Kada povežem s-video to scart kablom slika je crno bela, od početka do kraja (od POSTa do učitavanja OSa) pri čemu se kada uđe u Windows XP SP3 desi da se slika na tvu potpuno izgubi. Elem, uz grafičku je stigao ovakav adapter http://i4.ebayimg.com/03/i/000/7b/e2/7691_1.JPG a ja na tvu imam ili činč ili skart kao opciju, tako da nemam pojma šta da radim. U stvari najviše me zbunjuje to što je slika crno bela dok je slika sa druge grafičke ok, odnosno ima boja uvek i svuda... Druga stvar, jel moguće naštelovati sliku da ide preko celog ekrana bez da se preliva ili da bude uokvirena, probao sam sa TVToolom sve opcije, uglavnom se pola njih završava restartom jer se izgubi slika mada stabilno radi pri 720x576 čini mi se, iako se slika preliva sa svih strana pa recimo titl filma nekad nema prvo i poslednje slovo što ponekad ume da ide na onu stvar. Obe grafičke su Nvidia i obe imaju tvout i d-sub, pri čemu je ova koja radi starija a ova koja daje crno belu sliku novija.
Spojeni su Luma i Chroma...stavi 4/7 pin S-video direktno na neski SCART koji ima isti S-video a ne chinch i dobices boju...dakle ili S-video na S-video na TV ili SCART koji ima S-video a ne koristi japanac adaptere
to se desavalo mnogima. Sve se to moze prepraviti ali ako te mrzi da tumacis shemu ako si iz BGa imas u Balkanskoj TC radnju SILKEN (www.silken.co.yu) gde radi jedan vrlo fini i dobar inzenjer Radomir Gajic i drzi svakojake kablove i adaptere, on ce ti sigurno pomoci da sve resis na najjednostavniji i najjeftiniji nacin :)
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647187. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.