Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Normalna temperatura za 8800gt!
STRANA 1 OD 2  
vladapfc Normalna temperatura za 8800gt! 21.02.2009. 04:32 T15637

status: user
broj poruka: 18
Imam Leadtek 8800gt 512 mb i temperatura mi ide u full load oko 95C! Da li je to normalno?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire Re: Normalna temperatura za 8800gt! 21.02.2009. 04:54 #98120

broj poruka: 18472
To je nenormalno!
Proveri cooler dal uopste radi ili se zaprljao i sl!
Cime meris temperaturu ?

I Want to believe - The truth is out there

:: Imam Leadtek 8800gt 512 mb i temperatura mi ide u full load oko 95C! Da li je to normalno
::
doca80 Re: Normalna temperatura za 8800gt! 21.02.2009. 05:14 #98121

broj poruka: 3053
morala bi biti barem 20-25 stepeni manja!!! Prvo poslusaj sta ti Sky kaze,ocisti kuler od prasine a ako je sve cisto a temperatura je i dalje visoka pokusaj da zamenis pastu,mozda je ona dotrajala i izgubila svojstva.

KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!!

:: Imam Leadtek 8800gt 512 mb i temperatura mi ide u full load oko 95C! Da li je to normalno
skar Re: Re: Normalna temperatura za 8800gt! 21.02.2009. 08:23 #98134

broj poruka: 3992
ma zavisi sta koristi da bi merio temperaturu....toplomer,termometar...itd
meni tolke temp.nisu bile ni na passive cooleru
da ti mozda nesmrducka plastika u kucistu...
il je program neki shit
ko sto je meni everest citao temp.cpu od 120 stepeni....

rad je od coveka napravio majmuna

:: morala bi biti barem 20-25 stepeni manja!!! Prvo poslusaj sta ti Sky kaze,ocisti kuler od prasine a ako je sve cisto a temperatura je i dalje visoka pokusaj da zamenis pastu,mozda je ona dotrajala i izgubila svojstva
:: KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!!
:: :: Imam Leadtek 8800gt 512 mb i temperatura mi ide u full load oko 95C! Da li je to normalno
:: ::
TheBear Za 8800GT 21.02.2009. 10:23 #98147

broj poruka: 6502
ti je ako je referentni kuler, normalno da je u idle do 45c, a u load oko 60-70c max. Uzmi lepo kartu iz kucista i dobro je usisaj od prasine, meni obori temperaturu oko 5-10c kad to uradim, ne verujem da je pasta nije to toliko stara karta.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 21.02.2009. 10:27 #98148

broj poruka: 12057
Pod hitno proveri u čemu je problem:

1. Zaprljan kuler (ventilator)
2. Rebra puna prašine
3. Kastastrofa od rusvaja i kablova u kućištu pa praktično nema protoka vazduha a kamoli promaje.
4. Ako je sve pod 1.2.3 u redu, pogrešno očitavanje i zašto
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

gilopile ... 21.02.2009. 10:33 #98149

broj poruka: 9459

Ili joj stavi tiganj i kucni dva jajca,i eto dorucka
Ako nazalost nije prekasno.

pufi re 21.02.2009. 12:44 #98160

broj poruka: 2196
Do 65 je normalno,sve preko je rizik!!!

Skini kuler,ocisti staru pastu,nanesi novu,vrati prethodno ociscen kuler i temperatura ce biti ok!!!

BIOSTAR THE WAY OF LIFE

GIGABYTE JE ĐUBRE,NUKLEARNI OTPAD!!!!!!!!!!

Slavuj ... 21.02.2009. 13:27 #98165

broj poruka: 2236
ČOVECI:

1. Koji program koristiš za merenje temperature ? Ako ne koristiš program, čime meriš temperaturu ?

2. Koliko dugo koristiš tu kartu ? Da li je imala i ranije takvih ili sličnih problema ? Da li si kupio novu ili polovnu ?

3. Da li ti je ispravan ventilator na karti ? Da li je samo prašnjav ? Da li si pokušao da ga očistiš ?

4. Da li ti kućište stoji u nekom uglu sobe, gde baš i nema realnog protoka vazduha ?

5. Da li bi ti bio problem da navedeš na koji si način odredio full load ?

Koliko je temperatura od 95 stepeni Celzijusa, pretpostavljam, normalna, zavisi samo i jedino od uslova pod kojima karta radi i pod kojima je merena temperatura.

Glavni štab.
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ognjeni Re: Normalna temperatura za 8800gt! 21.02.2009. 13:53 #98167

broj poruka: 4521
Kad ocistis,podmazes, produvas ili sta vec .) ..lepo upalis rivu i podesis da ti je vent u 3d-u na 70-80 %....automaTKa nikad nije valjala...

Ajd uzdravlje :)

tortojed Ognjene, Ognjene! 21.02.2009. 15:09 #98184

broj poruka: 10999
Ti bi da se coveku karta pretvori u oganj! Ako usporii obrtanje ventilatora (a na 100% ima ovoliku temperaturu) karta ce izgoreti. Ja imam Asus 8800GT Top. Pri 100% angazovanosti ventilatora, posle pola sata igranja COD4 temperatura je 80*C. Karta nije overklokovana. CPU=Core2Duo e8400. A Smart doctor kaze da je sve O.K.. OCCT takodje.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Nekad ovaj problem moze da potice i od drajvera. Probaj da promenis drajver i da uporedis rezultate. Svakako, ukoliko to vec nisi uradio, obezbedi dobro izduvavanje toplog vazduha iz kucista (dodatni ventilator(i)). Ako nista drugo - otvori stranicu kucista i ostavi da komp radi tako.

simke000 Cime se najtacnije ocitava temp.graficke?? 21.02.2009. 15:49 #98196

broj poruka: 504
Kojim programom se najtacnije(najpouzdanije) moze ocitati temperatura graficke.
Ja imam Sapphire radeon 4850 se i kada je kresnem u full cuje se ventilator prilicno.
Simke
Valjevo u srcu!!

doca80 Re: Cime se najtacnije ocitava temp.graficke?? 21.02.2009. 15:54 #98198

siguran sam da ce misljenja biti podeljena,ali mene NI JEDNOM nije izneverio Everest Ultimate,ni sa jednom karticom.

:: Kojim programom se najtacnije(najpouzdanije) moze ocitati temperatura graficke
:: Ja imam Sapphire radeon 4850 se i kada je kresnem u full cuje se ventilator prilicno
:: Simke
:: Valjevo u srcu!
simke000 Re: Cime se najtacnije ocitava temp.graficke?? 21.02.2009. 16:01 #98199

Imam ja EVEREST ali mi ne pise dole temperatura grafike vec temp procesora ,harda,gpu dioda...
Gde da procitam?
Simke
Valjevo u srcu!!

:: Kojim programom se najtacnije(najpouzdanije) moze ocitati temperatura graficke
:: Ja imam Sapphire radeon 4850 se i kada je kresnem u full cuje se ventilator prilicno
doca80 Re: Re: Cime se najtacnije ocitava temp.graficke?? 21.02.2009. 16:04 #98201

Pa sta je gpu?????

:: Imam ja EVEREST ali mi ne pise dole temperatura grafike vec temp procesora ,harda,gpu dioda..
:: Gde da procitam
:: :: Kojim programom se najtacnije(najpouzdanije) moze ocitati temperatura graficke
:: :: Ja imam Sapphire radeon 4850 se i kada je kresnem u full cuje se ventilator prilicno
:: :: Simke
:: :: Valjevo u srcu!
TheBear Da 21.02.2009. 16:07 #98202

GPU=Graphics processing unit odnosno graficka.

Ognjeni Re: Ognjene, Ognjene! 21.02.2009. 16:07 #98203

Vidovita Zorka, kleopatra..what the hack ? ili imas kristalnu kuglu ? Gde si leba ti video da mu radi vent na 100 % ??

Da ti objasnim kad vec moram...covek je rekao u full load-u a ne na 100 % vent-a.

Imam 8800 gt koji na 70-80 % venta + overklokovan do iznemoglosti (sto je daleko vise od tog tvog top modela ) ne prelazi 70 c .

Automatsko podesavanje obrtaja ( po defaultu je uvek automatski naravno ) , nece nikad ali nikad ohladiti kartu kako treba, jer u zavisnosti od scene do scene..akcije na monitoru ubrzava ili usporava broj obrtaja)

Ko ima single slot hladjenje neka stavi 80-90 %, dual slot, ohladi kartu i sa mnogo manje, zato sledeci put citaj sta je neko napisao pre nego sto pocnes da zvocas .

:: Ti bi da se coveku karta pretvori u oganj! Ako usporii obrtanje ventilatora (a na 100% ima ovoliku temperaturu) karta ce izgoreti. Ja imam Asus 8800GT Top. Pri 100% angazovanosti ventilatora, posle pola sata igranja COD4 temperatura je 80*C. Karta nije overklokovana. CPU=Core2Duo e8400. A Smart doctor kaze da je sve O.K.. OCCT takodje
:: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
:: Nekad ovaj problem moze da potice i od drajvera. Probaj da promenis drajver i da uporedis rezultate. Svakako, ukoliko to vec nisi uradio, obezbedi dobro izduvavanje toplog vazduha iz kucista (dodatni ventilator(i)). Ako nista drugo - otvori stranicu kucista i ostavi da komp radi tako
simke000 Re: Re: Re: Cime se najtacnije ocitava temp.graficke?? 21.02.2009. 16:12 #98204

Simke
Valjevo u srcu!!

:: Pa sta je gpu????
:: KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!!
:: :: Imam ja EVEREST ali mi ne pise dole temperatura grafike vec temp procesora ,harda,gpu dioda..
:: :: Gde da procitam
:: :: Simke
:: :: Valjevo u srcu!
:: :: :: Kojim programom se najtacnije(najpouzdanije) moze ocitati temperatura graficke
:: :: :: Ja imam Sapphire radeon 4850 se i kada je kresnem u full cuje se ventilator prilicno
:: :: :: Simke
:: :: :: Valjevo u srcu!
:: :: ::

Pa graficka,naravno,ali ocitava mi brzinu kulera na grafi,ali temperature nema.
Ognjeni Re: Re: Re: Re: Cime se najtacnije ocitava temp.graficke?? 21.02.2009. 16:14 #98206

Stavi Ati tool ili GPU-Z ...ja ih koristim i vise su nego precizni i korektni.

Sto se tice te tvoje 4850-ce...drzi ti nju bolje uvek kad igras na 100 % venta jer 4850 imaju problema sa hladjenjem, raniji modeli su se i pregrevali ako nisu bili na 100 %

:: :: Pa sta je gpu????
:: :: KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!!
:: :: :: Imam ja EVEREST ali mi ne pise dole temperatura grafike vec temp procesora ,harda,gpu dioda..
:: :: :: Gde da procitam
:: :: :: Simke
:: :: :: Valjevo u srcu!
:: :: :: :: Kojim programom se najtacnije(najpouzdanije) moze ocitati temperatura graficke
:: :: :: :: Ja imam Sapphire radeon 4850 se i kada je kresnem u full cuje se ventilator prilicno
:: :: :: :: Simke
:: :: :: :: Valjevo u srcu!
:: :: :: ::
:: :: :: ::
:: Pa graficka,naravno,ali ocitava mi brzinu kulera na grafi,ali temperature nema.
OCz re 21.02.2009. 16:14 #98207

broj poruka: 2900
Nemo se sad vadis na fan
TheBear Meni 21.02.2009. 16:15 #98208

RivaTuner i Everest Ultimate istu temperaturu pokazuju.

Ognjeni Re: re 21.02.2009. 16:15 #98209

Milojko kome pricas :) ?
`

:: Nemo se sad vadis na fan
OCz re 21.02.2009. 16:15 #98210

broj poruka: 2900
GPU diodi
vuk125 Tebi ventilator radi izgleda na 30% pa se greje kao luda!!!!!! 21.02.2009. 17:11 #98219

broj poruka: 2929
Na deafaultu ona daje 30% obrtaja zasto su tako to resili verovatno da bi je ucinili sto tisom.
Driverima neces nista da resis ako nastavis da je silujes sa obrtajima na 30% crcice.
Kod mene je takva ista koju sam do nedavno imao bila jedva 67 stepeni u full load-u i to kada je u stanu 30c naravno ventilator mi je uvek radio na 100%
Spalices karticu-ako vec nisi. Skini Expert tool a gainwardovog sajta sajta v 7.0 i podesi da ventilator radi, max 70c bi trebalo da ti bude 95c je nenormalna temp. crknuce chip.
100 %, kada igras igrice. Ventilator mora raditi 100% da bi ti temperature bile normalne.
Ako imas malo kuciste koje je pprenabidzeno onda je i to dodatni razlog.
gman puno 21.02.2009. 17:42 #98227

broj poruka: 1111
aj skini ovo pa probaj
http://rapidshare.com/files/199369678/nvidia_forceware.zip
dobices stari control panel i opciju za oc, u kojoj imas fan al.ways on
ima jos jedna isravka za registar koja omogucava pracenje temperature, aj probacu da je nadjem, pa cu okaciti

ulsi
vladapfc Riva tuner i 3d mark 06 21.02.2009. 18:09 #98231

broj poruka: 18
Koristim riva tuner ali mi je fan bio na automatic, a za full load smatram 3dMark 06! Citao sam na nekom stranom forumu da je neki lik pitao ljude iz xfx-a i da su mu rekli da je 8800gt napravljen tako da trpi visoke temperature i da je ispod 120C bezbedno!

STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647187.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs