Posto planiram u skorije vreme da se ponovim sa grafikom imam veliku nedoumicu oko izbora izmedju Radeon-a 4870 X2 i GeForce-a GTX295.Citao sam dosta o obe na netu i mogu reci da mi je veliki problem stvoren oko odluke.Ono sto sam onako u grubo video je da ATI bi `kao` bolje legla na moju plocu,da se znatno manje greje od GTX295 kao i da (za sada) ima bolje drajvere,dok sa druge strane GTX295 je ipak brza u igrama i bolja je za overclock.Voleo bi da cujem i tudja mislenja koja bi bolje legla na moj sistem,a on izgleda ovako:
Intel Core2 Quad Q9450 Asus Rampage Formula OCZ XTC Platinum DDR2 4GB @1066Mhz OCZ GameX Stream 1010W
za te karte mozes da nadjes milion benchova, testova itd... bez obzira na ostatak konfe, bolja karta je bolja karta. objektivno misljenje ces tesko dobiti, ne verujem da neko ima dve potpuno iste konfe sa razlicitim kartama pa da moze da presudi. dakle bench koji ti je bitan x razlika u ceni ______________________________________________________________________ *ebo m*t*r, pusti taj instalacioni cd kao audio disk, pa ga odzvizdi u slusalicu da ga snimim na kasetu da ga iskompajliram na nekom komodoru, pre ce tako da bude nego ovaj torent
295GTX je taman toliko brži koliko je skuplji, 50+ evra. Obe kartice će da pojedu šta god im baciš pod kljun, za sada 295GTX ima smisla samo ako imaš 460+ evra i 30` monitor. Za full HD+, dakle 1920x1200(1080), Radeon H4870 X2 je sasvim dovoljan. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Koliko sam gledao cene su im odprilike iste.I koliko sam gledao u 1680x1050 ipak se malo bolje pokazuje GTX295 tako da malo mozda ona ce da prevagne.
:: :: 295GTX je taman toliko brži koliko je skuplji, 50+ evra. Obe kartice će da pojedu šta god im baciš pod kljun, za sada 295GTX ima smisla samo ako imaš 460+ evra i 30` monitor. Za full HD+, dakle 1920x1200(1080), Radeon H4870 X2 je sasvim dovoljan :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: ::
295gtx brza za 50% od 4870x2, da nisi malo gde pogresio mnogo je to
rad je od coveka napravio majmuna
:: :: 295GTX je taman toliko brži koliko je skuplji, 50+ evra. Obe kartice će da pojedu šta god im baciš pod kljun, za sada 295GTX ima smisla samo ako imaš 460+ evra i 30` monitor. Za full HD+, dakle 1920x1200(1080), Radeon H4870 X2 je sasvim dovoljan :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: ::
Nisi dobro procitao skar...Covek je rekao da je skuplja 50+evra i da je za tih 50 evra sto je skuplja taman toliko i brza....a ne da je brrza 50%...Uglavnom obadvije su azdaje mada je to pretjerivanje davati tolike pare za graficku...Ali koju god da uzmes neces pogrijesiti....
Independence is a state of mind
:: 295gtx brza za 50% od 4870x2, da nisi malo gde pogresio mnogo je t :: :: :: rad je od coveka napravio majmuna :: :: :: :: :: 295GTX je taman toliko brži koliko je skuplji, 50+ evra. Obe kartice će da pojedu šta god im baciš pod kljun, za sada 295GTX ima smisla samo ako imaš 460+ evra i 30` monitor. Za full HD+, dakle 1920x1200(1080), Radeon H4870 X2 je sasvim dovoljan :: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: :: ::
brate to je necija dobra plata... do 15000 dajem za graficku,cpu i ostalo..preko sve je bacanje para
rad je od coveka napravio majmuna
:: :: Nisi dobro procitao skar...Covek je rekao da je skuplja 50+evra i da je za tih 50 evra sto je skuplja taman toliko i brza....a ne da je brrza 50%...Uglavnom obadvije su azdaje mada je to pretjerivanje davati tolike pare za graficku...Ali koju god da uzmes neces pogrijesiti... :: :: Independence is a state of mind :: :: :: 295gtx brza za 50% od 4870x2, da nisi malo gde pogresio mnogo je t :: :: :: :: :: :: rad je od coveka napravio majmuna :: :: :: :: :: :: :: :: 295GTX je taman toliko brži koliko je skuplji, 50+ evra. Obe kartice će da pojedu šta god im baciš pod kljun, za sada 295GTX ima smisla samo ako imaš 460+ evra i 30` monitor. Za full HD+, dakle 1920x1200(1080), Radeon H4870 X2 je sasvim dovoljan :: :: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: :: :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Cena jeste ogromna za nase uslove pogotovo,ali posto mi se ukazala prilika a nista drugo pametnije nemam u vidu tako da bolje i na ovo da potrosim nego na jos nekim glupljim stvarima (sto se zna da desi).
Ako ces samo da se igras pogledaj neku konzolu ima da se igras bar nekoliko godina bez seckanja, drndanja i kojesta drugoga. High End grafika kosta 350-460e a konzole mozes da nadjes i za 250e. Za pare koje nameravas da upotrebis za kupovinu ostatka racunara kupi solidan (ako ga vec nemas) Full HD TV i naigraj se za sve ulozene pare.
Ovo je bio glas razuma a ti vidi sta ti se isplati.
Tomato Republic Of Serbia !!!
P.S. Pogotovu sto se sve igre prvo izdaju za konzole pa tek onda (ako ikad budu izdate) za PC.
Razumem sve ja to ali nekako vise volim da imam sve to na jednom mestu jer komp koristim u ipak visestruke namene.Trenutno samo nadogradjujem postojeci ciji se deo moze videti u prvome mom postu.
Intel Q9650@4.3 Ghz Asus Rampage Formula OCZ Flex 9600 1200 Mhz 4 GB Asus GTX 295... Cooler Master M1000
Dalje nije bitno..To su moje komponente.Vidi ovako.GTX 295 je velika sila od karte i jedno 30% - 40% i jace je brza od ATI 4870X2 ..Znaci ja je imam a uporedivao sam je i sa X2-jkom.Da se greje vise od ATI X2 i to te je neko slagao,situacija je bas obrnuta.Kad bi ti rekao kolike sam temperature imao na vazduhu u max-u nebi mi verovao a jos sam grafulju OC-vao naravno odmahE sad,ono sto je primarno u tvom problemu je sledece: Rezolucija monitora koja mora da bude najamanje 1920x1200 da bi osetio snagu graficke karte!Ispod toga se ne ispati uzimati GTX295 !!!Druga star koju sam siguran da ne znas,treba ti jak CPU na najmanje od 4.0 Ghz da bi mogao kartu da gurne tj da nebi bio usko grlo i da bi izvukao potencijal!Znaci sledi pitanje>Koji Monitor imas tj koju rezoluciju?Taj koji ti je rekao da ce se ATI bolje slagati sa tvojom plocom je lupio ko grom iz vedra neba.To nema veze nisacim osima ako ne planiras CF pa da uparis dv ATI X2 samo ne znam za koju rezoluciju monitora i to???Razmisli malo.PO meni ti je i X2 prejak ako imas manju rezoluciju od 1900x1200 mada iskreno ja nebi isao na ATI jer izbacuju jako lose drivere kako koji nov izadje sve je losiji..Sto se tice performasni GTX295 je znaci osetno brzi a da OC ni ne pominjem ali opet cemu sve to???Ja ga imam ali ja sam narucio monitor : http://www1.la.dell.com/content/products/productdetails.aspx/monitor_2709wfp?c=pr&cs=prdhs1&l=en&s=dhs i meni ce da igra ulogu jer volim da picim igre i da imam kvalitetnu i brzu stvar!Razmisli dobro.Ako imas manji monitor od 24` ne isplati ti se vise od jednog GTX285 (Ne znam koliko kosta ATI 4850 X2) ,ima ga bax,on moze detaljnije da te uputi.. update : U manjim rezolucijama GTX295 podbacuje jer ga iste guse..Ovo nema veze sa snagom vec sa samim renderingom karte koja tako obradjuje podatke zavisno od rezolucije!Radice i na 1680x1040 ali i to je fakticki mala rezolucija za ovakvu kartu.Ne mogu ni da ti opisem koliku snagu oslobadja samo ali isto toliko je smesna na rezolucijama 1280x1024 itd i sl..
P.S. Na koliko drzis taj tvoj Quad?
I Want to believe - The truth is out there
:: Posto planiram u skorije vreme da se ponovim sa grafikom imam veliku nedoumicu oko izbora izmedju Radeon-a 4870 X2 i GeForce-a GTX295.Citao sam dosta o obe na netu i mogu reci da mi je veliki problem stvoren oko odluke.Ono sto sam onako u grubo video je da ATI bi `kao` bolje legla na moju plocu,da se znatno manje greje od GTX295 kao i da (za sada) ima bolje drajvere,dok sa druge strane GTX295 je ipak brza u igrama i bolja je za overclock.Voleo bi da cujem i tudja mislenja koja bi bolje legla na moj sistem,a on izgleda ovako :: :: Intel Core2 Quad Q945 :: Asus Rampage Formul :: OCZ XTC Platinum DDR2 4GB @1066Mh :: OCZ GameX Stream 1010 :: :: Hvala unapred na svakoj pomoci.
Re: Sky samo da te ispravim ATI driveri su sve bolji i bolji
23.03.2009. 21:53
status: user broj poruka: 18472
J3bes ga,ja se nisam nesto uverio ali nemoj mene da drzis za rec,ja ih slabo koristim.Ako ti tako kazes verovacu ti na rec.Ja pokusavam samo da mu pojasnim neke osnovne stvari koje bi morao da zna.Usko grlo za X2-jkom ce imati manje nego li sa 295-ticom sto se tice brzine CPU-a tj njegove snage.Po meni bi bilo bolje da uzme dve ATI 4850 u CF ili pak da nadje dve ATI 4850X2 u CF i manje ce imati problem ovog tipa.Ja kazem,ne verujem ATI driverima jer sam zivac,samo jednom da mi se upucaju ili nesto zatrotluje to je kraj.Obrade ipak mislim da nisu na polju napretka i dalje ,konkretno mislim na pouzdanost driver-a ali ogradjujem se opet-ja ATI kartice ne koristim tako cesto vec kad imam priliku..Znaci vise sam za nVidiu i to nije nikakva tajna,to svi znaju.E sad na njemu je kako ce da odluci.Uzme kalkulator,stavi pare na sto i resava dilemu Uz to uzme u obzir sve ovo sto sam mu rekao i donese pravi zakljucak.
Test drive 2007 ,Call of duty 4 otkida ,cisto ono da ne bi dosao u koliziju sa drugim ljudima koji imaju Ati ,oni (Ati )sada na svakih mesec dana izdaju drivere i uvek dodaju nesto novo .Ja nemam znaci nijednu zamerku na drivere ,a i ljudi sto ih znam van foruma sa Intel masinama isto.
JA sam drugara van foruma koji je imao Nvidia grafikcu i Intel cpu ,jedva ubedio za 4850 da kupi kad je menjao graficku isto je imao predrasude o ATI driverima ,a evo sada sa q9550 i ati 4850 prezadovoljan ,cak je on sad vise hvali nego ja ,radi u Vista 64 iskljucivo sa Adobe paketima i od pomoci mu je Ati stream tehnologija koju su dodali sa 9.1 driverom .E sad pazi nek uzme decko sta voli stvar ukusa po meni Nvidia je vise fokusirana na igrice ,mada se i ATi u zadnje prebacuje na to.
Ma verovao ti ili ne sve se vrti oko igara.Ne samo graficke karte vec i citavi sklopljeni racunari.Danas se brze masine prodaju na osnovu zahtevnih igara tipa CRYSIS.Ako mozes da primetis i danas dan se svaka HI End masina testira sa ovom igrom i zaokruzuje rezultatima.Dokle ce to da potraje ne zna se ali se vrlo lako moze ocekivati u buducnosti nesto slicno sto ce da postavi novi standard hardverske zahtevnosti i stime podici prag ka savremenijem i brzem hardveru.Sve je to u dogovoru u to sam 100% siguran jer realno gledano sve sto se desava koji god proizvod da se plasira nabitniji je profit a sve to zajedno je nista vise do jednog biznisa!
P.S.Nemam sad para ali cu da sastavim jedan komp od AMD platforme ukljucujuci ATI grafu jer volim da proucavam i jako me sve to interesuje..Do sad sam iskljucivo OC-vao Intelove CPU-e ali bi to polje isto toliko prositio na AMD sto mi nije ni malo nepoznato ali ne i tako svakidasnje kao sto je to na Intelovim platformama kojih imam izobilje oko sebe..
:: JA sam drugara van foruma koji je imao Nvidia grafikcu i Intel cpu ,jedva ubedio za 4850 da kupi kad je menjao graficku isto je imao predrasude o ATI driverima ,a evo sada sa q9550 i ati 4850 prezadovoljan ,cak je on sad vise hvali nego ja ,radi u Vista 64 iskljucivo sa Adobe paketima i od pomoci mu je Ati stream tehnologija koju su dodali sa 9.1 driverom .E sad pazi nek uzme decko sta voli stvar ukusa po meni Nvidia je vise fokusirana na igrice ,mada se i ATi u zadnje prebacuje na to.
Ma ako je vec pripremio kintu a GTX295 nije tako jeftin,vrti se oko 500 Eur,bolje je da uzme GTX285 i da zavrsi posao ako bas hoce jacu kartu a ima lufta u budzetu.GTX 260 SP 216 je takodje sasvim zadovoljavajuci.. U krajnjem slucaju meni posle svega uopste nije jasno sta on zapravo zeli???Performanse,ime (da se kaze da ima zver),funckija,multimedija???Jos uvek ne znam sta je poenta?Sve sam lepo naveo.Ispod 1680x1040 je uzaludno bacanje para kako na X2 koji nemam pojma ni koliko sada kosta a tek ne na GTX295 za koga moras da imas napajanje jako na izlaznim granama od vise od 20A!Ne kazem da nece raditi i da ce performanse da se gube ali ko hoce fit moraju sve stavke da se popune.Ja sam sad bas zbog toga u dilemi da narucim Enermax Revolution!
:: Ako igras na rezoluciji 1680x1050 onda uzmi GTX 260 sp216 i nebacaj pare za GTX 295!Sky ti je sve lepo objasnio :: :: ::
Stoji ovo sto je Abner rekao konzola je za igre keva
23.03.2009. 22:39
status: user broj poruka: 7723
konkretno mislim na Play station 3 jos kad ukljuci na full hd LCD ihaaa,bezicni dzojstik ,moze da se puni u toku igranja igre , prikljuci ga samo na usb ,pusta i obican DVD ,blue ray filmove itd...Svaki pravi gamer ce ti reci da je konzola zakon za igre t.j PS3 ili WII Nintendo koji je specifican zbog game kontrolera sa kojim se mase u prostoru t.j ide u sve tri dimenzije .E sad sto se tice igrica za PS3 moze i to da skida sa net-a ima na demonoidu ,a ima i za WII tako da i to nije skupo .WII je oko 20000 din ,a PS3 je oko 30000 ili 40000 din u zavisnosti od diska i nekih zezalica ,a ako mu je zbog Nvidie ima je na na PS3 ,na WII je ATI holywood.
Re: Stoji ovo sto je Abner rekao konzola je za igre keva
23.03.2009. 22:44
status: user broj poruka: 18472
Kad budes uporedio igre za konzole i igre za pc kao i sam kvalitet prikaza jasno ce ti biti da tu postoje velike razlike i da ta prica ne pije vodu.Ono sto je prednost a to je da je konzola jeftina i da za nekih 600 Eur moze da upakuje i LCD TV i konzolu i sve to lepo da pika.Sto se tice kvaliteta ne moze to da se poredi sa PC-jem!Evo skoro sam gledao recimo Gears Of War,Assisins Creed na konzoli i na PC-ju su velike razlike.Na konzoli je sve blurovano dok se na PC-ju vide jasno efekti i sl..Takav problem je i sa vecinom igara..
Hahahhahaa..Kakav si ti `ludak` Obrade.Ladno si mu preporucio konzolu u odnosu na graficki chip koji nosi..Hahahahahahaha...
:: konkretno mislim na Play station 3 jos kad ukljuci na full hd LCD ihaaa,bezicni dzojstik ,moze da se puni u toku igranja igre , prikljuci ga samo na usb ,pusta i obican DVD ,blue ray filmove itd...Svaki pravi gamer ce ti reci da je konzola zakon za igre t.j PS3 ili WII Nintendo koji je specifican zbog game kontrolera sa kojim se mase u prostoru t.j ide u sve tri dimenzije .E sad sto se tice igrica za PS3 moze i to da skida sa net-a ima na demonoidu ,a ima i za WII tako da i to nije skupo .WII je oko 20000 din ,a PS3 je oko 30000 ili 40000 din u zavisnosti od diska i nekih zezalica ,a ako mu je zbog Nvidie ima je na na PS3 ,na WII je ATI holywood :: :: ::
Prvo gde imas na PC recimo game kontroler kao na WII ,ako si nekad igrao sa time znas o cemu pricam :). uz to jos bezicni ,kad igras boks na njemu ti virtuelno pomeras oba bezicna dzojtiska fakticki pravis pokrete kao u pravom boksu ,ili recimo kuglanje itd... Probaj na PS3 Gran turismo na LCD TV full hd recimo Sony Bravia kakav ti vise kvalitet treba ?? Drugo pazi na LCD full hd on mu sa ps3 uradi upscaling na TV i ja nisam primetio neku bitnu razliku .
Da se razumemo jedno je kad covek hoce bas da se igra ,a drugo je kad probas igricu na PC da bi brojao frejmove ili video snagu CPU ili grafike .Kod nas konzola nije popularna nesto zbog naseg loseg standarda ,ali recimo Japan ,Amerika preovladjuje konzola po pitanju igrica.
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647187. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.