. 06:33 #106494

broj poruka: 2353
...za Crysis, i igre koje koriste njegov engine, 8.6 daje malo bolje perormanse, za sve ostalo, najnoviji 9.3...

Pozz...
skar Re: re: 03.04.2009. 07:56 #106496

broj poruka: 3992
meni extra rade 8.9 i 9.3

rad je od coveka napravio majmuna

:: ...za Crysis, i igre koje koriste njegov engine, 8.6 daje malo bolje perormanse, za sve ostalo, najnoviji 9.3..
::
:: Pozz...
Equinoxe Re: 03.04.2009. 08:40 #106501

broj poruka: 12057

Zadnj 9.3 su odlični.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

gile23 ... 03.04.2009. 09:27 #106504

broj poruka: 9121
Neki kazu da je 8.12 driver najbrzi, ali je veoma nestabilan, ako hoces test skini najnovije drivere i za jedne i za druge i odradi, ja cu odmah da ti kazem rezultate 1.GTX295 2.4870X2 3.GTX285 4.GTX280

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
obradmi Zadnji je najbolji 03.04.2009. 10:46 #106526

broj poruka: 7723
Znaci 9.3. Ako stavljas na nov sistem drivere ,ja recimo uvek prvo stavljam sa originalnog Cd-a drivere ,pa onda preko njega zadnji catalist,a pre te operacije stavljam chipset drivere.Originalni CD ce ti trebati zato sto uz njega ide microsoft visual C ,microsoft netframework ,bez kojih catalist nece lepo da radi,a takodje ne zaboravi da na originalnom CD-u imas i driver za Ati high definition audio koji ide preko hdmi.Ja tako uvek instalisem i za sada stvarno nikad nisam imao problema.Kad pokrenes catalist idi na custom cisto a vidis sta instalises ,iznaci folding home i neke gluposti za besplatne igrice.
Equinoxe Re: Zadnji je najbolji 03.04.2009. 11:00 #106529

Zašto čoveče ?!?!?!?

:: Znaci 9.3. Ako stavljas na nov sistem drivere ,ja recimo uvek prvo stavljam sa originalnog Cd-a drivere ,pa onda preko njega zadnji catalist....
obradmi Ja gledam iz svog ugla 03.04.2009. 11:07 #106532

Jer mi ne treba za igrice da bi brojao frejmove ili da bi postizao rezultate u 3dmarku,nego Adobe paketi i eventualno avivo ,e sad bax mogao bi ti da mu kazes sa kojom verzijom si postizao najbolje rezultate u 3dmarku ,znam da si jednom pisao da si sa starijom verzijom drivera postizao bolje rezultate u 3dmarku od novije.

Equinoxe Re: Ja gledam iz svog ugla 03.04.2009. 11:20 #106536

Čekaj, a šta ti misliš da prethodna verzija ima što novija nema pa instaliraš noviju na stariju ?
Da bi očuvao nešto ili ?!? Sve što stara ima, nova i +novitete, bili to novi ili dorađeni fajlovi/drajveri.

9.1 mi se nisu naročito sviđali, osećala se neka tromost.
Ni ja ne stavljam nove drajvere za FPS u igrama, ali stavljam novije ako imam probleme / stavljam svež sistem. Ali jedne preko drugih bez čišćenja - ni pod razno.

:: Jer mi ne treba za igrice da bi brojao frejmove ili da bi postizao rezultate u 3dmarku,nego Adobe paketi i eventualno avivo ,e sad bax mogao bi ti da mu kazes sa kojom verzijom si postizao najbolje rezultate u 3dmarku ,znam da si jednom pisao da si sa starijom verzijom drivera postizao bolje rezultate u 3dmarku od novije
obradmi A na to si mislio .. 03.04.2009. 11:35 #106540

Nece da mi instalise Ati hdmi audio driver bez toga,na xp32 ,zato to uvek odradim,prijavljuje ga sistem kao audio device i trazi driver ,samo kad stavim original CD nadje ga na njemu ,Kad stavljam novi catalist ,bez da nisam prethodno stavljao driver sa original CD-a nece da nadje .mrzelo me da istrazujem ,stavim CD samo i zavrsio sam posao.U Visti ga nadje odmah.Isto se desava kod ortaka na Intel platformi ,radi se o Gigabyte 4850 sa zalman kulerom.
gile23 ... 03.04.2009. 11:41 #106541

Ja nikad ne brisem drivere samo overwrite i sve radi odlicno, a sto se tice instaliranja na cist sistem prvo sve drivere pa na kraju za graficku.

Pozdrav!

obradmi Gile prvo chipset ,pa grafika i na kraju periferija 03.04.2009. 12:31 #106548

Mislim da nema veze ako gazis sa novim stariji driver ,jer pazi sad oni na svakih mesec dana izbacuju drivere ,sad neko je imao instalisan sistem sa 9.2 pojavio se 9.3 naravno da ne mora da instalise ponovo sve zbog novog drivera.Usmeri ga windows inicijalni fajl koji driver da koristi.Ovo sa hdmi audio driverom meni se desavalo ranije i pre pojavljivanja serije 9 drivera ,doduse i ja nisam dugo preinstalisao sistem.
MaliAbner Re: ... 03.04.2009. 14:51 #106569

broj poruka: 7769
Gile je savladao materiju (nije zajebancija) sad ostaje da ostali shvate da je ovo nacin kako Bog zapoveda te da kasnije samo tako postupaju.

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: Ja nikad ne brisem drivere samo overwrite i sve radi odlicno, a sto se tice instaliranja na cist sistem prvo sve drivere pa na kraju za graficku
:: Pozdrav
Ognjeni Re: Re: Zadnji je najbolji 03.04.2009. 15:01 #106573

broj poruka: 4521
Kako te ne mrzi da ovo pravis :)

Ajd uzdravlje

:: Zašto čoveče ?!?!?!
:: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: Hoping for the best but expecting the worst.
:: :: Znaci 9.3. Ako stavljas na nov sistem drivere ,ja recimo uvek prvo stavljam sa originalnog Cd-a drivere ,pa onda preko njega zadnji catalist....
SkyFire ... 03.04.2009. 16:53 #106586

Znaci 9.3 Driver.Ok.Sistem je nov.Diskovi Veloci Raptor RAID0 !

@gile@ Nije ATI 4870 X2,nisam uspeo da je dobijem za sad.Mozda kasnije. 2x 4870 Sapphire u CF-u idu na Rampage Formulu (ima da ih OC-ujem do besvesti)

@obradmi@
Ne znam zasto stavljas stari driver pa onda preko njega peglas novi?Nista time ne dobijas osim zbrku sa DLL file-vima.A sto se tice Microsoft Net Frameworka-a njih svakako stavljam jer su mi potrebni za testove koje pokrecem

@Bax@Sta cenis sa kojim Cleaner-om da cistim da se nebi svadjali nvidia i ATI?Driver Cleaner Pro i Driver Sweeper?Ja koristim Driver Sweeper ali isto kao i Driver Cleaner uvek ostavi neke repove koje moram manuelno da brisem!

Equinoxe Re: ... 03.04.2009. 16:58 #106589

Koristim Driver Cleaner Platinum.

:: @Bax@Sta cenis sa kojim Cleaner-om da cistim da se nebi svadjali nvidia i ATI?Driver Cleaner Pro i Driver Sweeper?Ja koristim Driver Sweeper ali isto kao i Driver Cleaner uvek ostavi neke repove koje moram manuelno da brisem
:: I Want to believe - The truth is out there
SkyFire Re: Re: ... 03.04.2009. 17:14 #106591

Sad sam kupio verziju 2.2 pa cu da probam.Thanks for the hint!

:: Koristim Driver Cleaner Platinum
:: :: @Bax@Sta cenis sa kojim Cleaner-om da cistim da se nebi svadjali nvidia i ATI?Driver Cleaner Pro i Driver Sweeper?Ja koristim Driver Sweeper ali isto kao i Driver Cleaner uvek ostavi neke repove koje moram manuelno da brisem
:: ::
:: :: I Want to believe - The truth is out there
gile23 Re: Re: ... 03.04.2009. 17:35 #106597

XD ja prvo ubacim disk od ploce i u device manager-u instaliram sve sto se instalirati moze sa tog diska, onda sve ostale diskove, i na kraju graficku, nijedan takav sistem do sada nije pao. Sky sa srecom.

Pozdrav!

:: Gile je savladao materiju (nije zajebancija) sad ostaje da ostali shvate da je ovo nacin kako Bog zapoveda te da kasnije samo tako postupaju
:: Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: Ja nikad ne brisem drivere samo overwrite i sve radi odlicno, a sto se tice instaliranja na cist sistem prvo sve drivere pa na kraju za graficku
:: :: Pozdrav
MaliAbner Re: Re: ... 03.04.2009. 19:14 #106603

broj poruka: 7769
Taj program sam koristio samo kad sam presao sa nVidije na ATI i nikad vise.
Sto bi radio uninstal drajvera kad mozes samo da ga pragazis novim.

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: Koristim Driver Cleaner Platinum
:: :: @Bax@Sta cenis sa kojim Cleaner-om da cistim da se nebi svadjali nvidia i ATI?Driver Cleaner Pro i Driver Sweeper?Ja koristim Driver Sweeper ali isto kao i Driver Cleaner uvek ostavi neke repove koje moram manuelno da brisem
:: :: I Want to believe - The truth is out there
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647187.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs