Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
da li je moguce rasiriti sliku na dva monitora
STRANA 1 OD 1
gogi1 da li je moguce rasiriti sliku na dva monitora 17.02.2009. 15:23 T15520

status: user
broj poruka: 2076

E ovako, imam 22` samsung 223bw, imam priliku da na nekoliko rata kupim polovan 22` monitor isto ima DVI, stavio bih ih jedan pored drugog i pokusao da rasirim sliku da se prikazuje na oba monitora. Da li je to mogce??? Ako je moguce, onda necuda propustim priliku za monitor, a ako nije onda cu sacekati neko vreme i uzeti neki 24` DVI.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ognjeni Re: da li je moguce rasiriti sliku na dva monitora 17.02.2009. 15:26 #97272

broj poruka: 4521
Moze , vidjao sam to ali za uputsvo ces morati da sacekas nekog ko je licno radio ..ili googlas....ali moze sigurno, ne beri brigu .)

p.s. ako ti je nvidia graficka odes u nvidia control panel...setup multi monitors i tu su ti podesavanja...

Ajd uzdravlje :)

::
:: E ovako, imam 22` samsung 223bw, imam priliku da na nekoliko rata kupim polovan 22` monitor isto ima DVI, stavio bih ih jedan pored drugog i pokusao da rasirim sliku da se prikazuje na oba monitora. Da li je to mogce??? Ako je moguce, onda necuda propustim priliku za monitor, a ako nije onda cu sacekati neko vreme i uzeti neki 24` DVI.
Daum ... 17.02.2009. 16:31 #97284

broj poruka: 12796
Ako imas neku nvidia kartu mozes da rasiris desktop kroz nvidia control panel. U suprotnom skini i probaj ultramon...

Equinoxe Re: 17.02.2009. 16:44 #97288

broj poruka: 12057

To je manje više standard još od Radeona 7000 i GeForce-a (2/MX/256). Od tada na kojoj god kartici imaš VGA+VGA, VGA+DVI ili DVI+DVI, multimonitor konfoguracije su moguće, ili u kombinaciji sa S-Video/Composite izlazom, koji može biti tretiran kao drugi displej.

Kon nVidia-e ta opcija aktivria kroz stariji nView ili noviji nVidia Control Panel -> SetUp Multiple Displays. Kod ATI-a to se ranije radilo kroz ATI Control Panel, a sada kroz Control Center.

Međutim, kod obe kartice, bazična extended opcija (nastavak / produženje na desktop ) se može aktivirati iz Diplay Properties-a i Attach-ovanjem drugog monitora, desni klik na zasivljeni Display #2 -> Attach.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

gogi1 4850 17.02.2009. 18:34 #97303

broj poruka: 2076

Znaci moguce je! Super! Onda da uzimam taj monitor! Nego nesto mi pade napamet, kako ce onda izgledati film kad se pusti na dva monitora, da nece biti previse `wide`. Bas da vidim na youtube da li neko to koristi. A od graficke trenutno imam 4850 mada se to kod mene menja relativno brzo. Hvala momci!
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647187.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs