kupio sam novu masinu asus m3n78,atlon 7750 black edition,geforce 9800gtx 512/256,kingmax 2x1gb,Trust 570w,ostao stari hard maxtor 250gb,dvdrw stari,ja to sve lepo sklopiopa me zanima zasto grafika radi 560/1100 kad u svim uputstvima pise da radi na 650/2200 i jos sam joj ubacio ona 2 6pinska kablica od napajanja neko mi kazer da se zakljucala a mene interesuje ako je to da li ona uopste moze da se ponovo otkljuca
Sorry sto cu morati da prokomentarisem ali napajanje je krsh .Imam prijatelja koji ima Core 2 Duo E7200,Asus P5Q Pro,WD 250 GB I 9800 GTX I sve to na napajanju CM500W ali ona Extreme serija ,cak ne znam ni dal je ta ali poenta je da mu sve to sa ovim napajanjem losije radi nego sto bi trebalo.Ta grafika ima defaultni clock od 675 Mhz.Jesi li siguran da u 3D modu imas 560 Mhz clock za GPU?
I Want to believe - The truth is out there
:: :: kupio sam novu masinu asus m3n78,atlon 7750 black edition,geforce 9800gtx 512/256,kingmax 2x1gb,Trust 570w,ostao stari hard maxtor 250gb,dvdrw stari,ja to sve lepo sklopiopa me zanima zasto grafika radi 560/1100 kad u svim uputstvima pise da radi na 650/2200 i jos sam joj ubacio ona 2 6pinska kablica od napajanja neko mi kazer da se zakljucala a mene interesuje ako je to da li ona uopste moze da se ponovo otkljuca
Napajanje uopšte nije krš,nego ti reci tačan naziv grafičke i od kog je proizvođača pa da vidimo jer se kod nas prodaje svašta inače te grafičke mogu da povuku maks oko 260w
Cekajte ljudi nije covek pitao o napajanju i procesoru nego o grafickoj!!! Vidi ovako skini riva tuner ( http://downloads.guru3d.com/download.php?det=163 ) pa u vidi sta ti kaze za graficku u diagnostic report (ikona monitora sa malim slovom i preko njega ) tu ce da ti procita informacije iz biosa graficke kartice i videces na kom kloku ti radi graf. Graficka kartica u standardnom 2d modu ima manji klok nego kada je full opterecena onda dize sama klok na normalne ( optimalne vrednosti).
Ja imam Gainward 9800gt 512/256 ( 600/2000) i oveklokovo sam je na GTX varijantu 650/2000 ali samo u performance 3d pomocu riva tunera i podigao brzinu ventilatora na 80% leti zimi je stabilna i na default brzini procesora kartica moze jos da se overklokuje ali meni procesor nedozvoljava vise sve preko ovoga bi bio overkill.
:: Cekajte ljudi nije covek pitao o napajanju i procesoru nego o grafickoj!!! :: Vidi ovako skini riva tuner ( http://downloads.guru3d.com/download.php?det=163 ) pa u vidi sta ti kaze za graficku u diagnostic report (ikona monitora sa malim slovom i preko njega ) tu ce da ti procita informacije iz biosa graficke kartice i videces na kom kloku ti radi graf :: Graficka kartica u standardnom 2d modu ima manji klok nego kada je full opterecena onda dize sama klok na normalne ( optimalne vrednosti). :: :: Ja imam Gainward 9800gt 512/256 ( 600/2000) i oveklokovo sam je na GTX varijantu 650/2000 ali samo u performance 3d pomocu riva tunera i podigao brzinu ventilatora na 80% leti zimi je stabilna i na default brzini procesora kartica moze jos da se overklokuje ali meni procesor nedozvoljava vise sve preko ovoga bi bio overkill.
grafika je ge force9800gtx tako pise u windowsu posto nisam dobio kutiju uz nju ali je crne boje iima dve bele pruge na pocetku i zaizima 2 slota i ima ulaz za dva 6pinska napajanja nova je 3god garancije kupljena u milisoftu .
Kako bre nemas kutiju.Ja sam mislio da je to davno proslo vreme kad se graficke kupovale ispod zita.Ok to je MOZDA oem pakovanje vidi na cd-u sa drajverima koje proizvodjac.Skini sa nvidi-e najnovije drajvere. http://www.nvidia.com/Download/index.aspx?lang=en-us
@ dejan71 : Malo si pogrijesio, kompletan sistem sa tom grafickom ce trositi oko 260W a ne sama graficka... Konkretno, sama graficka ce u najgorem slucaju trositi oko 160W (na default)...
@ balto : Instaliraj nove drajvere, i novi Riva Tuner (ako hoces da dizes taktove) , a recimo mozes sa GPUZ da pogledas koji ti je model graficke i na kojim taktovima radi...
Izvini ali niko ko iole zna kakva je firma Trust to ne bi ni prineo kucistu a kamoli probao.To napajanje ako ima realne snage 300W( i + koliko stabilnih) ja sam Betmen :D.Mozda bi guralo neku old timer masinu ali ovakvu kao sto covek ima je vise nego overkill za taj krs od napajanja!
:: :: Napajanje uopšte nije krš,nego ti reci tačan naziv grafičke i od kog je proizvođača pa da vidimo jer se kod nas prodaje svašta inače te grafičke mogu da povuku maks oko 260 :: ::
A sto jednostavno ne pozoves firmu i lepo pitas na kojem kloku radi tvoja graficka i koji je proizvodjac ili pogledaj u garanciji/racunu sta pise koji je proizvod pa na lepo reci da te uputimo dalje.
:: :: :: GAINWARD ili GIGABYTE posto u milu iskljucivo prodaju robu tih proizvodjaca
gpu =675 mhz memory = 1100 mhz shader = 1688 mene brine sto nemogu memoriju grafike nemogu da dignem a moze da radi na 2200mhz,u riva tunu dozvoljava mi samo 1300mhz
To ti je ustvari 2200MHZ za memoriju posto je unutra GDDR3 memorija, a to je ta latencija memorije puta 2, znaci 1100MHZ X 2= 2200MHZ. I pusti grafu da prodje 3DMark ako ga prodje sve je u redu, samo na jesi li namestio da ti GPU radi na def-u.
Nadam se da su to frekvencije tvoje graficke karte !
Znaci, memorija ti je DDR sto znaci Double Data Rate (koliko znam, ako nisam u pravu ispravljajte) tako da ti memorija radi na 1100MHz x 2 sto ti dodje efektivnih 2200MHz ! Ako si uspio da dotjeras na 1300MHz to ti je 2600MHz efektivno i odlican je rezultat za DDR3 memoriju, samo ako je stabilno i nema artefakata... Skini GPUZ i pogledaj u njemu koja ti je graficka, tj. koji je GPU na njoj i koji su ti taktovi memorije, GPU-a i Shader-a ...
Mislim da je to sve OK i da ne treba da brines !
SONY VAIO VGN-FW285J
:: :: :: gpu =675 mh :: memory = 1100 mh :: shader = 168 :: mene brine sto nemogu memoriju grafike nemogu da dignem a moze da radi na 2200mhz,u riva tunu dozvoljava mi samo 1300mhz
Skini GPUZ i pogledaj u njemu koja ti je graficka, tj. koji je GPU na njoj i koji su ti taktovi memorije, GPU-a i Shader-a ...
Ovo obavezno odradi da proveris zasta si dao pare jer i 9800gt moze da postigne ove vrednosti.Znaci posto nemas kutiju a i to nije merilo da znas da je to 9800gtx pa da ne bude da su ti prodali neku drugu graficku po ceni 9800gtx.
:: To ti je ustvari 2200MHZ za memoriju posto je unutra GDDR3 memorija, a to je ta latencija memorije puta 2, znaci 1100MHZ X 2= 2200MHZ. I pusti grafu da prodje 3DMark ako ga prodje sve je u redu, samo na jesi li namestio da ti GPU radi na def-u :: :: Pozdrav :: :: :: status: user broj poruka: 194 Nadam se da su to frekvencije tvoje graficke karte !
Znaci, memorija ti je DDR sto znaci Double Data Rate (koliko znam, ako nisam u pravu ispravljajte) tako da ti memorija radi na 1100MHz x 2 sto ti dodje efektivnih 2200MHz ! Ako si uspio da dotjeras na 1300MHz to ti je 2600MHz efektivno i odlican je rezultat za DDR3 memoriju, samo ako je stabilno i nema artefakata... Skini GPUZ i pogledaj u njemu koja ti je graficka, tj. koji je GPU na njoj i koji su ti taktovi memorije, GPU-a i Shader-a ...
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647187. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.