Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Riknuo GTO,sta dalje?Savet?
STRANA 1 OD 1
SkyFire Riknuo GTO,sta dalje?Savet? 29.03.2009. 04:39 T16456

status: user
broj poruka: 18472
Danas mi definitivno crce 7900 GTO,tacnije radi ali je ceo ekran u kockicama...E sad.Garancija vazi do novembra ove godine!Ono sto mene interesuje kakav je sada postupak i koju bi eventualno mogao da dobijem kartu u zamenu za ovu?Ako je cena po preuzimanju bila 20803 dinara (ne secam se koji je tad kurs eura bio) da li se ta cena i sad racuna ili se obracunava u odnosu na tadasnji kurs sto bi doslo i malo vise!Tad je placena oko 260-270 eur,tako nesto!

I Want to believe - The truth is out there

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gilopile Re: Riknuo GTO,sta dalje?Savet? 29.03.2009. 06:20 #105755

broj poruka: 9459
Saucesce...dusu si joj izvaDeo!!!Garancija?...trk...dok nije planula!

P.S. Zaboravi na ona 3 din...

:: Danas mi definitivno crce 7900 GTO,tacnije radi ali je ceo ekran u kockicama...E sad.Garancija vazi do novembra ove godine!Ono sto mene interesuje kakav je sada postupak i koju bi eventualno mogao da dobijem kartu u zamenu za ovu?Ako je cena po preuzimanju bila 20803 dinara (ne secam se koji je tad kurs eura bio) da li se ta cena i sad racuna ili se obracunava u odnosu na tadasnji kurs sto bi doslo i malo vise!Tad je placena oko 260-270 eur,tako nesto
::
:: I Want to believe - The truth is out there
Equinoxe Re: 29.03.2009. 07:10 #105758

broj poruka: 12057

Pravi se tocilo, pa ako nemaju adakvatnu zamenu uzmu repa i onda lagano. Mislim da ce prvo uzeti karticu (radi probe) i onda prevrnuti nebo i zemlju da nadju primerak.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

gilopile Re: Re: 29.03.2009. 07:26 #105759

broj poruka: 9459
Ma daj bre,znaju ga po Bg-u da frontbusuje samo tako.Bolje mu je da posalje komsiluk...pa da se prave tociluk,ili odose evrici po k...

:: Pravi se tocilo, pa ako nemaju adakvatnu zamenu uzmu repa i onda lagano. Mislim da ce prvo uzeti karticu (radi probe) i onda prevrnuti nebo i zemlju da nadju primerak
:: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: Hoping for the best but expecting the worst.
obradmi Predjes na ATI .p 29.03.2009. 09:23 #105763

broj poruka: 7723
Sala naravno ,imao sam ja slican slucaj sa hard diskom samsung prosle godine
Samsung ata 160 gb ,nije sa moje masine vec od rodjake ,znaci riknuo disk ,t.j elektronika otisla
osecao se miris kad nesto pregori ,to je bilo posle 10 meseci ,odem da zamenim ,takav disk nisu imali, ponudio mi covek da vrati pare ,medjutim imali su neki disk od 250 gb sata wd i ja uzmem taj .E sad vrednost tog od 250 gb je bila ista kao tog Samsunga 160 gb ata kada je kupljen,sto je u medjuvremenu pala cena diskova nije moja krivica ,tako da sam izvukao 100 gb za dz.Zakon njih ne obavezuje da gledaju protivvrednost eura nego samo u dinarski iznos sto si platio.Znaci vratice ti pare ili ces dobiti nesto u tom iznosu koji su platio ili ces da dodas pare na taj iznos koji si platio pa ces kupiti i nesto bolje.
doncocos Re: 29.03.2009. 10:12 #105764

broj poruka: 417
Koliko ces muke imati oko ostvarivanja prava na reklamaciju zavisi od prodavnice u kojoj si je kupio. Ja sam pre par godina imao ATI 9700 pro koja je crkla u garantnom toku (10 dana pre). Posto je tada vise nije bilo moguce nabaviti , kao zamenu (bez doplate) sam od DESK-a dobio ATI 9800 pro AIW, koja je bila skuplja od 9700 pro u momentu kupovine. Jedino sto sam morao da cekam 2 nedelje na zamenu , ali i tu su bili veoma korektni i dali su mi privremeno drugu karticu na koriscenje.

Nicolas Re: Riknuo GTO,sta dalje?Savet? 29.03.2009. 13:18 #105785

broj poruka: 308
ako ti je ASUS ili GIGABYTE pusti mi na mail ko je uvoznik i koji joj je serijski. Verovatno moze da se zavrsi

:: Danas mi definitivno crce 7900 GTO,tacnije radi ali je ceo ekran u kockicama...E sad.Garancija vazi do novembra ove godine!Ono sto mene interesuje kakav je sada postupak i koju bi eventualno mogao da dobijem kartu u zamenu za ovu?Ako je cena po preuzimanju bila 20803 dinara (ne secam se koji je tad kurs eura bio) da li se ta cena i sad racuna ili se obracunava u odnosu na tadasnji kurs sto bi doslo i malo vise!Tad je placena oko 260-270 eur,tako nesto
FSamir ooo daaa 20803 dinara, sigurno... 29.03.2009. 13:19 #105786

broj poruka: 777

Možeš da dobiješ poslednju maloprodajnu cenu po kojoj je kartica prodavana...za te pare u principu možeš da kupiš karticu iz novije generacije koja je jaka taman koliko i ta tvoja.
Ognjeni ... 29.03.2009. 14:46 #105798

broj poruka: 4521
...bas se pitam zasto je riknuo ....

Ajd uzdravlje

Vaskev re 29.03.2009. 15:12 #105800

broj poruka: 1673
Ja sam za moju Asus 7900GS 256MB dobio oko 140Eura (pre oko godinu dana) sto je bilo nesto manje od datog novca ali su me zavlacili do poslednjeg dana garancije, tj. 45 dana. Inace sam trebao da je prodam polovnu za cca 90Eura tako da mi se na kraju isplatilo, inace pre toga sam vec bio nabavio Asus 7950GT 512MB a prethodnu sam prodavao jer mi je bila cist visak. Inace na mojoj kartici je otisao 3D, u 2D je sve radilo kako treba, verovatno je otisao neki memorijski cip, mada mozda i sam GPU. Nijednog trenutka nisu postavljali pitanja kako ili zasto je riknulo vec su cekali odgovor servisa.

SkyFire ... 29.03.2009. 16:31 #105807

Stvarno nisam imao nameru da je menjam.Sluzila me je lepo skoro 3 godine i uvek je bila tu kao pomoc kad ostanem bez grafe.Taman kad sam hteo sinoc da oborim rekord odlucila je da umre pre ikakvog klokovanja i sl.Znaci nisam je ni pipnuo.Dal se pregrejala,uglavnom znam da sam u momentu dobio crvene kockice po celom ekranu i da je skucala slika!Posle kad sam resetovao prvo nisam mogao da dobijem uopste sliku a posle sam ipak uspeo ali je sve bilo u tim kockicama i na kraju se sistem svakako restartuje sam od sebe i popijem bsod!Znaci ovo mi nije trebalo niti sam ja planirao da menjam grafiku,da idem tim koracima da sad kao nesto zaradim jer je jos uvek u garantnom roku a jos sam sentimentalno vezan za nju zbog mnogo cega!Firma je Amaze,nadam se da ce mi ljudi izaci u susret.Ima li ko kakvog iskustva sa doticnom firmom i sta po vasoj proceni od karti bi mogao da dobijem kao zamenu?Poslednja cena ove karte je bila negde oko 250 Eur ,secam se dobro i tad je nestala sa trzista!

P.S.Ako se gleda cena u dinarima ja za te pare bi onda mogao da dobijem neki 260 GTX Core 216 - ovo je samo primer!

gile23 ... 29.03.2009. 17:28 #105813

broj poruka: 9121
Ako ti daju GTX260, oc-uj tog GTX280 da crkne doplati malo i kupi GTX295 , a ako ti taj GTX260 kojim slucajem ne treba ne bunim se da mi ga poklonis .

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire Re: ... 29.03.2009. 17:47 #105823

Gile ,gde grafika moze da crkne od OC-a?Meni ne treba ni jedna,ja bi voleo da je ova koju sad imam,moj primerak ,da je ziva!Kuci imam i GTX285 i GTX295!Ja se samo nadam da ce mi ljudi izaci u susret jer realno gledano ta grafika je bila u rangu kao sad GTX285!Ako sam je tad platio toliko ,trebalo bi da budu flexibilni jer nju bas koristim svaki dan i treba mi.Znaci grafika koju mi budu dali mi treba za svakodnevne potrebe!

:: Ako ti daju GTX260, oc-uj tog GTX280 da crkne doplati malo i kupi GTX295 , a ako ti taj GTX260 kojim slucajem ne treba ne bunim se da mi ga poklonis
:: Pozdrav
nemamime RE: 29.03.2009. 17:58 #105826

broj poruka: 294
Odnesi je tamo gde si kupio. Po zakonu moraju da je zamene za istu ili odgovarajucu, sto znaci da ces verovatno dobiti drugu noviju i bolju od one koja ti je crkla. Imaju zakonski rok od 45 dana da to ucine, ali moze da bude i znatno ranije, zavisi ko je uvoznik. Moraces je ostaviti kod njih u servisu, dobijes reklamacioni list (njihova zakonska obaveza) i ako je kojim slucajem ne zamene u roku od 45 dana, duzni su da ti vrate novac u dinar koliko si platio. Ako pokusaju da vrdaju, postoji trzisna inspekcija, a njima se nikako ne isplati da in je posaljes.
SkyFire Sutra cu.. 29.03.2009. 18:47 #105831

Prvo da pozovem firmu,da se informisem jer nisam iz BG-a,bilo bi pozeljno da ipak znam sta moze da me ocekuje.

markopvict jesi zamenio kartu? 30.03.2009. 23:42 #106075

broj poruka: 4515

- - - -
`Symbian - Restart svakodnevnica`
- - -Crnogorac, preprodavac mobilnih telefona

SkyFire ... 30.03.2009. 23:48 #106077

Nisam zamenio jos.Kad dodjem u BG.Nego Markovicu,posto ti imas veze u Pakomu,mogao bi malo da urgiras za kolegu posto su oni uvoznici

markopvict rado bih, ali si nesto pomesao... 31.03.2009. 00:00 #106081

broj poruka: 4515
Na sluzbeni mail mi stizu ponude iz pakoma za neki hardware... i to je sve.

A reci mi sta su ti ponudili kao zamenu? 8500GT :) Ili jos uvek ne znas?

- - - -
`Symbian - Restart svakodnevnica`
- - -Crnogorac, preprodavac mobilnih telefona

SkyFire Lepo je to kad bi rado :) 31.03.2009. 00:03 #106083

Sorry,my mistake.Nisam jos ljude kontaktirao,ne stizem od obaveza.Nadam se da cu sutra uspeti do kraja radnog vremena da ih pozovem..
8500 GT rules
Videcemo.Pozz.

Nicolas Re: Lepo je to kad bi rado :) 31.03.2009. 10:48 #106106

broj poruka: 308
OK ti je AMaze skroz, cesto ortak kupije kod njih,
korektni su ljudi.

:: Sorry,my mistake.Nisam jos ljude kontaktirao,ne stizem od obaveza.Nadam se da cu sutra uspeti do kraja radnog vremena da ih pozovem..
:: 8500 GT rules
:: Videcemo.Pozz
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647187.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs