Prva:Asus 2900xt sa originalima S.T.A.L.K.E.R. i orange box(team fortres 2 ,halfa life 2,episode 1 and 2 i portal)-2 godina garancije jos-100 EVRA Druga:Sapphire 4850 512mb-garancija jos 28 meseci-100 EVRA Igram na Samsungu 930 bf 19 inca-znaci rezolucija je 1280x1024 Ja bih uzo prvu PO onome sto sam video ova druga je bolja u pogledu anti-allienasiga ,al ja ne obracam paznju na to,uz to dobrijam i igre Pa to je moje misljenje,slazete se ili ne
Je poslednja zver iz ATIjeve kuhinje, pun R a ne RV chip, naslednik X1900XT samo sa DX10 podrskom i 512bit ring bus-em...extremna karta u svakom pogledu. Nadam se da imas dobro napajanje jer je ona bila najveci kutac struje...inace po performansama je rame uz rame sa 8800GTS 320MB 320bit (G80)
4850 je 110 evra,ako je to neka razlika uopste Sto se tice ovoga to ste u pravu al jbg meni sve sem crysisa radi sasvim lepo,na 8600gt tako da ne znam i dalje mi je prva bolji pik zbog igara,koje dobijam ,covek sa njom cod 5 i crysis tera preko 30 fps sa monitorm od 22 inca(na extra i high)veca mu rezolucija od moje,al dobro da cujem jos pa cu da vidim,jbg ove igre,posebno orange box su mi extra sa multyplayer.JEsam mozda kreten al sta da se radi i machine :ova po onome sto sam video je bolja i od 880gts sa 640mb,a daleko bolja od te tvoje 880gts 230mb HVALA!
ATI 2900XT je bila u svoje vreme jako brza kartica..U rangu sa 8800 GTS 320/320 Bbit-a Ta kartica je mnogo veliki potrosac i dosta se greje a i nikad ne treba uzimati staru tehnologiju ako je vec u ponudi nova-bolja..Svakako ce ATI 4850 da bude bolji,drugacije ce da renderuje i da daje bolje performanse a narucito u najnovijim naslovima igara poslednje generacije! Svakako je ATI 4850 neuporedivo brzi bez ikakve sumnje!
30 FPS na COD5 je smesan rezultat,posto 4850 ide i do 80.Sto se Krize tice ako je sa 2900XT na high ima 30FPS-a onda nema 22 incha vec 14.Ja trenutno neznam sta moze da gura Crysis na high/very high,8xAA,1680x1050 i da ima stabilno 30 FPS-a.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: 4850 je 110 evra,ako je to neka razlika uopst :: Sto se tice ovoga to ste u pravu al jbg meni sve sem crysisa radi sasvim lepo,na 8600gt tako da ne znam i dalje mi je prva bolji pik zbog igara,koje dobijam ,covek sa njom cod 5 i crysis tera preko 30 fps sa monitorm od 22 inca(na extra i high)veca mu rezolucija od moje,al dobro da cujem jos pa cu da vidim,jbg ove igre,posebno orange box su mi extra sa multyplayer.JEsam mozda kreten al sta da se radi i machine :ova po onome sto sam video je bolja i od 880gts sa 640mb,a daleko bolja od te tvoje 880gts 230m :: HVALA :: ::
AA - 16Q AF - 16 Mipmap - Bilinear Transparency - Supersampling Texture filtering - Quality
1/28/2009 12:18:56 AM - XP Beginning Run #1 on Map-island, Demo-benchmark_gpu DX9 1900x1200, AA=16Q, Vsync=Disabled, 32 bit test, FullScreen Demo Loops=3, Time Of Day= 9 Global Game Quality: High ================================================== ============ TimeDemo Play Started , (Total Frames: 2000, Recorded Time: 111.86s) !TimeDemo Run 0 Finished. Play Time: 34.22s, Average FPS: 58.44 Min FPS: 31.74 at frame 160, Max FPS: 84.79 at frame 917 Average Tri/Sec: -41730508, Tri/Frame: -714041 Recorded/Played Tris ratio: -1.28 !TimeDemo Run 1 Finished. Play Time: 30.05s, Average FPS: 66.55 Min FPS: 31.74 at frame 160, Max FPS: 92.22 at frame 113 Average Tri/Sec: -47443652, Tri/Frame: -712849 Recorded/Played Tris ratio: -1.29 !TimeDemo Run 2 Finished. Play Time: 29.91s, Average FPS: 66.86 Min FPS: 31.74 at frame 160, Max FPS: 92.22 at frame 113 Average Tri/Sec: -47567844, Tri/Frame: -711486 Recorded/Played Tris ratio: -1.29 TimeDemo Play Ended, (3 Runs Performed)
nVidia GTX295 ...Napominjem da karta i nije izvukla pun potencijal jer je CPU i dalje usko grlo..Test je radjen na 3.8 Ghz..Potrebno je bar jos 200 Mhz na stabilnih 4.0 Ghz na Q9550 da bi sve radilo na nivou!
I Want to believe - The truth is out there
:: 30 FPS na COD5 je smesan rezultat,posto 4850 ide i do 80.Sto se Krize tice ako je sa 2900XT na high ima 30FPS-a onda nema 22 incha vec 14.Ja trenutno neznam sta moze da gura Crysis na high/very high,8xAA,1680x1050 i da ima stabilno 30 FPS-a :: :: :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: 4850 je 110 evra,ako je to neka razlika uopst :: :: Sto se tice ovoga to ste u pravu al jbg meni sve sem crysisa radi sasvim lepo,na 8600gt tako da ne znam i dalje mi je prva bolji pik zbog igara,koje dobijam ,covek sa njom cod 5 i crysis tera preko 30 fps sa monitorm od 22 inca(na extra i high)veca mu rezolucija od moje,al dobro da cujem jos pa cu da vidim,jbg ove igre,posebno orange box su mi extra sa multyplayer.JEsam mozda kreten al sta da se radi i machine :ova po onome sto sam video je bolja i od 880gts sa 640mb,a daleko bolja od te tvoje 880gts 230m :: :: HVALA :: :: :: ::
Daj bre Sky zajebi benchmark,pa 4850 ima 36FPS na bench-u pri podesavanjima koje sam naveo.Medjutim u samoj igri je je totalno drugacije.
PS:Ili je ovo samo jos jedna reklama za grobare?
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Offtopic :: :: Crysis 1900x1200 hig :: :: Znaci :: :: AA - 16 :: AF - 1 :: Mipmap - Bilinea :: Transparency - Supersamplin :: Texture filtering - Quality :: :: :: :: ************************************* :: :: 1/28/2009 12:18:56 AM - X :: Beginning Run #1 on Map-island, Demo-benchmark_gp :: DX9 1900x1200, AA=16Q, Vsync=Disabled, 32 bit test, FullScree :: Demo Loops=3, Time Of Day= :: Global Game Quality: Hig :: ================================================== =========== :: TimeDemo Play Started , (Total Frames: 2000, Recorded Time: 111.86s :: !TimeDemo Run 0 Finished :: Play Time: 34.22s, Average FPS: 58.4 :: Min FPS: 31.74 at frame 160, Max FPS: 84.79 at frame 91 :: Average Tri/Sec: -41730508, Tri/Frame: -71404 :: Recorded/Played Tris ratio: -1.2 :: !TimeDemo Run 1 Finished :: Play Time: 30.05s, Average FPS: 66.5 :: Min FPS: 31.74 at frame 160, Max FPS: 92.22 at frame 11 :: Average Tri/Sec: -47443652, Tri/Frame: -71284 :: Recorded/Played Tris ratio: -1.2 :: !TimeDemo Run 2 Finished :: Play Time: 29.91s, Average FPS: 66.86 :: Min FPS: 31.74 at frame 160, Max FPS: 92.22 at frame 11 :: Average Tri/Sec: -47567844, Tri/Frame: -71148 :: Recorded/Played Tris ratio: -1.2 :: TimeDemo Play Ended, (3 Runs Performed :: :: nVidia GTX295 ...Napominjem da karta i nije izvukla pun potencijal jer je CPU i dalje usko grlo..Test je radjen na 3.8 Ghz..Potrebno je bar jos 200 Mhz na stabilnih 4.0 Ghz na Q9550 da bi sve radilo na nivou :: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: 30 FPS na COD5 je smesan rezultat,posto 4850 ide i do 80.Sto se Krize tice ako je sa 2900XT na high ima 30FPS-a onda nema 22 incha vec 14.Ja trenutno neznam sta moze da gura Crysis na high/very high,8xAA,1680x1050 i da ima stabilno 30 FPS-a :: :: :: :: :: :: :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: 4850 je 110 evra,ako je to neka razlika uopst :: :: :: Sto se tice ovoga to ste u pravu al jbg meni sve sem crysisa radi sasvim lepo,na 8600gt tako da ne znam i dalje mi je prva bolji pik zbog igara,koje dobijam ,covek sa njom cod 5 i crysis tera preko 30 fps sa monitorm od 22 inca(na extra i high)veca mu rezolucija od moje,al dobro da cujem jos pa cu da vidim,jbg ove igre,posebno orange box su mi extra sa multyplayer.JEsam mozda kreten al sta da se radi i machine :ova po onome sto sam video je bolja i od 880gts sa 640mb,a daleko bolja od te tvoje 880gts 230m :: :: :: HVALA :: :: :: :: :: ::
Nije reklama..Za tvoju informaciju karta se ponasa jos bolje u live Gaming-u!Monstrum je od sirove snage..Zanimljivo i jeste to sto nema pada FPS-a sa ukljucenim AA i AF sto se nebi moglo reci za GTX280 kod kojeg se vidi nekad i osetna razlika zavisno od setovanja u igri AA i AF!
:: Daj bre Sky zajebi benchmark,pa 4850 ima 36FPS na bench-u pri podesavanjima koje sam naveo.Medjutim u samoj igri je je totalno drugacije :: :: PS:Ili je ovo samo jos jedna reklama za grobare :: :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
Nisam bio bas prisutan ovih dana,a znaci stavio si sape na 295-icu.Mozda si ovo vec napisao ali baci neke rez. iz zahtevnijih igara.Samo stavi 1680x1050(radi poredjenja).Ako ti nije problem?
:: Nije reklama..Za tvoju informaciju karta se ponasa jos bolje i live Gaming!Monstrum je od sirove snage..Zanimljivo i jeste to sto nema pada FPS-a sa ukljucenim AA i AF sto se nebi moglo reci za GTX280 kod kojeg se vidi nekad i osetna razlika zavisno od setovanja u igri AA i AF :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: Daj bre Sky zajebi benchmark,pa 4850 ima 36FPS na bench-u pri podesavanjima koje sam naveo.Medjutim u samoj igri je je totalno drugacije :: :: :: :: PS:Ili je ovo samo jos jedna reklama za grobare :: :: :: :: :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: ::
Rez je sa karte od mog drugara..Necu da te lazem..Ja nisam jos uzeo kartu..Ovo je bio Gainward GTX295! Tek ce biti rezultata,polako.. Ova karta nije za manju rezoluciju od 1920x1200 jer ima toliko snage da je optimalno igranje tek u ovoj rezoluciji..Sve ispod guta kao od sale..Bice testova..Rekao sam da hocu da je uparim i sa ATI4870X2,GTX280 a u planu su mi i ATI4850,9800 GTX i ako ugrabim i ATI4870 pa da napravim ceo kompletan test u tabelama!
:: Nisam bio bas prisutan ovih dana,a znaci stavio si sape na 295-icu.Mozda si ovo vec napisao ali baci neke rez. iz zahtevnijih igara.Samo stavi 1680x1050(radi poredjenja).Ako ti nije problem :: :: :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: Nije reklama..Za tvoju informaciju karta se ponasa jos bolje i live Gaming!Monstrum je od sirove snage..Zanimljivo i jeste to sto nema pada FPS-a sa ukljucenim AA i AF sto se nebi moglo reci za GTX280 kod kojeg se vidi nekad i osetna razlika zavisno od setovanja u igri AA i AF :: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: :: :: Daj bre Sky zajebi benchmark,pa 4850 ima 36FPS na bench-u pri podesavanjima koje sam naveo.Medjutim u samoj igri je je totalno drugacije :: :: :: :: :: :: PS:Ili je ovo samo jos jedna reklama za grobare :: :: :: :: :: :: :: :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: :: :: ::
Ok,znaci nisam mnogo propustio.Samo mi nije jasno sta ce ti 4850 i 9800GTX na tom testu?Pozdrav
:: Rez je sa karte od mog drugara..Necu da te lazem..Ja nisam jos uzeo kartu..Ovo je bio Gainward GTX295 :: Tek ce biti rezultata,polako. :: Ova karta nije za manju rezoluciju od 1920x1200 jer ima toliko snage da je optimalno igranje tek u ovoj rezoluciji..Sve ispod guta kao od sale..Bice testova..Rekao sam da hocu da je uparim i sa ATI4870X2,GTX280 a u planu su mi i ATI4850,9800 GTX i ako ugrabim i ATI4870 pa da napravim ceo kompletan test u tabelama :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: Nisam bio bas prisutan ovih dana,a znaci stavio si sape na 295-icu.Mozda si ovo vec napisao ali baci neke rez. iz zahtevnijih igara.Samo stavi 1680x1050(radi poredjenja).Ako ti nije problem :: :: :: :: :: :: :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: Nije reklama..Za tvoju informaciju karta se ponasa jos bolje i live Gaming!Monstrum je od sirove snage..Zanimljivo i jeste to sto nema pada FPS-a sa ukljucenim AA i AF sto se nebi moglo reci za GTX280 kod kojeg se vidi nekad i osetna razlika zavisno od setovanja u igri AA i AF :: :: :: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Daj bre Sky zajebi benchmark,pa 4850 ima 36FPS na bench-u pri podesavanjima koje sam naveo.Medjutim u samoj igri je je totalno drugacije :: :: :: :: :: :: :: :: PS:Ili je ovo samo jos jedna reklama za grobare :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Pa da se izvuce razlika tj da se vidi razlika izmedju ovih karti a da obuhvatim sve nivoe kartica kako se i testira..Kod ATI-ja me narucito ineteresuje boljitak ili ti gubitak kako god na novim driver-ima tako da kad budem testirao ako to sve uspem da organizujem videce se ko je na kom mestu tj koja je kartica brza..
:: Ok,znaci nisam mnogo propustio.Samo mi nije jasno sta ce ti 4850 i 9800GTX na tom testu?Pozdra :: :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Prva:Asus 2900xt sa originalima S.T.A.L.K.E.R. i orange box(team fortres 2 ,halfa life 2,episode 1 and 2 i portal)-2 godina garancije jos-100 EVR :: Druga:Sapphire 4850 512mb-garancija jos 28 meseci-100 EVR :: Igram na Samsungu 930 bf 19 inca-znaci rezolucija je 1280x102 :: Ja bih uzo prv :: PO onome sto sam video ova druga je bolja u pogledu anti-allienasiga ,al ja ne obracam paznju na to,uz to dobrijam i igr :: Pa to je moje misljenje,slazete se ili ne
A gde ti je ono + kod 9800GTX i da jel testiras onu GTX295 i GTX285 i testiraj sa 9.1 driverima ATI i nVidia sa onim WHQL driverima koji daju ludacko ubrzanje, a posle testiraj sa nekim stabilnim driverima,....
Pozdrav!
:: Rez je sa karte od mog drugara..Necu da te lazem..Ja nisam jos uzeo kartu..Ovo je bio Gainward GTX295 :: Tek ce biti rezultata,polako. :: Ova karta nije za manju rezoluciju od 1920x1200 jer ima toliko snage da je optimalno igranje tek u ovoj rezoluciji..Sve ispod guta kao od sale..Bice testova..Rekao sam da hocu da je uparim i sa ATI4870X2,GTX280 a u planu su mi i ATI4850,9800 GTX i ako ugrabim i ATI4870 pa da napravim ceo kompletan test u tabelama :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: Nisam bio bas prisutan ovih dana,a znaci stavio si sape na 295-icu.Mozda si ovo vec napisao ali baci neke rez. iz zahtevnijih igara.Samo stavi 1680x1050(radi poredjenja).Ako ti nije problem :: :: :: :: :: :: :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: Nije reklama..Za tvoju informaciju karta se ponasa jos bolje i live Gaming!Monstrum je od sirove snage..Zanimljivo i jeste to sto nema pada FPS-a sa ukljucenim AA i AF sto se nebi moglo reci za GTX280 kod kojeg se vidi nekad i osetna razlika zavisno od setovanja u igri AA i AF :: :: :: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Daj bre Sky zajebi benchmark,pa 4850 ima 36FPS na bench-u pri podesavanjima koje sam naveo.Medjutim u samoj igri je je totalno drugacije :: :: :: :: :: :: :: :: PS:Ili je ovo samo jos jedna reklama za grobare :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Nemam od koga da uzmem Plus!Ako bude nesto izletelo super! Svakako se to ne testira sve u jednom danu sa svim kartama odjednom!Da koristicu nove driver-a za ATI jer i mene interesuje sta se desava sa performansama!
:: A gde ti je ono + kod 9800GTX i da jel testiras onu GTX295 i GTX285 i testiraj sa 9.1 driverima ATI i nVidia sa onim WHQL driverima koji daju ludacko ubrzanje, a posle testiraj sa nekim stabilnim driverima,... :: :: Pozdrav
Broj postavljenih tema: 60375. Broj poslatih odgovora: 647182. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.