Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
VGA (d-sub) uticnica na zid
STRANA 1 OD 1
nzbplanet VGA (d-sub) uticnica na zid 04.03.2009. 16:56 T15911

status: user
broj poruka: 16

Potrebna mi je mala pomoc,

Kako trenutno renoviram stan resio sam da sve kablove (audio, video, kablovska ... itd) provucem kroz pod odnosno da na nekoliko mesta u stanu imam razlicite ulaze/izlaze

problem je sto jedino ne mogu da pronadjem VGA zidnu uticnicu ili modul za modularni suko utikac. Ovo bi ustvari sluzilo kao produzni VGA kabl za vezu izmedju kompa i TV-a.

Ima li neko od vas iskustva ili ...

Hvala i pozdrav!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
nomemory U principu... 04.03.2009. 17:02 #100687

broj poruka: 251
Možeš D-sub utičnicu sa stare ploče ili grafičke da iskoristiš ali pazi VGA je analogni signal i dužina kabla(obzirom da je komponentni) mogla bi jako da utiče na kvalitet slike.

nzbplanet ... 04.03.2009. 17:05 #100689

D-sub uticnica nije problem ... tj. kupio bih kvalitetniji kabl do 10 metara sa uticnicama ..
Problem je kako to da uglavim na zid medju ostale dzekove (3x struja, 1 modul za audio, 2 x kablovska)

nomemory Iskombinuj... 04.03.2009. 17:19 #100690

broj poruka: 251
Imas one multi uticnice(dođu i plastike za pokrivanje praznih) pa na nju D-sub. Možda se neko neće složiti ali kabal u zidu oklopi alum. folijom i uzemlji.

drzacomp hm 04.03.2009. 18:47 #100722

broj poruka: 359
meni se nesto ne svidja ideja da se jaka struja `mesa` sa slabom strujom, tj. da ti ne pravi smetnje na instalacijama koje nisu 220V? Ja bih to odvojio bar 10-20 cm. Mislim da bi trebalo da se konsultujes sa nekim profesionalcem.
znam da ovo nije odgovor na tvoje pitanje, ali sta ces, kad ne mogu da cutim!
pozz
nzbplanet ... 05.03.2009. 00:17 #100803

mislim da nece smetati ako su blizu ... isto bi strujni kabl do kucista smetao kablu za monitor ...

Hvala u svakom slucaju!
nzbplanet ... 05.03.2009. 22:56 #100934

snasao sam se

btw, ako nekog interesuje, firma Kanibal pravi po narudzbini ove uticnice za zid

Pozdrav!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647187.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs