Nabavio sam ovu grafu (u datom trenutku je bilo stani pani) pa me zanima da li sam mozda mogao da prodjem bolje. Kakva su vasa iskustva sa ovom grafom i da li sam napravio dobar izbor?
izbor je dobar samo je pitanje za koliko ti je laksi dzep?
:: Nabavio sam ovu grafu (u datom trenutku je bilo stani pani) pa me zanima da li sam mozda mogao da prodjem bolje. Kakva su vasa iskustva sa ovom grafom i da li sam napravio dobar izbor?
@Panta019@ CPU-E8400, Napajanje je Corsair TX750W - Valjda ce da ga izgura :)
@Nicolas@ U zivotu nisam mislio da cu tolike pare dati za jednu komponentu, ali aj sad, moram i ja nekad sebe da pocastim za sve pare :) 31480 dingera...
Auuuu bre, ipak svaka cast na iskrenosti... Jeste skupa ali je UBICA!
:: @Panta019@ CPU-E8400, Napajanje je Corsair TX750W - Valjda ce da ga izgura : :: :: @Nicolas@ U zivotu nisam mislio da cu tolike pare dati za jednu komponentu, ali aj sad, moram i ja nekad sebe da pocastim za sve pare :) 31480 dingera.. :: :: ::
Moj covek. Imas napajanje bas kao ja. Imamo i isti proc samo sto sam ja na Asus EN9600gt.
Sta bre valjda. To moze da tera i 2x gtx280 u SLI.
:: @Panta019@ CPU-E8400, Napajanje je Corsair TX750W - Valjda ce da ga izgura : :: :: @Nicolas@ U zivotu nisam mislio da cu tolike pare dati za jednu komponentu, ali aj sad, moram i ja nekad sebe da pocastim za sve pare :) 31480 dingera.. :: :: ::
To ti je bacanje para po meni, jer ce ta tvoja GTX 280 od 400e biti GTX360 za 200e. I ja volim dobar hardware, ali nikad ne bi dao 400e za grafiku! 250e je max! Graficka ti je u sustini jedina komponenta koju menjas u roku 1-2 god. Ja sam dao za 9600XT oko 150e, za 6600GT 210e, X1950pro 220e, sad sve zajedno vrede 50e pa ti vidi sta je tehnika!
Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci, ali benzin je skup i glup pa ce da padne BMW 330Cd !!! :)))
@Panta019@ Slabo je ovo napajanje za 2xGTX280, za te dve minimum 1000W
@gile23@ U datom trenutku je to bilo stani pani (hteo sam da uzmem GTX260, ali mi je devojka uletela za pare u poslednjem trenutku), a za 10k preko, vec ove cifre, zaista bih sam sebi prosvirao mozak... .)
@psihoyu@ Razumem sta mi ti pricas, ali sam se jedan put u zivotu ovoliko otvorio za grafiku, a posto uskoro uzimam monitor 22` hocu da time bez ikakvih problema sve teram kako mi dusa zeli bar 1godinu, za posle me iskreno bole briga... :)
Baguje mi smart doctor, cim se upali, imam 2 sekunde da namestim klok, a posle toga se ni jedna tipka ne mrda, ni jedna tipka ne funkcionise... (iskren da budem nisam je ni jedan put kloknuo...) Skinuo sam novi smart doctor sa sajta, medjutim ni on ne fercera...
:: Baguje mi smart doctor, cim se upali, imam 2 sekunde da namestim klok, a posle toga se ni jedna tipka ne mrda, ni jedna tipka ne funkcionise... (iskren da budem nisam je ni jedan put kloknuo...) Skinuo sam novi smart doctor sa sajta, medjutim ni on ne fercera...
@Almighty84@ Karta je odlicna i veruj mi da vredi svaku paru!Nemoj da zalis sto si je uzeo jer opravdava svaku ulozenu paru!Drugo je sto nasem narodu ne mozes ugoditi i hteli bi sve za dz!Vrhunski hardware se placa i nije za svakog!Svako ima svoje misljenje ali jedno je sigurno,vrh performanse,hi end tehnologija kosta,uvek bilo i bice! Kad OC-ujes koristi Riva Tuner..Ova kartica ima jako dobar OC potencijal mada sve zavisi i od samog primerka. Moj je isao na 780 za testove,765-770 za 3D Mark 2006 a 750 stabilno mada ja nisam zeleo da ga drzim u vrhuncu napetosti pa sam je drzao na 745 Mhz za GPU za svaki dan! Memorija Hynix chip-ovi uvek se dobro OC-ovali na svim generacijama karti tako da i ovde ide na 100 Mhz pa na gore..Ja sam moju drza cak na 1307 za svaki dan a za bench 1407 Mhz..Neke osnovne vrednosti koje bi trebao da setujes su 700 Mhz za GPU i 1207 Mhz za memoriju..Sve preko je na tebi i do karte.Pozdrav!
#Almighty, teraće ta grafička sve igre u toj rezoluciji, i sa te strane se nisi ``zajebao ni malo``, a, inače, mogao si gotovo potpuno iste performanse na toj rezoluciji da dobiješ za ~150 eura manje, a od tog kusura devojci kupiš nešto, umesto ona tebi :) Tvoj izbor, tvoja stvar. Neka te služi za sve pare.
A koje su to gotovo iste peformanse za 150 Eur manje?Molim te prosvetli me posto se ja ocigledno uopste ne razumem u HW a niti u matematiku
I Want to believe - The truth is out there
:: #Almighty :: teraće ta grafička sve igre u toj rezoluciji, i sa te strane se nisi ``zajebao ni malo``, a, inače, mogao si gotovo potpuno iste performanse na toj rezoluciji da dobiješ za ~150 eura manje, a od tog kusura devojci kupiš nešto, umesto ona tebi :) Tvoj izbor, tvoja stvar. Neka te služi za sve pare :: :: Glavni štab.
Pa mogao je za 200e+ da uzme 4870 ili 9800GTX+ i da se lepo sa njima igra još dugo. To je verovatno bila poenta Slavuja. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Prva karta je daleko sa performansama od GTX-a a druga tek..Da se lepo igra u rezoluciji od 1680x1040 /22` nebih bas rekao da moze! Momak je tacno znao sta radi i ja ga apsolutno podrzavam!Ta karta prosto guta sve pred sobom u rezoluciji 1680x1040 koliko god da je opteretis sa efektima!Sa njom ce tacno biti miran najmanje 2 god a ne godinu dana a ja tipujem i jace!
Kao sto rekoh opet ponavljam.Za vrh moras da platis uvek bilo i bice.Ne moze svako da ima Hi End HW ,to je odredjeno za posebne ljude koji se dele na manje kategorija. Kao sto ni Mercedes,BMW,Audi ne vozi svako tako ne moze ni GTX da vozi svako.Prema tome.Cena opravdava performanse i kvalitet.. Cini mi se da je Daum mnogo puta to vec objasnjavao tako da nema potrebe da se i ja ponavljam.
:: :: Pa mogao je za 200e+ da uzme 4870 ili 9800GTX+ i da se lepo sa njima igra još dugo :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: ::
Ti očigldno podržavaš svakog ko da više para nego što je to potrebno samo da bi sebe opravdao. Da je uzeo GTX260 ne bi se baš slagao, 4850 - pa ne baš, GTX+ ma to je sranje, 4870 - nikako - ni blizu tvom GTX-u 280.
Ja mu kažem da je proso para bez potrebe, i Slavuj je apsolutno u pravu. Sve može glatko da se igra i sa 4870, GTX260 i 9800GTX+. I naravno da ne može ako hoćeš 8 x FSAA u 1680 x 1050 i 16 AF.
Opet kažem, bačene pare. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Prva karta je daleko sa performansama od GTX-a a druga tek..Da se lepo igra u rezoluciji od 1680x1040 /22` nebih bas rekao da moze :: Momak je tacno znao sta radi i ja ga apsolutno podrzavam!Ta karta prosto guta sve pred sobom u rezoluciji 1680x1040 koliko god da je opteretis sa efektima!Sa njom ce tacno biti miran najmanje 2 god a ne godinu dana a ja tipujem i jace :: :: Kao sto rekoh opet ponavljam.Za vrh moras da platis uvek bilo i bice.Ne moze svako da ima Hi End HW ,to je odredjeno za posebne ljude koji se dele na manje kategorija :: Kao sto ni Mercedes,BMW,Audi ne vozi svako tako ne moze ni GTX da vozi svako.Prema tome.Cena opravdava performanse i kvalitet. :: Cini mi se da je Daum mnogo puta to vec objasnjavao tako da nema potrebe da se i ja ponavljam :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: Pa mogao je za 200e+ da uzme 4870 ili 9800GTX+ i da se lepo sa njima igra još dugo :: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: :: ::
A jel ti sa meckama i bembarama ugradjuju plin i stavljaju tigar gume ? Posto vidim da ce ovaj da fura sirotinjski TN 22` na uber GTX-u koji je duplo skuplji od njega...
:: Kao sto rekoh opet ponavljam.Za vrh moras da platis uvek bilo i bice.Ne moze svako da ima Hi End HW ,to je odredjeno za posebne ljude koji se dele na manje kategorija :: Kao sto ni Mercedes,BMW,Audi ne vozi svako tako ne moze ni GTX da vozi svako.Prema tome.Cena opravdava performanse i kvalitet. :: Cini mi se da je Daum mnogo puta to vec objasnjavao tako da nema potrebe da se i ja ponavljam
Ako ne uzmeš najskuplje, nema igranja u 1680 x 1050.......ma važi. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Sve to zavisi od igre, ali se ja slazem sa tobom Bax, za 1680x1050 su 4870 i GTX260 i vise nego dovoljne, pa ja igram sve igre sa 9600GT u toj rezoluciji na max naravno sa AA i AF upaljenim ali na 4X ili tako nesto i imam 30+ frejmova u svakoj sem Crysis-a i GTA4 i mozda jos nekoj, ali evo Mirrors Edge mi leti u toj rezoluciji sa max podesavanjima i AA 4x, FEAR 2 takodje 30FPS sve na maximumu sa duplo slabijom kartom od GTX280, tako da ja mislim da je GTX280 nepotreban za tu rezoluciju, ja bih ga uzeo samo da igram u 1920x1200 i preko rezolucijama...
:: :: Ako ne uzmeš najskuplje, nema igranja u 1680 x 1050.......ma važi :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: ::
Moras nekad da uzmes u obzir da ne razmisljaju svi kao ti! Druga stvar ja ne opravdavam sebe a niti to zelim a nemam ni kome! Dovoljno je samo reci,uzmi,probaj,oseti!Ta filozofiranja ,kosta ovoliko,onoliko su ciste budalastine!Mrzim kad se neko postavi tako a da to nije ni video a kamo li osetio,probao ,dobio neke rezultate! Diskutabilno je pricati kako se moze igrati u rezoluciji od 1680x1040! Sa slabijim kartama to ide jako tesko,mali broj FPS-a,gusi od zategnutosti.. Sve ispod GTX-a ne ide glatko!Glatko igranje podrazumeva prosecan FPS od 45-55 sa 4x AA i 16x AF sto se sa kartama ispod ove klase ne moze postici.. Ko se zadovoljava sa 20-25 FPS to je njegova licna stvar ali to se ne moze nazvati glatkim igranjem.. Momak se jasno izjasnio.Uzeo je kartu za rezoluciju koja mu je idealna na najmanje godinu dana!Ja ne vidim razlog da se ovde vise filozofira!Sve je jasno kao dan! Jel treba sad nekog da osudjujemo sto je kupio neki HW??? User OCz je na GTX280 Top-u igrao na 19` wide!Pa sta sad,treba zato da mu solimo pamet i popujemo mu jer je karta mnogo mocnija za vece rezolucije! Nije mi jasna jedna stvar,ovo govorim generalno..Kad god neko uzme nesto a vec kupi,nadje se neko da mu soli pamet kako je bacio pare i kako je mogao da prodje jeftinije!Alo,pa svako zna sta radi,sa razlogom je to i to kupio,sebi obezbedio,nije niko lud!To je poenta i opravdava svaki korak! Sve je stvar licne percepcije!
:: :: Ti očigldno podržavaš svakog ko da više para nego što je to potrebno samo da bi sebe opravdao. Da je uzeo GTX260 ne bi se baš slagao, 4850 - pa ne baš, GTX+ ma to je sranje, 4870 - nikako - ni blizu tvom GTX-u 280 :: :: Ja mu kažem da je proso para bez potrebe, i Slavuj je apsolutno u pravu :: Sve može glatko da se igra i sa 4870, GTX260 i 9800GTX+ :: I naravno da ne može ako hoćeš 8 x FSAA u 1680 x 1050 i 16 AF :: :: Opet kažem, bačene pare :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: Prva karta je daleko sa performansama od GTX-a a druga tek..Da se lepo igra u rezoluciji od 1680x1040 /22` nebih bas rekao da moze :: :: Momak je tacno znao sta radi i ja ga apsolutno podrzavam!Ta karta prosto guta sve pred sobom u rezoluciji 1680x1040 koliko god da je opteretis sa efektima!Sa njom ce tacno biti miran najmanje 2 god a ne godinu dana a ja tipujem i jace :: :: :: :: Kao sto rekoh opet ponavljam.Za vrh moras da platis uvek bilo i bice.Ne moze svako da ima Hi End HW ,to je odredjeno za posebne ljude koji se dele na manje kategorija :: :: Kao sto ni Mercedes,BMW,Audi ne vozi svako tako ne moze ni GTX da vozi svako.Prema tome.Cena opravdava performanse i kvalitet. :: :: Cini mi se da je Daum mnogo puta to vec objasnjavao tako da nema potrebe da se i ja ponavljam :: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Pa mogao je za 200e+ da uzme 4870 ili 9800GTX+ i da se lepo sa njima igra još dugo :: :: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: :: :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Narode, nema potrebe za svadju, glavni razlog zasto sam uzeo ovu grafu je zato sto jednostavno nisam hteo nesto da imam da bi mi `radilo`, ulog je bio na duge staze i hocu da radi sto se kaze ZA SVE PARE, ili kad je bal, nek je maskenbal (usput radi sebe volim da posedujem dobro parce HW-a). ATI-a iz iskustva jednostavno ne volim i jezim se na samu pomisao na isti, ma koliko mozda u odredjenom segmentu bio bolji ili ne. Hvala na lepim zeljama, i svima sto su odgovorili.
@loce@ 24` mi je vec malo preveliko, a posto se ne bih zadovoljio losijom varijantom, taj 24` bi morao da bude bar 30.000+. Ovako mi 22` zavrsava posao savrseno, cifra je do 25000 u najvecem stadijumu ludila, a vec sam osacovao Samsung T220... taman 21000 i na leto da zamenim ovaj C2D E8400 za C2Q9550 i da tu zavrsim celu pricu za jedan solidno dug vremenski period...
Pitao si da li si mogao da prodjes bolje, a posle objasnjavas zasto si uzeo istu i kako druge otpadaju?! Pa, kad znas, POENTA POSTOVANJA TEME JE BILA?!?!?
:: Nabavio sam ovu grafu (u datom trenutku je bilo stani pani) pa me zanima da li sam mozda mogao da prodjem bolje. Kakva su vasa iskustva sa ovom grafom i da li sam napravio dobar izbor?
:: A koje su to gotovo iste peformanse za 150 Eur manje?Molim te prosvetli me posto se ja ocigledno uopste ne razumem u HW a niti u matematiku :: : I Want to believe - The truth is out there:
Stvarno nema potrebe da tako javno vređaš samog sebe, sve tvoje karakteristike su iz aviona očigledne.
Inače, za download poente mog prethodnog posta, potrebno je osloboditi 5 sekundi vremena i ~2 gr sive moždane mase, da ne bi došlo do zagušenja protoka električnih impulsa unutar lobanje, jer to može doprineti daljim kvarovima u centru za skladištenje informacija, kao i ometanju kompleksnih impulsa koji idu ka prstima, ne bi li tastatura bila ispritiskana.
Još nešto, pristrasnost je mana, ako ti niko do sad nije rekao.
Aj` zdravo, imam zakazana neka pametnija posla od trabunjanja o nekim defektima društva.
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647187. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.