Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Sapphire 4870
STRANA 1 OD 1
csoszop Sapphire 4870 29.03.2009. 10:05 T16457

status: user
broj poruka: 183
Poz.svima.
Pre neki dan kupio sam Sapphire 4870- sa crvenim kulerom..Kartica je ok ,medjutim ovaj kuler na njemu se dere ko ludo kada ga postavim da se vrti iznad 35%.To nije za moje usi.Do 35% je dosta tih.Sa 35% obrtaja imam temperature oko 40 st.za sam GPU a za memoriju oko 52.Posle dva sata igranja igrica temp za GPU je oko 55 stepeni a za mem.75.Da li su to ok temperature za tu graficku ili mi treba neki aftermarket kuler i ako jeste onda koji predlazete.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 29.03.2009. 10:58 #105766

broj poruka: 12057

Nece biti problema nikakvih na tim temperaturama.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

csoszop Re 29.03.2009. 12:12 #105773

- Pa za sada nema,ali bojim se sta ce biti ako stignu letnje vrucine.Najvise me brine temperatura memorije to mi se chini malo visokim.

Equinoxe Re: Re 29.03.2009. 12:24 #105774

broj poruka: 12057

Važno je da ti imaš u kućištu promaju koja će tu disipaciju da tera van kućišta. Sa high end karticama to je jednostavno neophodno. Bar za one sa stock kulerima.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

:: - Pa za sada nema,ali bojim se sta ce biti ako stignu letnje vrucine.Najvise me brine temperatura memorije to mi se chini malo visokim
::
doca80 Re: Re 29.03.2009. 12:28 #105775

broj poruka: 3053
opusti se i uzivaj,ta kartica trpi i preko 100 stepeni temperature!!!Kad dodje leto temperature ce skociti max 10-ak stepeni,a to ce opet biti dosta manje od 100 stepeni...drzi kuler na 35% i to je to. Ako bas zelis da smanjis temperature kartice podigni obrtaje kulera samo kad igras neku igricu,tada ti buka svakako nece smetati jer ces pustiti glzsno zvuk u igrici pa neces ni cuti buku kartice...

KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!!

:: - Pa za sada nema,ali bojim se sta ce biti ako stignu letnje vrucine.Najvise me brine temperatura memorije to mi se chini malo visokim
Slavuj ... 29.03.2009. 12:34 #105778

broj poruka: 2236
Ja nešto računam, za preko leta, na +10°C svega u kućištu u IDLE-u i +15 u FULL LOAD-u(u igricama, ne zanimaju me intentzivni testovi bilo čega sa fabričkim hlađenjem), jer, ako je sad 20°C u sobi, računam da neću dozvoljavati klimi da radi na iznad 27-28°C, ma koliko bilo napolju. Ne zanima me izlaženje na +38°C+, osim ako baš nekome život ne zavisi od toga ili ako negde ne putujem baš tog dana.

Za tvoju kartu sam čuo da radi na 90°C opušteno, tako da, ako te baš grize savest, uperi jedan ventilator odozdo da duva ka njoj.

Podesi ventilator da se automatski ubrzava, jer kada dostigne tih 75°C, radiće na 50% možda 5 minuta, a na 35% će raditi 25 minuta da spusti na 52...

Interdimenzionalni majstor, odnosno ekspert za transmutaciju realiteta koji se rasipaju.
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
TheGame Re: Sapphire 4870 29.03.2009. 12:56 #105781

broj poruka: 719

Pa meni ta ista graficka radi na temperaturi od 70 stepeni...Tako da ti nista ne moras da brines...Ta tvoja temperatura je potpuno normalna...

Independence is a state of mind

:: Poz.svima
:: Pre neki dan kupio sam Sapphire 4870- sa crvenim kulerom..Kartica je ok ,medjutim ovaj kuler na njemu se dere ko ludo kada ga postavim da se vrti iznad 35%.To nije za moje usi.Do 35% je dosta tih.Sa 35% obrtaja imam temperature oko 40 st.za sam GPU a za memoriju oko 52.Posle dva sata igranja igrica temp za GPU je oko 55 stepeni a za mem.75.Da li su to ok temperature za tu graficku ili mi treba neki aftermarket kuler i ako jeste onda koji predlazete
csoszop Re 29.03.2009. 14:44 #105796

Ako je tako onda je u redu.Nemam bas iskustvo sa ovako `vrucim` karticama.Eto 4-5 dana je kod mene a za to vreme je bas intenzivno radio a nikakvih anomalija nisam primetio.Iznad 70-75 nikad nija isla temp za mem a za gpu jos manje.Imam ili bar mislim da imam dobro provetreno kuciste (4 devetke uvlace vazduh a 3 osmice + onaj od 14 cm od napajanja izbacuju),to su sve tihi ventovi jedva se cuju.Sada sam stavio kako je neko ovde predlozio jednu 12. da duva preko kartice i temp je mozda za stepen nizi.Namesticu kako ste rekli profil za igru i profil za 2D. U igricama ionako stavljam slusalicu.Za aftermarket kuler mi se bas ne daje kinta.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647187.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs