Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Da li cu izgubiti kvalitet slike?
STRANA 1 OD 2  
SkyFire Da li cu izgubiti kvalitet slike? 25.02.2009. 00:07 T15731

status: user
broj poruka: 18472
Ako provucem oko 20 m kabla iz S Video izlaza graficke karte do televizora sve to preko skarta na tv?Hocu da pustim neke HD snimke na TV-u u drugoj sobi.Vredi li da se cimam? Ako ce slika biti znj necu ni da pravim kabal!

I Want to believe - The truth is out there

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MilosNBG ... 25.02.2009. 00:28 #99111

broj poruka: 1586
Pa znas kako... Izgubices na kvalitetu slike, dobices malo shuma u slici a koliko to je vec pravo pitanje... Kablove koje sam radio do sada bili su do 10 metara, ruku na srce kupovao sam prilicno kvalitetne kablove i nije bilo problema sa kvalitetom... Cenim da uz kvalitetan kabel neces mnogo izgubiti, vecina tv-a ima predpojacavac na Scart-u ili chinchevima tako da ce signala sigurno biti samo je pitanje koliko ce suma da unese sam kabel i da ga tv pojaca.

napravi probu sa najjeftinijim kablom koji mozes da nadjes da ne bacas pare na kvalitetan a da ispadne da lose radi pa vidi kakva ce slika sa njim biti, tako sam bar ja radio kada sam prvi put dobio zahtev za kabel duzine 10m.

Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!

Pisko Mnogo je, kume 25.02.2009. 00:30 #99112

broj poruka: 6650
To je poprilična daljina-dužina kabla. Ja sam se propisno namučio da nađem kvalitetan od 5m.... pa ti vidi. Degradacija signala je neminovna, samo je pitanje koliko je to. Nisam ni video da se prodaju te dužine, mada, definitivno postoje kombinacije gde se spajaju monitori - tv-i po fukićima i sličnim okupljalištima, znači, može, samo koliko kvalitetno. Jedini pravi savet od mene: nema jeftino a dobro. A, čini mi se da se svojevremeno ovde na forumu tražilo rešenje i da je neko ostavio par adresa u Bg gde prave kabliće, pa pročešljaj.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

Ognjeni ... 25.02.2009. 00:32 #99114

broj poruka: 4521
Jel bi ista varijanta bila i za HDMI kabl od nekih 10-ak m ?

Ajd uzdravlje

rasha44 Mislim da je bolji komposite kabl 25.02.2009. 00:34 #99116

broj poruka: 1492
Ne mogu da garantujem, jer nisam probao, ali mislim da bi na tu dužinu manje gubio sa Composite kablom umesto S-video.

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

SkyFire Jasno je meni.. 25.02.2009. 00:36 #99117

Da cu ja da izgubim u kvalitetu ali koliko?To je ono sto me kopka?Srecom nije LCD TV tako da ce se sum manje primetiti.Znam da je i duzina kabla ja ko velika ali mi je potrebna jer moram iz sobe kroz celu duzinu hodnika po uz zidove da idem da bi dosao do TV-a.Mislim taj put je vecinom zbog estetike da se kablovi nebi videli i da nebi isli na sred sobe!Inace kabal se sece na duzinu tako da njega mogu uzeti koliko hoces.Izlaz cincevi i to je to!Cini mi se da nije neki kvalitet sad bas ali sta je tu je,ovde nema bolje!

SkyFire ... 25.02.2009. 00:40 #99122

Ne znam dal mogu da nadjem ovde kompozitni koaksialni kabal.I da nadjem nema sanse da postoji ta duzina!

nomemory Re: ... 25.02.2009. 01:20 #99129

broj poruka: 251

:: Ne znam dal mogu da nadjem ovde kompozitni koaksialni kabal.I da nadjem nema sanse da postoji ta duzina
::
:

Možeš, pravio sam od 15m i na CRT TV slika je bila odlicna iako su kablovi bili sumnjivog kvaliteta.
Kablovi sa S-Video na Scart ustvari vode Composite signal.
SkyFire Re: Re: ... 25.02.2009. 01:49 #99137

To sam ja i hteo..Znaci nista,sutra se kupuje kabal pa cemo da vidimo.

:: :: Ne znam dal mogu da nadjem ovde kompozitni koaksialni kabal.I da nadjem nema sanse da postoji ta duzina
:: ::
:: :
:: Možeš, pravio sam od 15m i na CRT TV slika je bila odlicna iako su kablovi bili sumnjivog kvaliteta
:: Kablovi sa S-Video na Scart ustvari vode Composite signal.
gilopile Re: Re: ... 25.02.2009. 02:00 #99140

broj poruka: 9459

Ma da,koliko sam ih vukao po raznim lokalima,pa cak i Merka**r video nadzor,kablici po cirka 100 m,pa sve sljaka ko zmaj.
Slobodno uzmi neki osrednji oklopljeni audio/video kabel,zalemi mu cinceve i ima da radi prva liga.

:: :: Ne znam dal mogu da nadjem ovde kompozitni koaksialni kabal.I da nadjem nema sanse da postoji ta duzina
:: :
:: Možeš, pravio sam od 15m i na CRT TV slika je bila odlicna iako su kablovi bili sumnjivog kvaliteta
:: Kablovi sa S-Video na Scart ustvari vode Composite signal.
Zmajko ... 25.02.2009. 03:39 #99152

broj poruka: 1228
Imas dobru radnju u Svetozara Markovica, izmedju Misarske i Cvetnog Trga. Imaju i budjave i kvalitetne kablove i jos 300 cuda. Kupovao sam par puta kod njih i nemam zamerki. Nije ni skupo toliko, a kabl bude gotov za pola sata... Taman dok popijes kaficu u bilo kom obliznjem kaficu.
alisse Nemoj se muciti 25.02.2009. 09:29 #99163

broj poruka: 23

Ako zelis da vuces sa S-video na HD tft, neces dobiti nista sem mrlje, cak i sa malim duzinama kablova.

Fazon je u tome sto S-video automatski konvertuje video signal na 720x576, tako da pustanjem HD videa automatski dobijas los signal.

Isprobano, znaci, nije nagadjanje,

Jedino kako mozes da dobijes HD rezoluciju je preko DVI izlaza, a dalje ga konvertuj na HDMI, to jedino prihvatljiv nacin prenossa signala ako hoces HD sliku.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
TurboForce Da li cu izgubiti kvalitet slike? 25.02.2009. 10:32 #99179

broj poruka: 302
Isti problem sam resio sa Wireless Scart-om trebalo je da izvucem oko 20m kabla. Video sam na akciji u metrou wireless scart za 1000din. Meni radi odlicno na 12m izmedju kompa i tv-a i probija 3 zida od duple cigle, jedina mana kad neko prodje i presece signal slika se zatrese na trenutak. ima 4 kanala, domet oko 30m u zatvorenom, sopstveno napajanje i jos neke zezalice sa prijmnicima da bi mogao da konrtolises recimo dvd u drugoj sobi kad hoces da stavis pauzu ili da ugasis dvd.

http://img6.imageshack.us/my.php?image=dsc08776.jpg
pufi RE 25.02.2009. 13:04 #99210

broj poruka: 2196
Pa slika ce biti svetlija i mutnija,barem je tako bilo kad sam ja imao 7800GT i kad sam sa njom kroz prozor razvukao kabl sa 2 na 6 sprat,podnosljivo je a ti kako oces!!!

BIOSTAR THE WAY OF LIFE

GIGABYTE JE ĐUBRE,NUKLEARNI OTPAD!!!!!!!!!!

Ognjeni Re: Da li cu izgubiti kvalitet slike? 25.02.2009. 13:16 #99213

Ajaaao kumeee pa to mi trebaa....a jeli ima tako nesto za HDMI ?

Ajd uzdravlje

:: Isti problem sam resio sa Wireless Scart-om trebalo je da izvucem oko 20m kabla. Video sam na akciji u metrou wireless scart za 1000din. Meni radi odlicno na 12m izmedju kompa i tv-a i probija 3 zida od duple cigle, jedina mana kad neko prodje i presece signal slika se zatrese na trenutak. ima 4 kanala, domet oko 30m u zatvorenom, sopstveno napajanje i jos neke zezalice sa prijmnicima da bi mogao da konrtolises recimo dvd u drugoj sobi kad hoces da stavis pauzu ili da ugasis dvd
:: http://img6.imageshack.us/my.php?image=dsc08776.jpg
TurboForce Re: Re: Da li cu izgubiti kvalitet slike? 25.02.2009. 13:31 #99215

broj poruka: 302
Nisam video za hdmi samo za scart. Mozda da pitas u kanibalu mada ni za ovaj wireless scart nisu culi, ali probaj.
Pozdrav

:: Ajaaao kumeee pa to mi trebaa....a jeli ima tako nesto za HDMI ?
:: Ajd uzdravlje
:: :: Isti problem sam resio sa Wireless Scart-om trebalo je da izvucem oko 20m kabla. Video sam na akciji u metrou wireless scart za 1000din. Meni radi odlicno na 12m izmedju kompa i tv-a i probija 3 zida od duple cigle, jedina mana kad neko prodje i presece signal slika se zatrese na trenutak. ima 4 kanala, domet oko 30m u zatvorenom, sopstveno napajanje i jos neke zezalice sa prijmnicima da bi mogao da konrtolises recimo dvd u drugoj sobi kad hoces da stavis pauzu ili da ugasis dvd
:: :: http://img6.imageshack.us/my.php?image=dsc08776.jpg
Ognjeni Re: Re: Re: Da li cu izgubiti kvalitet slike? 25.02.2009. 13:46 #99218

Tako sam i mislio :( ..jer pogledah na netu, tek se na sajmu pojavili HDMI wireless igrackice i nenormalno su skupe...a da ne govorim da sam prokleti digitalni coax cabl jedva nasao, sta da kazem za ovo onda, sigurno nema nigde :(

Ajd uzdravlje

:: Nisam video za hdmi samo za scart. Mozda da pitas u kanibalu mada ni za ovaj wireless scart nisu culi, ali probaj
:: Pozdrav
:: :: Ajaaao kumeee pa to mi trebaa....a jeli ima tako nesto za HDMI ?
:: :: Ajd uzdravlje
:: :: :: Isti problem sam resio sa Wireless Scart-om trebalo je da izvucem oko 20m kabla. Video sam na akciji u metrou wireless scart za 1000din. Meni radi odlicno na 12m izmedju kompa i tv-a i probija 3 zida od duple cigle, jedina mana kad neko prodje i presece signal slika se zatrese na trenutak. ima 4 kanala, domet oko 30m u zatvorenom, sopstveno napajanje i jos neke zezalice sa prijmnicima da bi mogao da konrtolises recimo dvd u drugoj sobi kad hoces da stavis pauzu ili da ugasis dvd
:: :: ::
:: :: ::
:: :: :: http://img6.imageshack.us/my.php?image=dsc08776.jpg
bunjevac Da li cu izgubiti kvalitet slike? 25.02.2009. 15:26 #99240

broj poruka: 578

Najmanji je gubitak sa hdmi kabelom.MOj jedan kolega je napravio hdmi oko 7 metara.Koštao je između 5000 i 6000 din.
Ognjeni Re: Da li cu izgubiti kvalitet slike? 25.02.2009. 15:27 #99241

hdmi kabl ko prosecak dvd player, strasno...

Ajd uzdravlje

:: Najmanji je gubitak sa hdmi kabelom.MOj jedan kolega je napravio hdmi oko 7 metara.Koštao je između 5000 i 6000 din.
obradmi Ne mozes preko skarta i s videa da dobijes full HD rezoluciju 25.02.2009. 16:49 #99260

broj poruka: 7723
full hd dobijas preko hdmi ulaza ,dobices manje rezolucije preko tih video ulaza,ali ok shvatio sam da hoces da pustis HD video ,pa da ga gledas na tv u makar manjoj rezoluciji.Neki je standard da video kablovi budu duzine najvise 5 m ,ali bas isprobaj pa nam javi da li se primeti gubitak signala.
SkyFire ... 25.02.2009. 16:51 #99262

Niste procitali dobro post.Ja hocu da preko kompa pustim HD rip na obican TV,nije LCD TV!

gile23 Re: ... 25.02.2009. 16:52 #99263

broj poruka: 9121
Jeftinije resenje, prenesi komp do TV-a.

Pozdrav!

:: Niste procitali dobro post.Ja hocu da preko kompa pustim HD rip na obican TV,nije LCD TV
:: I Want to believe - The truth is out there
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
obradmi Moj ti savet ako hoces bas da dovuces dobar signal do TV-a 25.02.2009. 17:01 #99264

broj poruka: 7723
uzmi pozlacene konektore imas manji gubitak signala nego kod klasicnih konektora ,jesu nesto skuplji ,ali i bolji su evidentno.I gledaj da uzmes kvalitetan kabl ne neki kineski,mada nije uobicajeno za video kabl da ide do 20 m ,ali eto rekoh isprobaj bas pa nam javi.
Ognjeni ... 25.02.2009. 17:06 #99267

Ali mi nije jasno zasto ide oko Kragujevca ....siguran sam da ti stan nije od 500 m2 pa da ti treba 20 m kabla...probusi zid i provuci kab, treba ti max 5-10 m , sobzirom da je tv u susednoj sobi.

Ajd uzdravlje

SkyFire Re: ... 25.02.2009. 17:17 #99273

Koji si ti ludak.Prvo nisam u stanu vec u kuci.Drugo,u sobi gde mi je komp drugu sobu deli kupatilo!Da necu da provlacim kabal kroz kupatilo i da busim zid?Ici cu iz sobe duzinom hodnika koji nije mali do te druge sobe pa sve uz zid zbog estetike da se kabal nebi vukao po podu.E zato mi treba ta duzina!

@obradmi@ Pogledacu,to mozda i nadjem al ovaj kabal sto je na `meru` nisam bas siguran da je nekog posebnog kvaliteta!

:: Ali mi nije jasno zasto ide oko Kragujevca ....siguran sam da ti stan nije od 500 m2 pa da ti treba 20 m kabla...probusi zid i provuci kab, treba ti max 5-10 m , sobzirom da je tv u susednoj sobi.
:: Ajd uzdravlje
Ognjeni Re: Re: ... 25.02.2009. 17:20 #99278

hehehe...dok budes provlacio kroz kupatilo pazi da ti kablovi nepadnu u vodu u kadi :P

p.s. dovuci dupe na msn .... i sto ne nadjes ovo sto je turboforce govorio..bezicno..to ti je savrseno za tebe .

Ajd uzdravlje

:: Koji si ti ludak.Prvo nisam u stanu vec u kuci.Drugo,u sobi gde mi je komp drugu sobu deli kupatilo!Da necu da provlacim kabal kroz kupatilo i da busim zid?Ici cu iz sobe duzinom hodnika koji nije mali do te druge sobe pa sve uz zid zbog estetike da se kabal nebi vukao po podu.E zato mi treba ta duzina
:: @obradmi@ Pogledacu,to mozda i nadjem al ovaj kabal sto je na `meru` nisam bas siguran da je nekog posebnog kvaliteta
:: I Want to believe - The truth is out there
:: :: Ali mi nije jasno zasto ide oko Kragujevca ....siguran sam da ti stan nije od 500 m2 pa da ti treba 20 m kabla...probusi zid i provuci kab, treba ti max 5-10 m , sobzirom da je tv u susednoj sobi.
:: :: Ajd uzdravlje
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647187.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs