Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Ati x1550
STRANA 1 OD 1
rakarakija Ati x1550 02.03.2009. 17:11 T15846

status: user
broj poruka: 32
Pozdrav,

imam problem sa ovom grafickom!!!!
prvi je to sto u ati catalyst prikazuje da imam 512 mb na grafickoj alinigde nisam nasao ovu graficku sa 512mb a drugi je da li je moguce da zbog zagrevanja moze da poblesavi i da li da kupijem cooler,posto se greje nenormalno zbog cega dolazi do problema,naravno bolji ili novu graficku inace ona radi perfektno na jacoj rezoluciji(1280x800) sto mislim da je njoj maximum sto moze da izvuce bez seckanja.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 02.03.2009. 17:32 #100233

broj poruka: 12057

Postoje modeli sa 512 MB, evo jednog:
http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleid=2098&page=1

Naravno da su mogući problemi usled pregrevanja. Koje su temperature u pitanju ?
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

pufi re 02.03.2009. 17:41 #100236

broj poruka: 2196
ta kartica sto ti imas ima 256 ili 128MB a to sto ti vidi 512 to je u pitanju TURBO CASH !!!

BIOSTAR THE WAY OF LIFE

GIGABYTE JE ĐUBRE,NUKLEARNI OTPAD!!!!!!!!!!

lllo Re: Ati x1550 02.03.2009. 17:44 #100237

broj poruka: 319
:: Pozdrav
::
:: imam problem sa ovom grafickom!!!
:: prvi je to sto u ati catalyst prikazuje da imam 512 mb na grafickoj alinigde nisam nasao ovu graficku sa 512mb::

Proizvodjac, model? Postoje modeli sa 512 MB memorije.

:: a drugi je da li je moguce da zbog zagrevanja moze da poblesavi i da li da kupijem cooler,posto se greje nenormalno zbog cega dolazi do problema:

Uocio si probleme pri radu graficke ili mislis da visoka temperatura moze da ih izazove?

Visoka temperatura grafickoj kartici nece smetati (osim ako je izasla falicna iz fabrike), jer je je proizvedena i testirana po odredjenim standardima - obicno se slabiji modeli nesto vise zagrijavaju, ali u granicama koje su inzenjeri predvidjeli, tako da ne treba da brines.

Ako imas pasivno hladjenje, mozes da kupis obican (`sistemski`) kuler, koji se inace montira u kucista, i postavis ga na postojecu `resetku` za hladjenje graficke. Temperatura pada do 20%.

Ako tvoja kartica stvarno lose radi zbog visoke temperature, onda je vrati (ako mozes) ili kupi novu.

Imao sam jednu 6800 GS koja je proizvodila temp kao vulkan u toku erupcije - prst nijesam mogao da drzim sa donje strane GPU niti jedan jedini sekund, ali jos uvijek radi besprekorno u (sada vec) trecoj konfiguraciji.

rakarakija Re: Re: 02.03.2009. 17:47 #100239

:: Postoje modeli sa 512 MB, evo jednog
:: http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleid=2098&page=
:: Naravno da su mogući problemi usled pregrevanja. Koje su temperature u pitanju
:: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: Hoping for the best but expecting the worst.

ne nije ta ova je drugacija mislim da je to sto je rekao da je na turbo cashu a temperaturu moram da izmerim ali kako :(
doca80 Re: Re: Re: 02.03.2009. 17:48 #100240

broj poruka: 3053
Everest ultimate skini installiraj i ocitace ti sve temperature

KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!!

:: ::
:: ne nije ta ova je drugacija mislim da je to sto je rekao da je na turbo cashu a temperaturu moram da izmerim ali kako :(
rakarakija Re: Re: Ati x1550 02.03.2009. 17:51 #100241

:: :: Pozdrav
:: :: imam problem sa ovom grafickom!!!
:: :: prvi je to sto u ati catalyst prikazuje da imam 512 mb na grafickoj alinigde nisam nasao ovu graficku sa 512mb::
:: Proizvodjac, model? Postoje modeli sa 512 MB memorije
:: :: a drugi je da li je moguce da zbog zagrevanja moze da poblesavi i da li da kupijem cooler,posto se greje nenormalno zbog cega dolazi do problema:
:: Uocio si probleme pri radu graficke ili mislis da visoka temperatura moze da ih izazove
:: Visoka temperatura grafickoj kartici nece smetati (osim ako je izasla falicna iz fabrike), jer je je proizvedena i testirana po odredjenim standardima - obicno se slabiji modeli nesto vise zagrijavaju, ali u granicama koje su inzenjeri predvidjeli, tako da ne treba da brines
:: Ako imas pasivno hladjenje, mozes da kupis obican (`sistemski`) kuler, koji se inace montira u kucista, i postavis ga na postojecu `resetku` za hladjenje graficke. Temperatura pada do 20%.
:: Ako tvoja kartica stvarno lose radi zbog visoke temperature, onda je vrati (ako mozes) ili kupi novu.
:: Imao sam jednu 6800 GS koja je proizvodila temp kao vulkan u toku erupcije - prst nijesam mogao da drzim sa donje strane GPU niti jedan jedini sekund, ali jos uvijek radi besprekorno u (sada vec) trecoj konfiguraciji

imam cooler evo je ta kartica

http://www.overclockersclub.com/reviews/powercolor_ati_radeon_x1550_/
lllo 02.03.2009. 18:09 #100246

broj poruka: 319

Imas li ti bilo kakvih problema sa tom karticom?

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647187.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs