Imam Samsung 959NF i u poslednje vreme se javlja problem koji bas ne znam strucno kako se naziva. Naime, dok je bilo koja slika na ekranu preko ukrana prelaze kao neke jedva vidljive linije (kao kada se kamerom snima TV pa nije podesena Hz). Gledano iz daljine to je potpuno neuocljivo, ali kada se gleda izbliza (normalan rad) primecuje se. Moze sasvim normalno da se radi, ali je problem sto to, da nazovem osciliranje, uzasno iritira oci nakon duzeg rada.
Pokusao sam sa promenama rezolucije, hercaze, drajvera, vrste prikljucka - uvek isto !
Ima li neko predstavu o cemu se radi ? Da li ima pomoci ili je jednostavno vreme za novi monitor ?
Ako si skoro iskljucivao signalni kabel od monitora ka graphi,onda budi siguran da se nije upleo sa strujnim,pa zbog toga vrlo cesto hoce da se pojavljuju horiz.linije.Sve to lepo razmrsi i raskrci,pa onda probaj.Pokusaj i pri ukljucenim racunarom lagano da pomeras signalni kabel,i vidi da li se linije pojacavaju,smanjuju...Ako ja to ok,onda je neispravan horizontalna sinhronizacija u monitoru. Mislim da je grafa ispravna.
:: Imam Samsung 959NF i u poslednje vreme se javlja problem koji bas ne znam strucno kako se naziva. Naime, dok je bilo koja slika na ekranu preko ukrana prelaze kao neke jedva vidljive linije (kao kada se kamerom snima TV pa nije podesena Hz). Gledano iz daljine to je potpuno neuocljivo, ali kada se gleda izbliza (normalan rad) primecuje se. Moze sasvim normalno da se radi, ali je problem sto to, da nazovem osciliranje, uzasno iritira oci nakon duzeg rada :: :: Pokusao sam sa promenama rezolucije, hercaze, drajvera, vrste prikljucka - uvek isto :: :: Ima li neko predstavu o cemu se radi ? Da li ima pomoci ili je jednostavno vreme za novi monitor :: :: p.s. ovaj model ima Sonijev Trinitron ekra ::
Razmrsio kablove i nema promene. Jedina stvar, sto se struje tice, je sto kabl do graficke i struja za manoitor idu paralelno do kucista, ali tako je bilo i ranije, pre nego sto se problem pojavio.
Sto se same graficke tice, imao sam slican problem na poslu, ali su linije bile mnogo vidljivije i regovale su na uredjaje prikljucene na usb (prim. mis). Tada je graficka bila u pitanju i to je sredjeno novom.Mislim da ovde to nije slucaj.
Ja mislim da, ako te mrzi da ubacuješ i isprobavaš drugu grafičku, što je oko 6 minuta posla, onda treba da odneseš monitor u neki servis, pošto nisam video da se problemi rešavaju samo voljom.
Pre toga probaj da promeniš drajvere za grafičku. I, o kojoj se karti radi ?
Eventualno, pre sledećeg uključivanja, ostavi samo miša, tastaturu, VGA kabl i gajtan od napajanja priključene, možda neka TV karta ili modem unose smetnje...
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647187. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.