Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
BSOD ...kako resiti problem?
STRANA 1 OD 1
2m4Y BSOD ...kako resiti problem? 20.03.2009. 16:53 T16289

status: user
broj poruka: 2353
...ovako, posle duzeg istrazivanja sam nasao da je BSOD koji se povremeno javlja, tj samo kad pokrenem vise WoW Clienta, je BSOD
0X000000D1 - IRQ_NOT_LESS_OR_EQUAL

Znam da je u pitanju neki problem sa IRQ i driverima, predpostavljam da je graficki driver, a mozda i zvuk, ali kako resiti, sa Driver Sweeperom sam obrisao sve zaostatke, i instalirao nove Catalyst 9.3 i opet isto?

Sta uraditi, ...najveci problem je sto mi se to i ranije desavalo na nVidia 8800GTS320, pa sam mislio da je do nje, sad ne znam sta je?

AMD 6400+ 64 X2
AMD 4870 512
Asus M2N-E SLi
2x1GB DDR II PQi 800MHz

Pozz...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 20.03.2009. 17:12 #104275

broj poruka: 12057

Zvanični podaci:
The system attempted to access pageable memory using a kernel process IRQL that was too high. The most typical cause is a bad device driver (one that uses improper addresses). It can also be caused by caused by faulty or mismatched RAM, or a damaged pagefile.

Ako je u pitanju Windows XP SP2, može biti da će ti SP3 rešiti problem, nekima jeste.
Takođe probaj sa jednom pločicom RAM-a.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

Pisko Jogunast PC 20.03.2009. 17:21 #104277

broj poruka: 6650
Bem` ga, to se nakad mnogo više dešavalo, ali je sisoje i VIA papazjanije poprilično nestalo sa tržišta, a i novije - od P4 ere - konfe i ploče imaju znatno širi spektar IRQ linija na raspolaganju. Ipak, nisu sve EXKLUZIVNE, tj, neke su deljene, tzv. deljeni resursi. Abit je recimo, na legendarnim pločama tačno navodio šta sa čime deli resurse pa kad bolje sabereš, jes` da imaš 5-6 PCI slotova, ali, mora pažljivo da se nabada šta sa čime hoće (recimo, više od 2 pci kartice znale su da izazivaju čudo u računaru). Ukratko, šta moš` da uradiš: da ručno prerazbucaš IRQ-e u BIOS-u (mora se imati malo znanja i nešto više razuma, ili, puno slobodnog vremena i konjsko pivo i živci), da promeniš mesta kartica u PCI slotovima, da isključiš gowanca koja ti ne trebaju a proždiru IRQ-e (serial i paralel portovi, razna qrad-palad integrisana na ploči koje ne koristiš...) tako da se samoj ploči ostavi više prostora za manevrisanje. Pošto dotična motherboarda neće to sama da uradi, resetuj postavke u bios-u ili podesi da OS upravlja IRQ-ima... pa probaj. Ovo sve, ako je memara ispravna, pošto i ona može biti uzrok nemogućnosti da se pristupi exkluzivno resursima, a ne samo klanje hardvera o kom sam piskarao gore.
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

2m4Y Re: Re: 20.03.2009. 17:23 #104279

Problem je sto mi vec jeste XP SP3, ...sve se svodi da je ili ploca ili RAM, pre ce biti ovo drugo, ...ah, ti racunari, ...preseli su mi vise za ovih 20god, xD

Tnx Bax, ...odprilike mi se smesi Vista ili 7!

Jos jedno pitanje, pre neki dan sam na nekom od threadova pitao za LPT na USB, tj imam jedan joypad na LPT koji je mnogo dobar, a ne mogu nigde naci kako prebaciti na USB, pa me zanima da li moze tako da radi, preko LPT -> USB adaptera?

U pitanju je PSX DualShock GamePad prepravljen za LPT, pozz...

::
:: Zvanični podaci
:: The system attempted to access pageable memory using a kernel process IRQL that was too high. The most typical cause is a bad device driver (one that uses improper addresses). It can also be caused by caused by faulty or mismatched RAM, or a damaged pagefile
:: Ako je u pitanju Windows XP SP2, može biti da će ti SP3 rešiti problem, nekima jeste
:: Takođe probaj sa jednom pločicom RAM-a
:: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: Hoping for the best but expecting the worst.
Pisko Kladionica 20.03.2009. 17:43 #104286

broj poruka: 6650
Ako koristi neke svoje drajvere, najverovatnije neće da može. U suprotnom, moraš da probaš, ima šanse.
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

Vaskev re 20.03.2009. 17:58 #104289

broj poruka: 1673
LPT -> USB, mislis na USB -> LPT posto se gleda od strane izvora ti sigurno nece raditi jer se radi o emulaciji LPT porta koja sluzi iskljucivo za povezivanje stampaca i tako se i prijavljuje u device manageru kao virtual printer port, da bi to radilo potreban je pravi LPT sa adresom 378h ili 278h kojima se moze direktno pristupiti. Jedino resenje je da kupis kontrolersku karticu koja na sebi ima pravi LPT port.

Slavuj ... 20.03.2009. 19:14 #104293

broj poruka: 2236
Meni je takva poruka iskaČala kad je memorija bila neispravna, pre oko 2 meseca. Od kako sam stavio novu, nijedan BSOD nisam video. XP3 takođe.

Kontrolni toranj
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Stripy Moje iskustvo 21.03.2009. 00:15 #104328

broj poruka: 4163
Ovu poruku IRQ_NOT_LESS_OR_EQUAL možete da povežete apsulutno sa BILO ČIME
Imao sam situacije gde se ova poruka javljala zbog
1. Virusa (5%)
2. Zamenjena ploča na računaru bez reinstalacije win-a (30%)
3. Loš drajver (10%)
4. Neispravna memorija (30%)
5. Neispravan procesor (5% i to su svi bili soket A)
6. Jednostavno win zreo za reinstalaciju (20%)
7. IRQ portovi itd (0%)

NEMOJ NA SILU, UZMI VEĆI ČEKIĆ!

2m4Y Re: Moje iskustvo 21.03.2009. 10:46 #104402

...pa ovako:

1. Moguce, posto mi je jedan javljao u memoriji, i nije mogao da izbrise, ali ne moguce da se to vuce vec godinu dana, od tad sam precesljao komplet sistem NOD32-kama raznim, par puta komplet format i sl.
2.Ovo bi moglo biti, ...jer sam imao problem sa napajanjem!
3.Koristim samo drivere sa oficijelnih sito-va
4.To je ono sto me muci, desavalo se da kad je u DualChanne, vraca inverzne podatke posle 40% (MemTest) a i nemoguce odrzati sistem stabilan, ali u SinglChannel nikad nije pravila probleme u testovima, ali cim nesto krene da zauzima memaru, tipa vise instanci WoW-a, eto ga BSOD
5.Koliko moze da bude neispravan procesor!?! ...ako je neispravan, ne verujem da bi ga pustili u prodaju, barem neko ko se bori za mesto (AMD) sa njihovom vrhunskom X2 serijom 6400+ BE
6.Instaliran pre 2 nedelje, iz razloga sto sam menjao grafu! Jbg, niesto mi govori kad promenis nesto sto koristi svoj driver, sredi sistem... Mada znam da nema potrebe...
7.IRQ portovi... Koliko se moze uticati na to, ...zar i posle 25+ godina PC-a, jos nisu naucili kako bi portovi trebali da se usaglase ?!? xD

Pozz...

:: Ovu poruku IRQ_NOT_LESS_OR_EQUAL možete da povežete apsulutno sa BILO ČIM
:: Imao sam situacije gde se ova poruka javljala zbo
:: 1. Virusa (5%
:: 2. Zamenjena ploča na računaru bez reinstalacije win-a (30%
:: 3. Loš drajver (10%
:: 4. Neispravna memorija (30%
:: 5. Neispravan procesor (5% i to su svi bili soket A
:: 6. Jednostavno win zreo za reinstalaciju (20%
:: 7. IRQ portovi itd (0%
:: NEMOJ NA SILU, UZMI VEĆI ČEKIĆ
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647187.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs