Imam maticnu plocu BIOSTR tf 560 a2+, graficku kartu xfx 9800gtx+. Po default PCI VGA palette snoop je DISABLE i tada nemam ama bas nista sem crnog ekrana. Problem je resen ubadanjem druge graficke i podesavanje opcije PCI VGA palette snoop na ENABLE. Interesuje me sta tacno znaci opcija PCI VGA palette snoop, mada nagadjam nesto oko palete boja ali... Dali je ovo uobicajen slucaj sa 9800gtx+ karticom.
na DISABLE, najverovatnije je bugovita ploca, sto nije nista cudno za Biostar. PCI ti ovde ukazuje na stari PCI a ne na PC Express grafiku, pa nema ama bas nikakve veze sa tvojom grafikom...stavi novi BIOS
imam zadnju verziju biosa koji je nazalost od prosle godine(biostar sajt), ako postavim na DISABLE dobijam crn ekran, ne pomaze ni reset niti bilo sta drugo sem umetanje druge grafike i podesavanje na ENABLE za palette snoop.
Pomiri se sa tim,ostavi tako kako radi i ne lupaj glavu previse o tome zasto,kako... Biostar je jedna sasvim pristojna firma,koja pravi sasvim pristojne maticne ploce koje u nekom nizem i srednjem cenovnom rangu pruzaju malo vise od konkurentskih firmi u ISTOJ cenovnoj klasi. Jedina mana im je povremena bugovitost,i to samo poneki model ploca T ili TF serije,ali to ti nece smetati u svakodnevnom radu...
KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!!
:: imam zadnju verziju biosa koji je nazalost od prosle godine(biostar sajt), ako postavim na DISABLE dobijam crn ekran, ne pomaze ni reset niti bilo sta drugo sem umetanje druge grafike i podesavanje na ENABLE za palette snoop :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647187. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.