Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Garantni rok
STRANA 1 OD 1
miki023 Garantni rok 19.02.2009. 18:46 T15586

status: user
broj poruka: 24
Interesuje me koliki garantni rok treba da da na proizvode prodavac kod nas ako je zastupnik nekog proizvodjaca (Asus,Abit...).Naime ja sam za gigabyte plocu i graficku dobio 1god. garancije a doticna firma gde sam to uzeo je navodno njihov zastupnik.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
DaSickSyst re 19.02.2009. 18:51 #97759

broj poruka: 2909
Sve GA ploce imaju fabricku garanciju 3 godine,isto to mora i prodavac/zastupnik da ti obezbedi.

DaSickSystem

ukimafija re 19.02.2009. 18:52 #97760

broj poruka: 263
Po zakonu koji je donet pre par godina(ne znam tacno kako se zove) mora da da garanciju koliko daje i proizvodjac odnosno generalni uvoznik. U ovom slucaju mislim da GA daje 3 godine...

MACHINE Dobro veli DSS! 19.02.2009. 18:54 #97761

broj poruka: 5710
trk na reklamaciju i trazi 3god. ne da ce ti trebati nego ne pitaj :) Za te 3 godine ce ti riknuti najmanje 3 GA ploce :)) zato je vrlo bitna duzina garancije, bar sto se tice tvog novcanike i ovog branda...

A N G E L

miki023 re 19.02.2009. 19:15 #97764

Da li se zna ko je glavni uvoznik u Srbiji za GA, firma u kojo sam uzeo plocu i graficku se nalazi na listi dilera. Interesuje me kome da se obratim ako nece da mi povecaju garantni period.
Plamen re 19.02.2009. 19:42 #97767

broj poruka: 2836
GA imaju 3 godine garanciju. Uvoznik je EWECOMPUTER. Ja sam pre mesec dana kupio GA plocu i dobio sam 3 god garanciju. Znaci idi da ti preprave.

Stripy Gigabajta uvozi ko stigne 19.02.2009. 20:37 #97778

broj poruka: 4163
mislim da je zastupnik grapolo

gile23 ... 19.02.2009. 20:50 #97781

broj poruka: 9121
Samo da dodam, svi Kingston proizvodi imaju dozivotnu garanciju, a nase firme daju samo godinu dana, negde malo vise!

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
VMARC Direct link i Grappolo 19.02.2009. 20:52 #97782

broj poruka: 9425
U prvu neces moci direktno da nosis, a u Grappolo mozda i uspes. U svakom slucaju pogledaj deklaraciju (mala nalepnica) na kutiji ploce.

Da, tu se negde motao i CT, oni su nesto malo uvozili od Gigabyte, ali kao sto rece ServisPC, Gigabyte uvozi ko stgne :))

Garancija je 3 godine.

EWE nije uvoznik, ali nije iskljuceno da su i oni nesto potkacili :)

Baby BM

Slavuj Re: ... 19.02.2009. 21:41 #97788

broj poruka: 2236
:: Samo da dodam, svi Kingston proizvodi imaju dozivotnu garanciju, a nase firme daju samo godinu dana, negde malo vise
::
:: Pozdrav!

Taj ``život`` iz doživotne garancije, nije tvoj život, pa kad umreš da ti prestaje garancija, baš njih zabole q... da još vode i evidenciju umrlica i prenos nekretnina, nego je taj ``život`` = vreme u kome se određeni čip proizvodi.

Tako da, u najboljem slučaju po kupca, a najgorem za fabriku, taj rok je 5 godina.

Uostalom, pošalji e-mail najbližem Kingstonovom predstavništvu, u poruci napiši da ti je crko DDR1 modul od 64MB, na 200MHz koji si kupio u martu 1999. i da hoćeš adekvatnu zamenu, pa copy/paste odgovor ovde. Baš bih voleo da vidim šta će ti napisati.

Glavni štab.
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
miki023 re 19.02.2009. 22:41 #97805

Upravo sam stigao sa posla i prvo sto sam pogledao je sta pise na kutiji o ploce i graficke koji je uvoznik, u oba slucaja je GRAPPOLO, tako da cu verovatno sutra njih kontaktirati i videti o cemu se radi.

gile23 Re: Re: ... 19.02.2009. 22:44 #97808

broj poruka: 9121
Ja sam shvatio drugacije, dozivotna garancija dok to sranje radi, znaci ako se pokvari oni tebi zamene, a da mi zamene memoriju od pre nekoliko godina koja se vise ne proizvodi jbm im se!

Pozdrav!

:: :: Samo da dodam, svi Kingston proizvodi imaju dozivotnu garanciju, a nase firme daju samo godinu dana, negde malo vise
:: ::
:: :: Pozdrav!
:: Taj ``život`` iz doživotne garancije, nije tvoj život, pa kad umreš da ti prestaje garancija, baš njih zabole q... da još vode i evidenciju umrlica i prenos nekretnina, nego je taj ``život`` = vreme u kome se određeni čip proizvodi.
:: Tako da, u najboljem slučaju po kupca, a najgorem za fabriku, taj rok je 5 godina.
:: Uostalom, pošalji e-mail najbližem Kingstonovom predstavništvu, u poruci napiši da ti je crko DDR1 modul od 64MB, na 200MHz koji si kupio u martu 1999. i da hoćeš adekvatnu zamenu, pa copy/paste odgovor ovde. Baš bih voleo da vidim šta će ti napisati
:: Glavni štab.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647187.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs