:: MSI RX3850 256MB 256bit GDDR3 OC - 5500din. To ti je vrhunksa kartica za te pare. Veoma je jaca od te GF 9500GT
Za igre su jeste mnogo jaca to bez ikakve sumnje,ali ako kojim slucajem covek radi AutoCADu ili MAXu tu je nvidia mnogo bolje optimizovana i mnogo bolje radi od ATIja...Svim ATI karticama (osim FireGL) je disejblovan OpenGL u AutoCADu i imaju podrsku samo za DirectX,a neuporedivo je prijatniji osecaj dok modelujes sa hardware acceleration-om i ukljucenim OpenGL-om.
Tako da kao sto rekoh,ako je za igre definitivno HD3850...A ako je kojm slucajem za 3D modelovanje neka uzme neku jeftinu GF9.
@DSS- odkud ti to za ACAD? Nije disejblovan, meni OpenGl radi savršeno, samo mora manuelno da se ukjuči jer je DX9 stavljen po defaultu. U 2009 su uradili neke optimizacije i znatno je brži od 2008, koji je opet bar duplo brži od 2007 (vidi se samo kod vrlo složenih projekata).
:: @DSS- odkud ti to za ACAD? Nije disejblovan, meni OpenGl radi savršeno, samo mora manuelno da se ukjuči jer je DX9 stavljen po defaultu. U 2009 su uradili neke optimizacije i znatno je brži od 2008, koji je opet bar duplo brži od 2007 (vidi se samo kod vrlo složenih projekata) Meni je 9600XT i CAD mogao da radi samo sa Omega drajverima,a skoro sam probao kod kolege koji ima mislim 2600XT(nisam siguran) i DX je radio OpenGL nije....Evo bas sad trazim na Autodeskovom sajtu spisak podrzanih kartica i jednostavno je izbrisana cela lista ATI serije 2x00,3xx0 i 4xx0 kao da nikad nije ni testirana...Za njih je Autodesk napisao da je zbog stabilnosti disejblovan OpenGL.. Neznam zasto su ih izbrisali kao da nikad nisu ni bile testiran,dok za Nvidiu jos uvek ima kartica pocev od GF1 do GF9 serije,koje su i ranije bile tu: http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/hc?siteID=123112&id=6711853&linkID=9240618
Pise samo za 2400 i 2900XT AutoCAD 2008 i 2009:`OpenGL has been disabled due to stability issues`(Catalyst 7.12)....A onda ispod pise da je podrzan OpenGL,ali samo sa Catalyst 8.6 drajverima....Izgleda da je ATI odradio posao i sredio drajvere...Ovo je za mene novost...Ali gde su ostale testirane kartice???
Izgleda je i ATI resio da napravi bolju podrsku za Autodesk programe.... 4850 sam testirao i stvarno je bio disejblovan OpenGL u AutoCADu 2008,a DX je radio,ali ajde da kazemo ovu karticu sam testirao cim se pojavila sa prvim drajverima za 4800 seriju pa recimo da nije bilo drajvera...Ako su ATI i Autodesk to sredili u medjuvremenu onda super.
Dragg,cisto informativno...Koju karticu imas i koje drajvere koristis?
Imam 3850, zvanični drajveri, provozao sam sve koji su izašli u zadnjih 2g, trenutno 9.2. Pre nje sam imao 2600XT a negde 2007 i 9600se (na drugoj ploči). Pre 6 meseci sam kod druga skalapao confu sa 4850 i ACAD 2008. Hardverska akceleracija je u svim slučajevima radila, naravno program je protestovao da uređaj nije sertifikovan ali je sve radilo. Mislim da je problem pre u OS, nego u drajverima. Da nisi na Visti? Ja sam XP SP2.
:: Imam 3850, zvanični drajveri, provozao sam sve koji su izašli u zadnjih 2g, trenutno 9.2 :: Pre nje sam imao 2600XT a negde 2007 i 9600se (na drugoj ploči). Pre 6 meseci sam kod druga skalapao confu sa 4850 i ACAD 2008. Hardverska akceleracija je u svim slučajevima radila, naravno program je protestovao da uređaj nije sertifikovan ali je sve radilo. Mislim da je problem pre u OS, nego u drajverima. Da nisi na Visti? Ja sam XP SP2
Koristim XP SP2....A moracu da uzmem opet neku 4850 cisto da probam sa novim drajverima...Ako je stvarno tako onda je to mnoooogo lepa vest...Zadnjih par meseci sam sklopio sigurno desetak konfiguracija sa 4850 i 4870 karticama i nije mi ni jednom palo na pamet da ponovo testiram CAD (sa novim drajverima)...Nadam se da ce tako raditi i AutoCAD 2010,najavljuju da ce biti mnogo brzi od 2009. Hvala ti puno za informaciju.Pozabavicu se malo ATIjem i aplikacijama ovih dana. Pozdrav.
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647187. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.