Razlika je u kvalitetu slike i brzini odziva. TN je svakako inferiornija tehnologija, koja ima losiju sliku, ali je vazilo da ima bolji odziv. Medjutim stvari se menjaju pa se vec pojavljuju i brzi PVA monitori. Ne znam tacno za tog Sony-ja ali Samsung 970p pva-monitor ima odziv 6ms sto je bilo nezamislivo doskora! Najbolje ti je da odes i licno pogledas kako izgleda prikaz jer po meni kod kupovine tft-a dosta je bitan i subjektivni stav. Ali svakako uporedi TN i PVA (i to najbolje ako mozes jedan pored drugog da nadjes recimo neki TN samsung i ovaj 970p), i videces da tu nema dileme, razlika je velika (u korist PVA naravno). Losija strana PVA je kao sto mozes da pretpostavis - cena :)
Prvo hvalavam na odgovoru.Posto ste mi Vi jedini odgovorili verovatno ste upoznati sa problematikom.Upoznat sam sa Samsungom 970P i ja sam dosao na ideju da upredim monitore na licu mesta.Ono sto mi je zasmetalo kod Sasunga je njegova nesposobnost da pokaze truecolor paletu ,prikaz boja vrsi sa 18 bitnom preciznoscu tako da mi deluje nekako isprano,pogotovo sto sam naviknut vec dve godine na moj NEC LCD monitor koji ima fantasticne boje .Neznam koliko bi mi to smetalo u realnom radu?Na drugoj strani ima odlican ugao gledanja.Uporedjivao sam i Samsung 214T koji je fantastican u svim disciplinama veoma blizu CRT monitoru,jedino sto nije fantasticno kod njega je njegova cena od 999 evra doduse je 21 inc.Posto mi je sada jasnija razlika u panelima verovatno cu se odluciti lakse za narednu kupovinu.
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647263. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.