Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Problemi sa monitorima
STRANA 1 OD 1
ubarpayser Problemi sa monitorima 26.03.2009. 10:15 T16392

status: user
broj poruka: 63

Elem, mashina je poprilicno matora, dakle graficka je Radeon 9250 ako je to bitno...

U proteklih 6 meseci sam koristio Viewsonic VA2216 nakacen na d-sub (jer samo taj i ima), i monitor je radio perfektno...

Upravo zato sam uzeo Viewsonic VA2626.

Kacenjem na d-sub dobio sam neku jadnu i bledu sliku, koja titra na pojedinim mestima. Znaci, nenormalno losu u poredjenju sa 22` bratom. Kad windows blankuje ekran, umesto crnog ekrana nazire se neki tamnozeleni sneg i uocljive su dijagonalno-resetkaste tamnije linije...

Kad nakacim na DVI, prica je skoro identicna + jos imam neke `igrajuce` pixele koji titraju po ekranu.

Primetio sam da OSD ima sasvim normalne i ne-isprane boje.

Da li neko ima nesto pametno da kaze, ili da prosto vracam monitor na zamenu?

Drugo: kad sam vratio ovaj 22` natrag, iako pise da je prepoznao model, desni deo slike izlazi van ekrana, a auto-adjust ne uspeva to da resi. Naravno, ne pada mi na pamet da rucno namestam sliku na TFT monitoru, tim pre sto je auto-adjust ranije radio savrseno.
Da li bi pomogla reinstalacija drajvera (ne stigoh to da obavim), i sta je jos moglo da se sjebe?

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Slavuj ... 26.03.2009. 11:47 #105309

status: user
broj poruka: 2236
Promeni drajvere za svaki slučaj. Skini prateći CCC uz drajver, ne zadržavaj stari, jer ume i to da napravi problem.

Promeni kartu, ako imaš prilike ili probaj monitor na tuđem kompjuteru.

A možda te samo gajtan podprckuje.

Kontrolni toranj.
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647275.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs