Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Potreban savet oko kulera za ATI grafiku
STRANA 1 OD 1
KaiserSoze Potreban savet oko kulera za ATI grafiku 18.03.2006. 19:41 T1573

status: user
broj poruka: 568

Otkazao mi je kuler na VGA SAPPHIRE ATI RADEON ATLANTIS 9000PRO.

Deluje potpuno klasicno kao i na ostalim ATI RADEON PRO karticama, ali nesto nisam uspeo da nadjem da kupim takav.

Molim Vas da me uputite gde mogu kupiti sto kvalitetniju zamenu za ovaj VGA kuler, probao sam u Imtel-u, tamo nema, u Desk-u ima ali su dno kvaliteta...

Unapred Hvala
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko .... 18.03.2006. 22:05 #5054

broj poruka: 6650
Ja sam nakon kraćeg traganja odustao od originala (radilo se o HIS Radeon-u 9000Pro VIVO, koji je imao neki čudnovati kuler sa kratkim i debelim lopaticama), pa, pregledaj kulere i razmotri na svojoj kartici da li je moguće ukloniti i sam hladnjak sa čipa (bez nasilja!!! sasvim lagano se otkine gornji sloj procesora ako je isti lepljen termoprovodnim lepkom, što je često rešenje). Ako je, dakle, hladnjak tj. ceo kuler pričvršćen za štampanu ploču plastičnim štiftovima ili vijcima, a ne za sam procesor lepljenjem, onda ga slobodno odbaci, zbavi silikonsku pastu i ubaci kompletan odgovarajući kuler za čipset ili nešto kvalitetniji - za grafičke kartice... a o nekom velikom kvalitetu ne razmišljaj previše, jer ga uglavnom nema... osim za značajnije sume novca.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
IgorB ... 19.03.2006. 08:51 #5058

broj poruka: 281
Imaš u Imtelu CoolerMaster Blue Ice,oko 450 din,hladnjak za NorthBridge ali se on kači na 3pinski konektor na ploči.Adacom je imao cooler-e za nVidia grafičke kartice.Alti isto ima coolere za grafičke kartice.
https://www.piratesunited.com

set evo resenja 19.03.2006. 15:56 #5065

broj poruka: 165

Kupi pasivan cooler za severni most u imtelu i to je to.

Lepo hladi atija do 9550 serije.
KaiserSoze Hvala narode... 20.03.2006. 21:21 #5096

broj poruka: 568

Pokusacu da postupim po vasim savetima...

Sta samo kad ti otkaze kuler na grafici od 300 eura, kako njega da zamenis, sa sve onim plastikama i hladnjacima, kad ne mozes da nadjes kuler za jedan "obican 9600xt" by SAPPHIRE?

U svakom slucaju Hvala...
Cuo sam da u HG Spot-u ima i Zalman kulera za VGA, pa cu i tamo da proverim.

Pozdrav

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647169.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs