Interesuje me koliki garantni rok treba da da na proizvode prodavac kod nas ako je zastupnik nekog proizvodjaca (Asus,Abit...).Naime ja sam za gigabyte plocu i graficku dobio 1god. garancije a doticna firma gde sam to uzeo je navodno njihov zastupnik.
Po zakonu koji je donet pre par godina(ne znam tacno kako se zove) mora da da garanciju koliko daje i proizvodjac odnosno generalni uvoznik. U ovom slucaju mislim da GA daje 3 godine...
trk na reklamaciju i trazi 3god. ne da ce ti trebati nego ne pitaj :) Za te 3 godine ce ti riknuti najmanje 3 GA ploce :)) zato je vrlo bitna duzina garancije, bar sto se tice tvog novcanike i ovog branda...
Da li se zna ko je glavni uvoznik u Srbiji za GA, firma u kojo sam uzeo plocu i graficku se nalazi na listi dilera. Interesuje me kome da se obratim ako nece da mi povecaju garantni period.
:: Samo da dodam, svi Kingston proizvodi imaju dozivotnu garanciju, a nase firme daju samo godinu dana, negde malo vise :: :: Pozdrav!
Taj ``život`` iz doživotne garancije, nije tvoj život, pa kad umreš da ti prestaje garancija, baš njih zabole q... da još vode i evidenciju umrlica i prenos nekretnina, nego je taj ``život`` = vreme u kome se određeni čip proizvodi.
Tako da, u najboljem slučaju po kupca, a najgorem za fabriku, taj rok je 5 godina.
Uostalom, pošalji e-mail najbližem Kingstonovom predstavništvu, u poruci napiši da ti je crko DDR1 modul od 64MB, na 200MHz koji si kupio u martu 1999. i da hoćeš adekvatnu zamenu, pa copy/paste odgovor ovde. Baš bih voleo da vidim šta će ti napisati.
Upravo sam stigao sa posla i prvo sto sam pogledao je sta pise na kutiji o ploce i graficke koji je uvoznik, u oba slucaja je GRAPPOLO, tako da cu verovatno sutra njih kontaktirati i videti o cemu se radi.
Ja sam shvatio drugacije, dozivotna garancija dok to sranje radi, znaci ako se pokvari oni tebi zamene, a da mi zamene memoriju od pre nekoliko godina koja se vise ne proizvodi jbm im se!
Pozdrav!
:: :: Samo da dodam, svi Kingston proizvodi imaju dozivotnu garanciju, a nase firme daju samo godinu dana, negde malo vise :: :: :: :: Pozdrav! :: :: :: Taj ``život`` iz doživotne garancije, nije tvoj život, pa kad umreš da ti prestaje garancija, baš njih zabole q... da još vode i evidenciju umrlica i prenos nekretnina, nego je taj ``život`` = vreme u kome se određeni čip proizvodi. :: :: Tako da, u najboljem slučaju po kupca, a najgorem za fabriku, taj rok je 5 godina. :: :: Uostalom, pošalji e-mail najbližem Kingstonovom predstavništvu, u poruci napiši da ti je crko DDR1 modul od 64MB, na 200MHz koji si kupio u martu 1999. i da hoćeš adekvatnu zamenu, pa copy/paste odgovor ovde. Baš bih voleo da vidim šta će ti napisati :: :: Glavni štab.
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647187. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.