Imam dilemu da li mi je bolje da uzem tft monitor od 19" sa 12 ms konkretno LG 1915s ili neki od 17" sa 8 ms? na primer philips 170c6fs ili samsung 740 N.
I ja sam u slicnoj dilemi tj. vec mesec dana sam u potrazi za monitorom i konacno sam odlucio koji cu da kupim tako da ti mogu dati par saveta. Sto se tice 19, lg izbegni u sirem luku zato sto ima slab ekran i mrtvi pixeli se najcesce javljaju, da bi uzeo neku dobru moras barem da izdvojis 350e, tako da ti je pametnije da kupis dobru 17. Na primer philipsa ali nikako s i c seriju jer su one najlosije i nemaju zero bright dot garanciju na 0 mrtvih pixela. Uzmi x,p ili b seriju, jesu za nijansu skuplje ali stvarno vrede. Sto se tice samsunga, model 740n jeste best buy ali samsung takonje kuburi sa mrtvim pixelima tako da ako budes kupovao obavezno trazi da ga vidis. Preporuka 730df 4ms, ili 740d ima pivot! A mozes i neki viewsonicov model ve712 ili 710b. Ali moja preporuka, ja njega kupujem, ti je definitivno philips 170X6FB cena je oko 280 eura ima ga u a-mazu!
Koliko me ova sklerotična glava služi: LG Philips su jedna firma sa dva imena, upravo, Philips je dao pamet, a GoldStar jeftinu radnu snagu i pogone firme pred propasti (ukokao je Samsung) i na izuzetno lošem glasu - te je stoga i promenila ime u LG. Stoga i monitori, gde ove firme tesno sarađuju, najverovatnije predstavljaju krkljanac i mix gde u svakom modelu ima pomalo obe firme... pa je upitno favorizovanje Philips-a naspram LG-a, kad se monitori prave u istim pogonima i od istih komponenti... za obe "firme". Eto, sad su se i Samsung i Sony udružili, dosadašnji najveći konkurenti...
i jos nesto interesuje me ako neko zna ako monitor nema mrtve pikse le na pocetku da li se pojavljuju kasnije . koje su sanse da se poja ve urosj je to vec pitaoo? ali nije dobio odgovor.
Moj ti je savet da kad ga kupujes, kao gledas ga i cekas da prodje jedno 10-ak minuta. Kao pricas sa prodavcem. Tranzistor koji regulise pixel se za to vreme zagreje i ako ne vrisne - radice ohoh. Mnogo je manja verovatnoca da ce da pukne :) Pozz
POSLE PROBE NEMOJTE NI JEDNOG MOMENTA DA SE UDALJAVATE OD KUTIJE U KOJOJ JE MONITOR JER CE TE DONETI KUCI FELERICAN!
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647169. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.