Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
XFX ATi Radeon HD 4830
STRANA 1 OD 1
MACHINE XFX ATi Radeon HD 4830 17.02.2009. 21:50 T15533

status: user
broj poruka: 5710
Danas sam sa najboljim ortakom uzeo ovu grafiku za nekih 10K dinara...toliko i poena puca u 3dmark06 :) na 7550BE. Vecina 4830 i 4850 modela nema pasivno hladjenje memorije vec samo VPUa, dakle BGA chipovi su goli...kartica deluje vrhunski...dual-slot hladjenje (Alu-Cu, ali nije heatpipe sistem kao na 4870), crna custom made stampa (kao sto Sapphire radi plavu), teska, velika kutija sa svim potrebnim dodacima...kazu odlican overclocker i terali su je na 750/2200 sto je u stvari XXX model...videcemo kako ce sluziti ali mi se na prvi pogled cini da je dostojan naslednik nVidia modela obzirom da je XFX u prva 3 najjaca brandera za NV pored eVGA i BFG...bio sam skeptican jer znam da je Gainward imao neke inicijalne probleme jer je presao na ATI iako je vazio za jak brand...za sada sve radi...i pritom dobro coolira

A N G E L
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 17.02.2009. 22:05 #97342

broj poruka: 12057

Može da priča ko šta hoće, to je najbolja kupovina za tu kintu. Fantastična kartica.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

Saske ... 17.02.2009. 23:34 #97365

broj poruka: 1117
raspali wireles...padne magla i mogu da se upucam za net...
ako nisam procitao milijardu review-a za sve te graficke proteklih godina i sto se tice performansi, u ovom trenutku i ATI i nVidia imaju u svakom cenovnom segmentu karte slicnih performansi tako da se na kraju opet sve svodi na marketing i ko je kome favorit...naravno, kad kazem u svakom cenovnom segmentu, mislim na cene u svetu...kod nas nVidiini modeli godinama u nazad imaju tradiciju da budu dosta skluplji nego sto bi trebalo...a i generalno cene su kod nas katastrofa jer sve to prodje kroz tries ruku dok dodje do kupca, a fala bogu svi vole dobro da se ugrade...
kolko god da su Atijeve karte u ovom trenutku bolja kupovina od nVidijinih (bar kod nas) ja bih i dalje uzeo nVidia graficku iz jedno prostog razloga...Cuda mogucnosti...igre sam davno batalio i sada ih palim cisto da vidim kakva je grafika, jer se u danasnjim igrama sve prakticno i svodi na grafiku i to je ono sto gura industriju...

Overclocking is the way of life!!!

Stripy Znači 17.02.2009. 23:35 #97366

broj poruka: 4163
potrošio si pare, a?

MACHINE Re: Znači 17.02.2009. 23:44 #97369

Ortak je uzeo :)

Ej, spasili me oni tvoji elektroliti: Nichicon, Rubycon i neko je dodao slucajno na jedno mesto moju omiljenu Matsushita (Panasonic) marku :) ima ih od 3300, 1500, 1200, 1000...e sada kada bi mi nekako isceprkao plocu sa nekoliko 4700 bilo bi cool ali da su makar Teapo, Samwha ili Samxon...vracam ti ove plocice u cetvrtak...probao sam onim PC POST analizatorom 2 su skroz ljosnule: Abit NF7 i GA neki posto nema ni SB napona a ove druge 2 su fizicki ostecene...mrzim ove nove ploce sa ovih `ROHS` tinolom jer jedva odlemis elektrolit dok na klasicnom Sn:Pb=60:40 sve ide glatko...za ove ostale duvaljka je dusu dala, dzaba sto ja dodajem jos svoj holandskog kalaja, ne vredi...

A N G E L

:: potrošio si pare, a
::
gile23 Re: Re: Znači 17.02.2009. 23:48 #97371

broj poruka: 9121
Pazi da te ne lupi struja, a ja bih uzeo pre 4830 nego 9800GT, em sto je jeftinija em zbog drivera koji uvek daju ubrzanje ATI karticama!

Pozdrav!

:: Ortak je uzeo :
:: Ej, spasili me oni tvoji elektroliti: Nichicon, Rubycon i neko je dodao slucajno na jedno mesto moju omiljenu Matsushita (Panasonic) marku :) ima ih od 3300, 1500, 1200, 1000...e sada kada bi mi nekako isceprkao plocu sa nekoliko 4700 bilo bi cool ali da su makar Teapo, Samwha ili Samxon...vracam ti ove plocice u cetvrtak...probao sam onim PC POST analizatorom 2 su skroz ljosnule: Abit NF7 i GA neki posto nema ni SB napona a ove druge 2 su fizicki ostecene...mrzim ove nove ploce sa ovih `ROHS` tinolom jer jedva odlemis elektrolit dok na klasicnom Sn:Pb=60:40 sve ide glatko...za ove ostale duvaljka je dusu dala, dzaba sto ja dodajem jos svoj holandskog kalaja, ne vredi..
:: A N G E L
:: :: potrošio si pare, a
:: ::
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
CubaseSX svaka roba nadje svog kupca... 17.02.2009. 23:58 #97379

broj poruka: 146
...i o ukusima ne treba raspravljati. Ali, cinjenica je da XFX jedini proizvodi 4830 koji drasticno odskace od konkurencije (dual slot hladjenje, izrada odise kvalitetom). E, sad-zasto je meni ati bio best buy? Imam AMD platformu-nekako bolje lezi ati nego nvidia. Nvidia je lukavo ukinula overlay na 8xxx seriji i novijim, navodeci na Quadro koji kosta Boga oca. Posto sam poceo da ucim video montazu, to mi je bitna opcija...
A igre na 22`` lete u punoj rezoluciji.
MACHINE Re: Znači 18.02.2009. 00:06 #97387

E trebaju mi i 470uF (ako imas stare grafike) u 4700uF!!! A ja cu tebi doneti neke izvadjene ili pak nove OST i Vent Licon...od svih po malo :) da se djoramo...

A N G E L

:: potrošio si pare, a
skar Re: Re: Re: Znači 18.02.2009. 09:32 #97441

broj poruka: 3992
koji tai drajveri daju ubrazanje
ja kolko vidim svaki novi sve mi vise gusi grafu an da je ubrza...
i dalje sam na 8.9 jer jedino oni kako tako rade

rad je od coveka napravio majmuna

:: Pazi da te ne lupi struja, a ja bih uzeo pre 4830 nego 9800GT, em sto je jeftinija em zbog drivera koji uvek daju ubrzanje ATI karticama
:: Pozdrav
:: :: Ortak je uzeo :
:: :: Ej, spasili me oni tvoji elektroliti: Nichicon, Rubycon i neko je dodao slucajno na jedno mesto moju omiljenu Matsushita (Panasonic) marku :) ima ih od 3300, 1500, 1200, 1000...e sada kada bi mi nekako isceprkao plocu sa nekoliko 4700 bilo bi cool ali da su makar Teapo, Samwha ili Samxon...vracam ti ove plocice u cetvrtak...probao sam onim PC POST analizatorom 2 su skroz ljosnule: Abit NF7 i GA neki posto nema ni SB napona a ove druge 2 su fizicki ostecene...mrzim ove nove ploce sa ovih `ROHS` tinolom jer jedva odlemis elektrolit dok na klasicnom Sn:Pb=60:40 sve ide glatko...za ove ostale duvaljka je dusu dala, dzaba sto ja dodajem jos svoj holandskog kalaja, ne vredi..
:: :: A N G E L
:: :: :: potrošio si pare, a
:: :: ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647187.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs