Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Samsung 959NF problem
STRANA 1 OD 1
He6ojwa Samsung 959NF problem 02.03.2009. 23:31 T15859

status: user
broj poruka: 5
Imam Samsung 959NF i u poslednje vreme se javlja problem koji bas ne znam strucno kako se naziva. Naime, dok je bilo koja slika na ekranu preko ukrana prelaze kao neke jedva vidljive linije (kao kada se kamerom snima TV pa nije podesena Hz). Gledano iz daljine to je potpuno neuocljivo, ali kada se gleda izbliza (normalan rad) primecuje se. Moze sasvim normalno da se radi, ali je problem sto to, da nazovem osciliranje, uzasno iritira oci nakon duzeg rada.

Pokusao sam sa promenama rezolucije, hercaze, drajvera, vrste prikljucka - uvek isto !

Ima li neko predstavu o cemu se radi ? Da li ima pomoci ili je jednostavno vreme za novi monitor ?

p.s. ovaj model ima Sonijev Trinitron ekran
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE ??? 02.03.2009. 23:45 #100357

broj poruka: 5710
Da li su te linije bele i ukuso sleva na desno pod nekim uglom od oko 25 stepeni???

A N G E L

He6ojwa ... 02.03.2009. 23:51 #100358

ne, potpuno su horizontalne i nemaju boju, tj samo se `talasa` slika, da tako kazem

Slavuj ... 03.03.2009. 00:01 #100359

broj poruka: 2236
Koje je godište monitor i gde je proizveden ?

Glavni štab.
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
He6ojwa ... 03.03.2009. 00:13 #100362

2004, Taiwan
Slavuj ... 03.03.2009. 00:39 #100364

Je l` se izobličava tekst na mestima prolaza tih linija ?

Da li odjednom ekran prelazi gomila tih linija ili jedna po jedna ?

Da li boje, osvetljaj, fokus ili konvergencija prave neke promene dok te linije prolaze, neposredno u njihovoj blizini ?

Da li si ranije imao ikakvih problema sa tim monitorom ? Nosio ga u servis iz ma kog razloga ?

Glavni štab.
He6ojwa ... 03.03.2009. 00:46 #100367

Kao sto rekoh, te linije vise izgledaju kao neka oscilacija. Prolaze od vrha ekrana ka dnu (recimo 5-10 tih talasica), kada dodju do dna onda ponovo.

Zanimljivo je sto se ne desava to stalno, ali dosta cesto da.

Osim tog `talasanja` nema nikakvih drugih promena slike.

Nikada nikakvih problema, cak sam prezadovoljan sa njim, ali eto sada ovo. Od kada je kupljen nije napustio sto na kome stoji :)
Slavuj ... 03.03.2009. 00:53 #100368

Neispravna grafička ?

Znam da taj model ima raznih boljki, iako je Diamondtron i ima jezivo dobre boje itd.

Takvu kao tvoju još uvek nisam video, a video sam jedno 15 959NF-ova sa 18 različitith mana.

Glavni štab.
gilopile Re: Samsung 959NF problem 03.03.2009. 07:53 #100381

broj poruka: 9459

Ako si skoro iskljucivao signalni kabel od monitora ka graphi,onda budi siguran da se nije upleo sa strujnim,pa zbog toga vrlo cesto hoce da se pojavljuju horiz.linije.Sve to lepo razmrsi i raskrci,pa onda probaj.Pokusaj i pri ukljucenim racunarom lagano da pomeras signalni kabel,i vidi da li se linije pojacavaju,smanjuju...Ako ja to ok,onda je neispravan horizontalna sinhronizacija u monitoru.
Mislim da je grafa ispravna.

:: Imam Samsung 959NF i u poslednje vreme se javlja problem koji bas ne znam strucno kako se naziva. Naime, dok je bilo koja slika na ekranu preko ukrana prelaze kao neke jedva vidljive linije (kao kada se kamerom snima TV pa nije podesena Hz). Gledano iz daljine to je potpuno neuocljivo, ali kada se gleda izbliza (normalan rad) primecuje se. Moze sasvim normalno da se radi, ali je problem sto to, da nazovem osciliranje, uzasno iritira oci nakon duzeg rada
::
:: Pokusao sam sa promenama rezolucije, hercaze, drajvera, vrste prikljucka - uvek isto
:: Ima li neko predstavu o cemu se radi ? Da li ima pomoci ili je jednostavno vreme za novi monitor
:: p.s. ovaj model ima Sonijev Trinitron ekra
He6ojwa ... 04.03.2009. 10:36 #100642

Razmrsio kablove i nema promene. Jedina stvar, sto se struje tice, je sto kabl do graficke i struja za manoitor idu paralelno do kucista, ali tako je bilo i ranije, pre nego sto se problem pojavio.

Sto se same graficke tice, imao sam slican problem na poslu, ali su linije bile mnogo vidljivije i regovale su na uredjaje prikljucene na usb (prim. mis). Tada je graficka bila u pitanju i to je sredjeno novom.Mislim da ovde to nije slucaj.
Slavuj ... 04.03.2009. 10:42 #100643

Ja mislim da, ako te mrzi da ubacuješ i isprobavaš drugu grafičku, što je oko 6 minuta posla, onda treba da odneseš monitor u neki servis, pošto nisam video da se problemi rešavaju samo voljom.

Pre toga probaj da promeniš drajvere za grafičku. I, o kojoj se karti radi ?

Eventualno, pre sledećeg uključivanja, ostavi samo miša, tastaturu, VGA kabl i gajtan od napajanja priključene, možda neka TV karta ili modem unose smetnje...

Glavni štab.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647187.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs