Povezao sam tv na ovu karticu preko onog zutog adaptera koji sam dobio uz graficku (s-video/cinc) i pomocu cinc/skart kabla. Preko CCC-a sam namestio na force tv detect, jer ga nije sam prepoznao, format sam stavio na B/PAL i kada kliknem na clone, dobijem odlicnu sliku na tvu.(ostrina, boja, sve je ok). Driver je 9.2
E sad, kada pustim film na kompu(zbog cega sam i povezao tv), javlja se nesto pri brzim scenama i kretanju slike levo-desno, a sto ne bih mogao drugacije da opisem nego kao kada u igrama iskljucite VSync. Potpuno isto. Kada `slika` ide polako u stranu, sve je ok, ali cim je neka brza akcija u pitanju, uvek se ono javlja.(naravno, na monitoru toga nema)
S obzirom da do sada nikad nisam povezivao tv na graficku, pitam se da li je ovo normalno(sto ne bih rekao) ili je do mog tv-a koji je star 17-18 godina(neki goldstar) , ili je ipak do nekih podesavanja u CCC-u???
Tell the Spartans, stranger passing by, that here obedient to their laws we lie
Pretpostavljam da ti monitor ima mnogo veću brzinu odziva nego televizor pa proveri.Kad sam ja nekada davno povezivao grafičku sa tv-om smanjivao sam rezoluciju sve dok se na tv-u ne pojavi slika normalne veličine.
Sve grafičke nekoliko godina unazad mogu da teraju na TV out 1024x768. Ako si radio Clone primarnog Diplay-a onda će ti se slika skrolovati na TV-u jer ti je verovatno rezolucija na monitoru preko 1024x768 (osim ako je HDMI, ali kod tebe to nije slučaj), a to za gledanje filmova nije najbolja varijanta. Clone ti je potreban ako radiš neke PP ili slične prezentacije pa hoćeš da imaš istu sliku kao na monitoru.
Za gledanje gilmova preko klasičnog činč out-a najbolje ti je da staviš Extended mode, u PAL B/G standardu i onda setuješ taj drugi display na 1024 x 768. Onda lepo startuješ film sa MPC Home Cinema, središ titlove i odvučeš ga na secondary (extended) display i tresneš full screen. Ne samo da nećeš imati problema sa slikom, nego ti i tvoj kompjuterski monitor ostaje slobodan ili ga jednostavno ugasi dok gledaš film. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Upravo sam odradio to sto si rekao i sada je sve ok. Hvala lepo
Tell the Spartans, stranger passing by, that here obedient to their laws we lie
:: :: Sve grafičke nekoliko godina unazad mogu da teraju na TV out 1024x768. Ako si radio Clone primarnog Diplay-a onda će ti se slika skrolovati na TV-u jer ti je verovatno rezolucija na monitoru preko 1024x768 (osim ako je HDMI, ali kod tebe to nije slučaj), a to za gledanje filmova nije najbolja varijanta. Clone ti je potreban ako radiš neke PP ili slične prezentacije pa hoćeš da imaš istu sliku kao na monitoru :: :: Za gledanje gilmova preko klasičnog činč out-a najbolje ti je da staviš Extended mode, u PAL B/G standardu i onda setuješ taj drugi display na 1024 x 768. Onda lepo startuješ film sa MPC Home Cinema, središ titlove i odvučeš ga na secondary (extended) display i tresneš full screen. Ne samo da nećeš imati problema sa slikom, nego ti i tvoj kompjuterski monitor ostaje slobodan ili ga jednostavno ugasi dok gledaš film :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647187. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.