Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Neznam sta je???
STRANA 1 OD 1
ivdzazemun Neznam sta je??? 15.02.2009. 20:15 T15466

status: user
broj poruka: 154
Ljudi,imam problem sa kompom!
Komp mi pri dizanju prodje proveru primary and slave-a sto je ok,a onda mi izbaci poruku:``Hardwer monitor found is error``,i u nastavku mi kaze:``Enter power setup menu for details``.
I to nije sve,uvek mi se komp restartuje pri malo duzem radu na njemu ili kada radim nesto zahtevnije.
I ja sada trazim vase misljenje mada mislim da mi je nesto na izdisaju.
A konf mog starog kompa je Intel Cel. 4 1,7Ghz,Asus P4SE,256 MB DDR,Asus 9550,60GB maxtor,monitor samsung 765MB...
Pomozite ljudi
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 15.02.2009. 20:27 #96875

broj poruka: 12057

Probaj za početak samo u BIOS-u:
LOAD SETUP DEFAULTS ili LOAD OPTIMIZED DEFAULTS
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

vlajkic re: 15.02.2009. 20:28 #96876

broj poruka: 609

proveri u biosu temperaturu procesora...mozda se pregreva...pa ako nije to kreni od napajanja pa, memorija pa hard...bas tim redosledom..ako je sve to u redu onda se pozdravi sa plocom..pozz
MilosNBG ... 15.02.2009. 20:32 #96877

broj poruka: 1586
Ili, ako ne upali ovo sto ti je bax rekao, proveri temperature CPU-a i ploce a i opciju za SMART hard diska, probaj jednom sa enabled a jednom sa disabled, pa javi sta se desava

Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!

obradmi Pored setup defaults ,proveri da li imas prasine na cpu kuleru 15.02.2009. 21:09 #96891

broj poruka: 7723
ili eventualno prasina u napajanju ,neko je pregrevanje u pitanju ,cim je restart pri duzem radu.Pod uslovom da je ovo sa prasinom ok ,mozda si kratak sa napajanjem ,tj kad CPU povuce vise struje ,napajanje ne moze to da podrzi.
nenika Re.. 15.02.2009. 21:45 #96895

broj poruka: 1133
Pošto ti windows kaže daje našo grešku u HARDVERU prilikom dizanja.
Pogledaj u DEVICE MANAGERU šta je žuto ili nešto fali,naprimer nema zvučne a ti je imaš.Pa javi šta si našo u DEVICE MANAGERU ako je tamo sve u redu pogledaj još u EVENT DALI IMA ŽUTIH I CRVENIH I ŠTA PIŠE

Pisko Tu je to negde 15.02.2009. 23:12 #96914

broj poruka: 6650
Po poruci, miriše na napajanje, power settings biosa pa samim tim i samu ploču ali i pregrevanje, što smo svi manje više zaključiili. Eliminiši redom. Jedino, pregrevanje... malo je čudno da odmah pri boot-u pokaže grešku zbog temperature, a ipak posle radi neko vreme. Po meni, ako se greje odmah kod boot-ovanja, onda će ili da se gasi ili će da crkne ako propadnu sve zaštite. Eventualno restarti... neće može da radi posle u win-u, a pregrejao se već u bios-u i boot-u računara.
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

gilopile ... 16.02.2009. 04:08 #96937

broj poruka: 9459

Ta greska se javlja pri podizanju sistema kad se verifikuje bios hardware monitor,gde je nasao gresku u vrednostima.
Cpu temperatura
+5v
+12...
Moguce je da ti je cpu kuler crko,ili se dobrano napunio prasine.
Zato ti se i restartuje posle izvesnog vremena provedenog u win-u.
Cpu se sigurno usijao.
Pisko Interesantno 16.02.2009. 10:11 #96949

broj poruka: 6650
Malo mi je nelogično da već u BIOS-u provali da je temperatura previsoka, a, pusti ga u win i još tamo radi neko vreme.
Ali, rešenja nedostaju kad se dešava nešto što misliš da ne može, ili ne znaš zašto. Baš me zanima šta je uzrok-rešenje. Ako čoveka ne mrzi da postuje rezultate čišćenja kulera.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

ivdzazemun Evo 17.02.2009. 08:54 #97216

ljudi ja sam uradio od prilike sve ono sto ste naveli.
Malo sam ocistio komp od prasine,namestio komp po default-u,pogledao sam u DEVICE-u nema tih problema sto je Nenika naveo,temperaturu procesora sam video ali ne znam koja je optimalna temperatura procesora potrebna za rad tj. koja temp.procesora mora da bude,MilosNBG sto je naveo mi bas i nije jasno kako da to uradim(na sta si tacno mislio)...
Napajanje mi mirise da zeza jer je bas vruc pri radu.
Sta mislite da li da ga skinem i da ga otvorim,ocistim,podmazem pa da ga vratim?
Ne znam ko jos ima neku ideju?
Unaprd hvala ljudi
gilopile ... 17.02.2009. 09:23 #97219

broj poruka: 9459

Proveri u biosu temperaturu procesora.Pusti ga ta radi 2-3 minuta i prati.
Dali ti je comp mozda uvucen,tako da mu je zadnji kraj(gde izduvava kuler napajanja)negde skucen,ili prislonjen,gde vec?
I probaj da mu otvoris stranicu i vizuelno proveri da li cpu kuler vrti.
ivdzazemun gilopile 17.02.2009. 15:45 #97276

Ok,hocu!
Ja sam sada na sljaci a to mi je kucni komp,pa ti se javljam kasnije.
Ali da ti kazem,meni je kuciste nije skuceno tj. nalazi se na dobrom mestu tako da ne verujemm da mu smeta okruzenje.
Ali pri samom radu je strasno vruc i ne znam da li da ga otvaram?!
ivdzazemun ok 18.02.2009. 09:27 #97440

Ljudi samo da javim da mi je komp sada ok.
Otvorio sam npajanje i skinuo procesor ocisio i podmazao,tako da mi komp za sada radi kao sat,a kasnije cemo da vidimo(samo da ga ne ureknem ubicu se).
Hvala vam ljudi
Pozdrav
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647187.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs