Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
PItanje za ATI-jevce, koju od ove dve karte???
STRANA 1 OD 1
djodjo PItanje za ATI-jevce, koju od ove dve karte??? 21.03.2009. 01:11 T16295

status: user
broj poruka: 658
ATI Radeon HD3870 ili 4830, cena je tu negde, trenutno imam 3650 koja je `bulja` a voleo bih da cujem vase misljenje u vezi ove dve i sta dobijam u odnosu njih i dve dve karte?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 21.03.2009. 01:12 #104343

broj poruka: 12057

4830 bez trenutka razmišljanja, i to XFX.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

Jebivetar 4830 naravno 21.03.2009. 01:22 #104345

broj poruka: 2386
Nego, na koliko ti je sada overklokovan proc.?
Jesi preshao 3.1Ghz?

`Ne obra se bostan dok shljive ne popadaju`

djodjo procesor :))) 21.03.2009. 01:31 #104348

hvala na pitanju, dobro je ali zato cekam drugu plocu, ova je odsvirala svoje :(((, u toku igre je jednostavno prestala da daje znake zivota, iz prva sam pomislio da je cpu vrisnuo, proverio njega i sve ostalo i na kraju se ispostavilo da je mb odsirala svoje....... a imala je takav potencijal :((((
Jebivetar Odlichan 5 21.03.2009. 01:36 #104351

Koja plocha stize?

:: hvala na pitanju, dobro je ali zato cekam drugu plocu, ova je odsvirala svoje :(((, u toku igre je jednostavno prestala da daje znake zivota, iz prva sam pomislio da je cpu vrisnuo, proverio njega i sve ostalo i na kraju se ispostavilo da je mb odsirala svoje....... a imala je takav potencijal :(((
::
djodjo re 21.03.2009. 01:41 #104354

odneo sam komp na reklamaciju i napravi se lud, ocistio sam cmos da se ne vidi sta sam prckao po biosu, ne znam sta je na ploci crklo, ne vidi se nista niti se osetio miris paljevine, valjda ce mi dati istu, predpostavljam (naravno da bih rado doplatio za 790 cipset (kazu da je mnogo bolji za oc)ali to cu predloziti kad me budu pozvali da preuzmem komp :) )
Jebivetar Tata spalio Djenku... 21.03.2009. 01:48 #104359

Poshtovanje gosn Maksimilijane, poshtovanje.
Ne secam se nika choveka koji te je savetovao oko overklokovanja, ali ipak se ogradio i rekao ti da bi mogao da spalish plochu. Mislish li da joj je OC doshao glave?
Samo ti pali, pa ako ti vrate istu da treci put ponude da doplatish za neku bolju.

:: odneo sam komp na reklamaciju i napravi se lud, ocistio sam cmos da se ne vidi sta sam prckao po biosu, ne znam sta je na ploci crklo, ne vidi se nista niti se osetio miris paljevine, valjda ce mi dati istu, predpostavljam (naravno da bih rado doplatio za 790 cipset (kazu da je mnogo bolji za oc)ali to cu predloziti kad me budu pozvali da preuzmem komp :) )
skar Re: Re: 21.03.2009. 08:01 #104371

broj poruka: 3992
a sto xfx....ka bi pre uzeo safirov model...u svakom slucaju ta je je jaca za nekih 30+% od 3870,licno testirano...

rad je od coveka napravio majmuna

:: 4830 bez trenutka razmišljanja, i to XFX
:: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: Hoping for the best but expecting the worst.
DmasteRNo1 Nije loš ni 3870 21.03.2009. 08:45 #104377

broj poruka: 6102
ali kao što reče Baks, 4830 je bez razmišljanja bolja, a uz to i novija karta. Tako, da tu baš i nema neke dileme.

Šefe, koji ti je vrag?

skar Re: Nije loš ni 3870 21.03.2009. 08:47 #104378

broj poruka: 3992
gde los bas je extra karta,ali vec pomalo zastarela,mada dovoljno jaka..

rad je od coveka napravio majmuna

:: ali kao što reče Baks, 4830 je bez razmišljanja bolja, a uz to i novija karta. Tako, da tu baš i nema neke dileme
:: Šefe, koji ti je vrag?
TheBear 4850 je jaca 21.03.2009. 08:51 #104379

broj poruka: 6502
30-40% od 3870, dok je 4830 jaca mozda 15-20% ne vise. Pa 4830 je kao 8800GT (9800GT) po performansama...

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
pufi re 21.03.2009. 09:34 #104388

broj poruka: 2196

4830 Saphire ili XFX,samo jednu od njih dve!!!!!

BIOSTAR THE WAY OF LIFE

GIGABYTE JE ĐUBRE,NUKLEARNI OTPAD!!!!!!!!!!

djokosrb uzmi 4850 21.03.2009. 10:45 #104400

broj poruka: 6876
Ne vidim svrhu uzimanja 4830 ili 9800gt,jedino ako si u skripcu u lovi

NMY 4830 definitvno... 21.03.2009. 11:45 #104415

broj poruka: 1509
Jaca je od svih navedenih karti, izuzev 4850...
Znaci, tuce 3870, 8800GT, 9800GT u vecini igara...

Uzmi XFX jer se odlicno overclock-uje, primjerci idu i na 750 MHz...
Za Sapphire ne znam kako radi, ali ne moze biti losa ni ona...

SONY VAIO VGN-FW285J

Mixx Re: Tata spalio Djenku... 21.03.2009. 13:40 #104433

broj poruka: 2931
evo, javlja se krivac. RIP biostar

:: Poshtovanje gosn Maksimilijane, poshtovanje.
:: Ne secam se nika choveka koji te je savetovao oko overklokovanja, ali ipak se ogradio i rekao ti da bi mogao da spalish plochu. Mislish li da joj je OC doshao glave
:: Samo ti pali, pa ako ti vrate istu da treci put ponude da doplatish za neku bolju
:: `Ne obra se bostan dok shljive ne popadaju`
:: :: odneo sam komp na reklamaciju i napravi se lud, ocistio sam cmos da se ne vidi sta sam prckao po biosu, ne znam sta je na ploci crklo, ne vidi se nista niti se osetio miris paljevine, valjda ce mi dati istu, predpostavljam (naravno da bih rado doplatio za 790 cipset (kazu da je mnogo bolji za oc)ali to cu predloziti kad me budu pozvali da preuzmem komp :) )
ttate Re: re 21.03.2009. 15:29 #104449

broj poruka: 366
Zar nisi pomislio da i prodavac koji treba da ti reklamira plocu ne prelistava malo ovaj forum ???

:: odneo sam komp na reklamaciju i napravi se lud, ocistio sam cmos da se ne vidi sta sam prckao po biosu, ne znam sta je na ploci crklo, ne vidi se nista niti se osetio miris paljevine, valjda ce mi dati istu, predpostavljam (naravno da bih rado doplatio za 790 cipset (kazu da je mnogo bolji za oc)ali to cu predloziti kad me budu pozvali da preuzmem komp :) )
Jebivetar Re: Re: Tata spalio Djenku... 21.03.2009. 16:10 #104457

Posle teme djodjoa o overkloku i ja pokusham da kloknem malo vishe moj proc. Radio je overklokovan 3 dana i danas kad sam pokushaoi da upalim komp izbaci mi poruku da su zbog problema sa overklokom podeshavanja BIOSa stavljena na default. Mogao sam i ja slichno proci.

:: evo, javlja se krivac. RIP biosta

:: :: `Ne obra se bostan dok shljive ne popadaju`
:: ::
Mixx Re: Re: Re: Tata spalio Djenku... 21.03.2009. 17:42 #104471

broj poruka: 2931
prpa, a? opusteno, to sto ti se desilo je automatsko vracanje na default vrednosti koje imaju noviji biosi (da bi se izbeglo clear cmos pomocu dzampera na ploci). to nikako ne znaci da si mogao da ostetis neku komponentu, nego da si blizu maximuma cpu/memorije/chipa itd, ili da treba da dizes napone (na svoju odgovornost).

:: Posle teme djodjoa o overkloku i ja pokusham da kloknem malo vishe moj proc. Radio je overklokovan 3 dana i danas kad sam pokushaoi da upalim komp izbaci mi poruku da su zbog problema sa overklokom podeshavanja BIOSa stavljena na default. Mogao sam i ja slichno proci
:: :: evo, javlja se krivac. RIP biosta
:: :: :: `Ne obra se bostan dok shljive ne popadaju`
:: :: ::
gliga79 4830 21.03.2009. 17:54 #104477

broj poruka: 4641
Normalno 4830 XFX. Nema sta tu da se razmislja. Mozes i Saphire neces da pogresis

RESISTANCE IS FUTILE

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647187.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs