Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Kakav je zapravo uticaj CPU na GPU
STRANA 1 OD 1
irena007 Kakav je zapravo uticaj CPU na GPU 14.03.2009. 10:13 T16140

status: user
broj poruka: 329
AMD x2 5600+ 2800MHz, XFX 9800GTX+
3D vantage GPU score 7539
CPU SCORE 4175

AMD x2 5600+ 3200MHz, XFX 9800GTX+
3D vantage GPU score 7576
CPU SCORE 4896

INTEL E8500@ 4655MHz, XFX 9800GTX+
3D vantage GPU score 7548
CPU SCORE 9492

Po ovim rezovima (3D VANTAGE) GPU ima isti skor bez obzira na CPU.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
doca80 Re: Kakav je zapravo uticaj CPU na GPU 14.03.2009. 10:31 #102828

broj poruka: 3053
Pa ne znam sta ocekujes da ti neko drugi kaze,kad imas rezultate testova!?!?Athlon 5600+ i E8500 su 6 klasa razlike jedan od drugog,i nema smisla porediti ta dva procesora... Nego jedno offtopic pitanje,a sto se ti predstavljas zenskim nickom kad nisi zensko???

KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!!

:: AMD x2 5600+ 2800MHz, XFX 9800GTX
:: 3D vantage GPU score 753
:: CPU SCORE 4175
::
:: AMD x2 5600+ 3200MHz, XFX 9800GTX
:: 3D vantage GPU score 757
:: CPU SCORE 489
:: INTEL E8500@ 4655MHz, XFX 9800GTX
:: 3D vantage GPU score 754
:: CPU SCORE 949
:: Po ovim rezovima (3D VANTAGE) GPU ima isti skor bez obzira na CPU.
irena007 nick 14.03.2009. 10:46 #102833

broj poruka: 329
Imam i svoj nick ali sam zaboravio, nisam imao redovno internet sad imam adsl, pa smo kod drugarice otvorili nick na nju.
Mada neznam kako bih teme od irene prebacio na novi nick. Meni nick uopste nije vazan ali ako ce vama forumasima znaciti promenicemo.
pajsgudgud Možda želi da bude 14.03.2009. 10:47 #102835

broj poruka: 3742
:P
Mislim, dakle u opasnosti sam. Myspace&facebook free user!!!

doca80 Re: nick 14.03.2009. 10:58 #102837

broj poruka: 3053
Ma jok,ne smeta,samo sam se zapitao da nisi slucajno neki od `onih` sto vole da prave pometnju na forumu tako sto se registruju pod vise nick-ova pa pisu svasta... A ima takvih...i veoma brzo se provale...a oni to ni ne kontaju nego nastave kao da nista nije bilo...

KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!!

:: Imam i svoj nick ali sam zaboravio, nisam imao redovno internet sad imam adsl, pa smo kod drugarice otvorili nick na nju.
:: Mada neznam kako bih teme od irene prebacio na novi nick. Meni nick uopste nije vazan ali ako ce vama forumasima znaciti promenicemo.
Pisko Uticaj 14.03.2009. 11:09 #102839

broj poruka: 6650
Ovo je onako, poprilična zamka. Razlog je, što mi svi zdravorazumski očekujemo da proporcionalno parama, rastu i performanse, ali, nije tako. Ono što i sam vidiš a i druga merenja pokazuju, da postoje očiti `pragovi`, gde je do određene granice mala razlika između inače poprilično različitih (po snazi-efikasnosti) procesora, pa onda nastaje prag koji neki mogu a neki ne - da preskoče... a to se obično izražava kao dostatan ili ne procesor da podrži jaču grafičku karticu - ili uparene modele. Ukratko, šta god Intel-ovci mislili, stvarna prednost vidi se u ne baš velikom broju igara, i, samo ako se iskešira najskuplje + najskuplja grafika. U nekim mid-level kategorijama, lako je biti prepišan (i mnoooogo jeftinijim) athlonima, ili, tu negde (što je opet, za nerviranje s obzirom na generaciju procesora i uložene pare). Često u igru ulazi i količina memorije + količina video memorije.... tako da ono što mnogi očekuju, da će upucavanjem para samo u brži procesor - ili njegovim ceđenjem do daske, dobiti neki hyper-skok, obično bude zayeb.
Istina je da, naše mukotrpno skupljene pare, uložene u hardver, ruiniraju neki tamo katastrofalno napisani i nikako optimizovani software-i zvani PC igre, time što ga ne koriste pravilno (dokaz je razlika u snazi procesora koja se u igri ne reflektuje) ili nikako.
Ali, to je tako. Zato, uvek je pametno biti pametan: skoncentrisati se na suštinu podataka kojima se zatrpavamo, realnim pokazateljima, ne nasedati na razne euforične izjave tipa: razbio, oduvao, dva puta brži... kad ono cvrc... jes` brži, ali u čemu? I kupovati ono što je best-buy a dostatno. Ne plaćati 2x ili 3x više para do 10% performansi...
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

KaiserSoze Re: Uticaj 14.03.2009. 12:14 #102848

broj poruka: 568
Samo dve reči...
ALAL VERA !
Koncizno do koske, prava poruka na pravom mestu !

Pozz.

:: Ovo je onako, poprilična zamka. Razlog je, što mi svi zdravorazumski očekujemo da proporcionalno parama, rastu i performanse, ali, nije tako. Ono što i sam vidiš a i druga merenja pokazuju, da postoje očiti `pragovi`, gde je do određene granice mala razlika između inače poprilično različitih (po snazi-efikasnosti) procesora, pa onda nastaje prag koji neki mogu a neki ne - da preskoče... a to se obično izražava kao dostatan ili ne procesor da podrži jaču grafičku karticu - ili uparene modele. Ukratko, šta god Intel-ovci mislili, stvarna prednost vidi se u ne baš velikom broju igara, i, samo ako se iskešira najskuplje + najskuplja grafika. U nekim mid-level kategorijama, lako je biti prepišan (i mnoooogo jeftinijim) athlonima, ili, tu negde (što je opet, za nerviranje s obzirom na generaciju procesora i uložene pare). Često u igru ulazi i količina memorije + količina video memorije.... tako da ono što mnogi očekuju, da će upucavanjem para samo u brži procesor - ili njegovim ceđenjem do daske, dobiti neki hyper-skok, obično bude zayeb
:: Istina je da, naše mukotrpno skupljene pare, uložene u hardver, ruiniraju neki tamo katastrofalno napisani i nikako optimizovani software-i zvani PC igre, time što ga ne koriste pravilno (dokaz je razlika u snazi procesora koja se u igri ne reflektuje) ili nikako
:: Ali, to je tako. Zato, uvek je pametno biti pametan: skoncentrisati se na suštinu podataka kojima se zatrpavamo, realnim pokazateljima, ne nasedati na razne euforične izjave tipa: razbio, oduvao, dva puta brži... kad ono cvrc... jes` brži, ali u čemu? I kupovati ono što je best-buy a dostatno. Ne plaćati 2x ili 3x više para do 10% performansi..
:: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner Mislim sta reci... 14.03.2009. 12:22 #102852

broj poruka: 7769
Da si umesto procesora zabo jacu grafiku u igrama bi se to itekako osetilo...
Da umesto bolje grafike u racunar zabodes bolji procesor i vise memorije programi i sistem ce biti drasticno ubrzani i to je tuzna istina koju vecina klinaca ovde na forumu ne moze da razume.

Dakle u zavisnosti od onoga za sta mislis da koristis racunar prerasporedjujes novce sa procesora i memorije na grafiku i obrnuto.

Ovo vazi za sve sem za pumpare to jest one sa puno para i malo mozga koji ne balansiraju nego bez razmisljanja uzmu sve najskuplje (ali ne uvek i najbolje) i to plate visestruko skuplje (kao sto je to Pisko naveo) zarad 10-20% veceg framerate-a u iskljucivo igrama.

Profi graficke stanice ne ubrajam u sve ovo jer je to nesto sto pravi pare pa itekako ima smisla da sve bude vrhunsko, mada iskreno to skoro neces videti posto je to sada privilegija samo onih koji se bave profesionalnom animacijom sto filmova sto spotova i te sprave kostaju cirka 30.000-100.000E i na njima se modeliranje radi realnom vremenu i sve u fulu. Grafika za tako nesto je velicine komode za TV prijemnik.

Tomato Republic Of Serbia !!!

P.S. Ako je samo igranje u pitanju bolje je kupiti konzolu nego dati 400E samo za grafulju.
gile23 Re: Mislim sta reci... 14.03.2009. 12:56 #102862

broj poruka: 9121
Mora da se napravi neki sklad u konfiguraciji, znaci ne mozes ti da sines graficku od 150 evra i neki proc od 50 evra, bolje daj po 100 evra za proc i graficku, mozda ce se u igrama smanjiti fps, ali ne preterano, ali ce se zato aplikacije, sistem i sve drugo ubrzati. A sad je doslo takvo vreme da kao sto Abner vise se isplati kupi Sony 3 kome ce samo igre morati da se placaju (mogu i na drugi nacin da se nabavljaju), za razliku od racunara koji si platio sad 1000 evra i ocekujes da ce da tera ogroman broj igara kao i Sony 3 u full detaljima 3 godine, to se na racunaru nikad nece desiti za razliku od Sony-a, vecina igara na takvim nekim kompovima ce raditi u full-u maksimalnih godinu dana, do tad ce ili izaci neka jaca graficka, proc, neki novi standard koji zahteva promenu nekih delova racunara, ali sve ovo nije slucaj kod Sony-a ili neke druge konzole, a sto se tice Wii vecini ljudi to izgleda decije, jedan moj burazer je to testirao 5 dana, kaze da se retko kada zabavljao kao tada.

Pozdrav!

:: Da si umesto procesora zabo jacu grafiku u igrama bi se to itekako osetilo..
:: Da umesto bolje grafike u racunar zabodes bolji procesor i vise memorije programi i sistem ce biti drasticno ubrzani i to je tuzna istina koju vecina klinaca ovde na forumu ne moze da razume
:: Dakle u zavisnosti od onoga za sta mislis da koristis racunar prerasporedjujes novce sa procesora i memorije na grafiku i obrnuto
:: Ovo vazi za sve sem za pumpare to jest one sa puno para i malo mozga koji ne balansiraju nego bez razmisljanja uzmu sve najskuplje (ali ne uvek i najbolje) i to plate visestruko skuplje (kao sto je to Pisko naveo) zarad 10-20% veceg framerate-a u iskljucivo igrama
:: Profi graficke stanice ne ubrajam u sve ovo jer je to nesto sto pravi pare pa itekako ima smisla da sve bude vrhunsko, mada iskreno to skoro neces videti posto je to sada privilegija samo onih koji se bave profesionalnom animacijom sto filmova sto spotova i te sprave kostaju cirka 30.000-100.000E i na njima se modeliranje radi realnom vremenu i sve u fulu. Grafika za tako nesto je velicine komode za TV prijemnik
:: Tomato Republic Of Serbia !!!
:: P.S. Ako je samo igranje u pitanju bolje je kupiti konzolu nego dati 400E samo za grafulju
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
skar Re: Re: Mislim sta reci... 16.03.2009. 09:09 #103302

broj poruka: 3992
dobro za taj sklad si u pravu..
ali ja upravo imam grafu koja me je izasla 150e(4850)i cpu od 50(5000+)
i nemogu reci da mi igre rade lose i ni da mi je komp spor...sve ide lepo kao podmazano

rad je od coveka napravio majmuna

:: Mora da se napravi neki sklad u konfiguraciji, znaci ne mozes ti da sines graficku od 150 evra i neki proc od 50 evra, bolje daj po 100 evra za proc i graficku, mozda ce se u igrama smanjiti fps, ali ne preterano, ali ce se zato aplikacije, sistem i sve drugo ubrzati. A sad je doslo takvo vreme da kao sto Abner vise se isplati kupi Sony 3 kome ce samo igre morati da se placaju (mogu i na drugi nacin da se nabavljaju), za razliku od racunara koji si platio sad 1000 evra i ocekujes da ce da tera ogroman broj igara kao i Sony 3 u full detaljima 3 godine, to se na racunaru nikad nece desiti za razliku od Sony-a, vecina igara na takvim nekim kompovima ce raditi u full-u maksimalnih godinu dana, do tad ce ili izaci neka jaca graficka, proc, neki novi standard koji zahteva promenu nekih delova racunara, ali sve ovo nije slucaj kod Sony-a ili neke druge konzole, a sto se tice Wii vecini ljudi to izgleda decije, jedan moj burazer je to testirao 5 dana, kaze da se retko kada zabavljao kao tada
:: Pozdrav
:: :: Da si umesto procesora zabo jacu grafiku u igrama bi se to itekako osetilo..
:: :: Da umesto bolje grafike u racunar zabodes bolji procesor i vise memorije programi i sistem ce biti drasticno ubrzani i to je tuzna istina koju vecina klinaca ovde na forumu ne moze da razume
:: ::
:: :: Dakle u zavisnosti od onoga za sta mislis da koristis racunar prerasporedjujes novce sa procesora i memorije na grafiku i obrnuto
:: :: Ovo vazi za sve sem za pumpare to jest one sa puno para i malo mozga koji ne balansiraju nego bez razmisljanja uzmu sve najskuplje (ali ne uvek i najbolje) i to plate visestruko skuplje (kao sto je to Pisko naveo) zarad 10-20% veceg framerate-a u iskljucivo igrama
:: :: Profi graficke stanice ne ubrajam u sve ovo jer je to nesto sto pravi pare pa itekako ima smisla da sve bude vrhunsko, mada iskreno to skoro neces videti posto je to sada privilegija samo onih koji se bave profesionalnom animacijom sto filmova sto spotova i te sprave kostaju cirka 30.000-100.000E i na njima se modeliranje radi realnom vremenu i sve u fulu. Grafika za tako nesto je velicine komode za TV prijemnik
:: :: Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: P.S. Ako je samo igranje u pitanju bolje je kupiti konzolu nego dati 400E samo za grafulju
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647187.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs